החורף הגיע עם הרוחות המנשבות שאיתן מגיעים אלינו משלוחי וירוסים המאיימים על בריאותנו, והילדים שלנו...הם הרגישים ביותר, והממהרים להידבק כמעט בכל חיידק ווירוס חולף.
אנחנו שולחות את הילד בריא לגן ולא יודעות מתי הוא יידבק בוירוס התורן. סביבת הגן והחברים מספקת "שפע" של מיקרובים מחוללי מחלות. ברור לכולנו שלהימנע מהמגע עימם לא ניתן, וגם לא להילחם בהם. מה שאפשר ואף רצוי הוא לא להחליש את היריב אלא לחזק את החייל שלך.
גם אלו מאיתנו שמקפידים על כללי הבריאות, חשופים לתנאים סביבתיים שאין לנו יכולת השפעה רבה עליהם. לכן, עלינו להגביר את יכולת ההתגוננות של הגוף שלנו מפני נזקים סביבתיים, וילדינו, אשר חשופים ורגישים במיוחד, זקוקים לכך יותר מכל.
בגוף האדם מערכות הגנה משוכללות ומתוחכמות מאין כמותן, אלא שאנו לא מאפשרים את התנאים למיצוי מקסימלי של אותן הגנות טבעיות הקיימות אצלנו.
מערכת החיסון של הגוף מתוכנתת לזהות כל גורם זר החודר לגופנו ולהשמיד אותו. למערכת החיסון הייחודית המצויה במערכת העיכול יכולת נוספת המאפשרת גם לחסום את כניסת הגורם הזר דרך מערכת העיכול לתוך הדם.
חיזוק מערכות החיסון על פני כל השנה, ובמיוחד בעונה בה אנחנו באים במגע עם וירוסי השפעת למיניהם, יכול לתרום ליכולת ההתגוננות שלנו מפניהם.
אין ספק כי מערכת חיסון איתנה יכולה להניס אף את הקרביים שבין הוירוסים.
כיצד תזונה יכולה לסייע לחזק את מערכת החיסון?
תזונה מאוזנת כל השנה מבטיחה בריאות בכלל ומערכת חיסון איתנה בפרט.
ירקות ופירות משופעים בתרכובות החיוניות להגנה החיסונית.
ויטמין C הידוע והמוכר ואיתו גם בטא-קארוטן - תרכובת בעלת צבע כתום, ההופכת בגוף לויטמין A. ירקות ופירות עשירים במיוחד בויטמין C הם פלפל אדום, עגבניה, תותים, פרי הדר, גויאבה ומלון. ירקות עשירים במיוחד בבטא-קארוטן הם בטטה, גזר, דלעת, פלפל אדום ותרד.
ויטמין A חיוני לתפקוד מערכת החיסון. מוצרי חלב, לאו דווקא דלי השומן שבינהם, הם מקור מצוין לויטמין A.
בין המינרלים בולטים בחשיבותם לתפקוד מערכת החיסון - אבץ וסלניום.
אבץ מצוי בעיקר בבשר אדום, אך גם בגרעינים ואגוזים, וסלניום בבשר, דגים, דגנים מלאים ומוצרי חלב.
תפריט מאוזן, הכולל דגנים מלאים, בשר או דגים, מוצרי חלב, ירקות ופירות כל השנה יבטיח עמידות טובה בפני וירוסים וחיידקים המאיימים לשבש את הפעילות התקינה של הגוף.
היום גם ידוע מעל כל צל של ספק, כי נוכחות של חיידקים ידידותיים במערכת העיכול היא חיונית לבריאות מערכת העיכול, עם דגש רב על היכולת החיסונית שלה, ואף תורמת לתקינות החיסון הכלל מערכתי של הגוף.
האופן המקובל (וכנראה גם האפקטיבי ביותר) להתיידד עם החיידקים הוא דרך המשקה הפרוביוטי. לפיכך, צריכה של משקה פרוביוטי, המועשר בחיידקים ייחודיים ומודרניים אלה באופן יומיומי, הינה בעלת תרומה חשובה לשמירה על בריאות מערכת החיסון.
כפי שכל תקופה בחיים מתאפיינת בצרכים תזונתיים ייחודיים משלה, כך גם תועלות החיידקים אינן זהות בילדים ובמבוגרים. בין החיידקים הפרוביוטיים יש המצטיינים יותר מאחרים בתועלותיהם לילדים.
החיידק הפרוביוטי הנחקר והמפורסם ביותר מדעית הוא LGG. מס' המחקרים שנעשו על LGG אינו דומה לאף חיידק פרוביוטי אחר. LGG הוכח כאפקטיבי ביותר מבין כל החיידקים הפרוביוטיים, כשמדובר בתועלות החיוניות ביותר, בעיקר ובמיוחד בילדים!
כדאי לתת עדיפות למשקה פרוביוטי המכיל פחות סוכר, עשיר בסיבים תזונתיים ואשר מועשר גם בסידן.
אנחנו שולחות את הילד בריא לגן ולא יודעות מתי הוא יידבק בוירוס התורן. סביבת הגן והחברים מספקת "שפע" של מיקרובים מחוללי מחלות. ברור לכולנו שלהימנע מהמגע עימם לא ניתן, וגם לא להילחם בהם. מה שאפשר ואף רצוי הוא לא להחליש את היריב אלא לחזק את החייל שלך.
גם אלו מאיתנו שמקפידים על כללי הבריאות, חשופים לתנאים סביבתיים שאין לנו יכולת השפעה רבה עליהם. לכן, עלינו להגביר את יכולת ההתגוננות של הגוף שלנו מפני נזקים סביבתיים, וילדינו, אשר חשופים ורגישים במיוחד, זקוקים לכך יותר מכל.
בגוף האדם מערכות הגנה משוכללות ומתוחכמות מאין כמותן, אלא שאנו לא מאפשרים את התנאים למיצוי מקסימלי של אותן הגנות טבעיות הקיימות אצלנו.
מערכת החיסון של הגוף מתוכנתת לזהות כל גורם זר החודר לגופנו ולהשמיד אותו. למערכת החיסון הייחודית המצויה במערכת העיכול יכולת נוספת המאפשרת גם לחסום את כניסת הגורם הזר דרך מערכת העיכול לתוך הדם.
חיזוק מערכות החיסון על פני כל השנה, ובמיוחד בעונה בה אנחנו באים במגע עם וירוסי השפעת למיניהם, יכול לתרום ליכולת ההתגוננות שלנו מפניהם.
אין ספק כי מערכת חיסון איתנה יכולה להניס אף את הקרביים שבין הוירוסים.
כיצד תזונה יכולה לסייע לחזק את מערכת החיסון?
תזונה מאוזנת כל השנה מבטיחה בריאות בכלל ומערכת חיסון איתנה בפרט.
ירקות ופירות משופעים בתרכובות החיוניות להגנה החיסונית.
ויטמין C הידוע והמוכר ואיתו גם בטא-קארוטן - תרכובת בעלת צבע כתום, ההופכת בגוף לויטמין A. ירקות ופירות עשירים במיוחד בויטמין C הם פלפל אדום, עגבניה, תותים, פרי הדר, גויאבה ומלון. ירקות עשירים במיוחד בבטא-קארוטן הם בטטה, גזר, דלעת, פלפל אדום ותרד.
ויטמין A חיוני לתפקוד מערכת החיסון. מוצרי חלב, לאו דווקא דלי השומן שבינהם, הם מקור מצוין לויטמין A.
בין המינרלים בולטים בחשיבותם לתפקוד מערכת החיסון - אבץ וסלניום.
אבץ מצוי בעיקר בבשר אדום, אך גם בגרעינים ואגוזים, וסלניום בבשר, דגים, דגנים מלאים ומוצרי חלב.
תפריט מאוזן, הכולל דגנים מלאים, בשר או דגים, מוצרי חלב, ירקות ופירות כל השנה יבטיח עמידות טובה בפני וירוסים וחיידקים המאיימים לשבש את הפעילות התקינה של הגוף.
היום גם ידוע מעל כל צל של ספק, כי נוכחות של חיידקים ידידותיים במערכת העיכול היא חיונית לבריאות מערכת העיכול, עם דגש רב על היכולת החיסונית שלה, ואף תורמת לתקינות החיסון הכלל מערכתי של הגוף.
האופן המקובל (וכנראה גם האפקטיבי ביותר) להתיידד עם החיידקים הוא דרך המשקה הפרוביוטי. לפיכך, צריכה של משקה פרוביוטי, המועשר בחיידקים ייחודיים ומודרניים אלה באופן יומיומי, הינה בעלת תרומה חשובה לשמירה על בריאות מערכת החיסון.
כפי שכל תקופה בחיים מתאפיינת בצרכים תזונתיים ייחודיים משלה, כך גם תועלות החיידקים אינן זהות בילדים ובמבוגרים. בין החיידקים הפרוביוטיים יש המצטיינים יותר מאחרים בתועלותיהם לילדים.
החיידק הפרוביוטי הנחקר והמפורסם ביותר מדעית הוא LGG. מס' המחקרים שנעשו על LGG אינו דומה לאף חיידק פרוביוטי אחר. LGG הוכח כאפקטיבי ביותר מבין כל החיידקים הפרוביוטיים, כשמדובר בתועלות החיוניות ביותר, בעיקר ובמיוחד בילדים!
כדאי לתת עדיפות למשקה פרוביוטי המכיל פחות סוכר, עשיר בסיבים תזונתיים ואשר מועשר גם בסידן.
גילוי נאות: הכותבת הינה תזונאית בחברת תנובה