סל ההוצאות המשפחתי כולל סדרה ארוכה של מרכיבים, חלקם הכרחיים לקיום היום יומי: מזון, דיור, מוצרי היגיינה ועוד וחלקם מהווים "בונוס", בילויים, טיולים, חופשות ועוד, שאומנם הפכו להיות חלק אינטגראלי מחיינו, אך הם הראשונים המקוצצים בעת משבר.
בסל ההוצאות של המשפחה הישראלית הממוצעת, מככב, איך לא?, סעיף המזון. רובנו משאירים במכולת השכונתית או בסופרמרקט הענק, כרבע מסך ההוצאות החודשיות.
האם כל מה שאנחנו מכניסים לעגלות הענק (שכל פעם מתרחבות יותר ויותר), אכן הכרחי לקיומנו?
אימי ז"ל, הייתה מגישה לנו סלט נהדר עם רוטב ביתי מורכב משמן, חומץ וקצת לימון.
אגב, תכנסו למסעדות יוקרה בצרפת, בכל שולחן ישנו מתקן לשמן וחומץ לתיבול הסלט (ולא איזה רוטב פלצני של "מסעדת גורמה" תל האביבית).
בבדיקה שערכתי באמצעות אתר של רשת מזון בשיווק ישיר, מצאתי, ולא להפתעתי, 40 סוגים שונים של רוטב לסלט, 55 סוגים שונים של קטשופ, מיונז וחרדל, 41 רוטבי פסטה, 25 רוטבי סויה וצ'ילי, 19 ממרחי ירקות והרשימה עוד ארוכה... אני מבטיח לכם שעל המדפים ברשתות השונות היד עוד נטויה.
המינון הנכון בין ההוצאות ההכרחיות לבין ההוצאות שאינן הכרחיות, ובעיקר, האיזון בין ההכנסות להוצאות, יקבע האם אנחנו אנשים שחיים ברוגע, שמגשימים את יעדינו הכלכליים והאישיים, או שמה, אנחנו אנשים לחוצים, ומוטרדים מהאוברדראפט שמלווה אותנו שנים רבות.
אותו מינוס ש"נדבק" אלינו ולא נותן לנו להירדם בלילה, זה שגורם לנו לקום בבוקר עם כאב ראש (בהנחה שהצלחנו להירדם...) וזה ש"אחראי" על המתחים עם בת הזוג בכל פעם שצריכים להחליט האם לשלוח את הבן הקטן לחוג הכדורגל, או להסתפק בכדור גרב (אתם זוכרים?...) בכיכר השכונתית.
האם בשביל רוטב טריאקי חריף בתיבול עדין בבקבוק לחיץ, מהודר במדבקות השף הגדול, כדאי להעמיק את המינוס בעוד עשרים שקלים?
בסל ההוצאות של המשפחה הישראלית הממוצעת, מככב, איך לא?, סעיף המזון. רובנו משאירים במכולת השכונתית או בסופרמרקט הענק, כרבע מסך ההוצאות החודשיות.
האם כל מה שאנחנו מכניסים לעגלות הענק (שכל פעם מתרחבות יותר ויותר), אכן הכרחי לקיומנו?
אימי ז"ל, הייתה מגישה לנו סלט נהדר עם רוטב ביתי מורכב משמן, חומץ וקצת לימון.
אגב, תכנסו למסעדות יוקרה בצרפת, בכל שולחן ישנו מתקן לשמן וחומץ לתיבול הסלט (ולא איזה רוטב פלצני של "מסעדת גורמה" תל האביבית).
בבדיקה שערכתי באמצעות אתר של רשת מזון בשיווק ישיר, מצאתי, ולא להפתעתי, 40 סוגים שונים של רוטב לסלט, 55 סוגים שונים של קטשופ, מיונז וחרדל, 41 רוטבי פסטה, 25 רוטבי סויה וצ'ילי, 19 ממרחי ירקות והרשימה עוד ארוכה... אני מבטיח לכם שעל המדפים ברשתות השונות היד עוד נטויה.
המינון הנכון בין ההוצאות ההכרחיות לבין ההוצאות שאינן הכרחיות, ובעיקר, האיזון בין ההכנסות להוצאות, יקבע האם אנחנו אנשים שחיים ברוגע, שמגשימים את יעדינו הכלכליים והאישיים, או שמה, אנחנו אנשים לחוצים, ומוטרדים מהאוברדראפט שמלווה אותנו שנים רבות.
אותו מינוס ש"נדבק" אלינו ולא נותן לנו להירדם בלילה, זה שגורם לנו לקום בבוקר עם כאב ראש (בהנחה שהצלחנו להירדם...) וזה ש"אחראי" על המתחים עם בת הזוג בכל פעם שצריכים להחליט האם לשלוח את הבן הקטן לחוג הכדורגל, או להסתפק בכדור גרב (אתם זוכרים?...) בכיכר השכונתית.
האם בשביל רוטב טריאקי חריף בתיבול עדין בבקבוק לחיץ, מהודר במדבקות השף הגדול, כדאי להעמיק את המינוס בעוד עשרים שקלים?
מיכאל סירולניק, יועץ ומאמן לכלכלת המשפחה, בעל תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל העסקים.
בעל ניסיון רחב של למעלה מ - 20 שנה במגוון תפקידים בכירים בתחום ניהול כספים, בקרה תקציבית, מערכות שכר ומשאבי אנוש.
בוגר קורס ליועצים ומאמנים לכלכלת המשפחה בשיטת "אש-לידור", במסגרת המכללה ללימודי כלכלת המשפחה והמרכז להשכלה פיננסית מבית "מטריקס".
מייעץ למשפחות בנושאים פיננסים שונים, בנייה והטמעה של תכנית להבראת תקציב המשפחה, יציאה מהמינוס, בניית תקציב משפחתי,תכנון ומימוש יעדים כלכליים, מיפוי והיערכות לסיכונים.
http://www.familyec.com
בעל ניסיון רחב של למעלה מ - 20 שנה במגוון תפקידים בכירים בתחום ניהול כספים, בקרה תקציבית, מערכות שכר ומשאבי אנוש.
בוגר קורס ליועצים ומאמנים לכלכלת המשפחה בשיטת "אש-לידור", במסגרת המכללה ללימודי כלכלת המשפחה והמרכז להשכלה פיננסית מבית "מטריקס".
מייעץ למשפחות בנושאים פיננסים שונים, בנייה והטמעה של תכנית להבראת תקציב המשפחה, יציאה מהמינוס, בניית תקציב משפחתי,תכנון ומימוש יעדים כלכליים, מיפוי והיערכות לסיכונים.
http://www.familyec.com