דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוף בתוספת ראשי ארטישוק ושעועית ירוקה 

מאת    [ 11/11/2008 ]

מילים במאמר: 474   [ נצפה 3950 פעמים ]

עוף בתוספת ראשי ארטישוק ושעועית ירוקה - מנה לארבעה


חומרים:

8 כרעי עוף שלמים

1 אריזה של ראשי ארטישוק קפואים

1 אריזה של שעועית ירוקה קפואה (רצוי שעועית מסוג "לוביה")

כמה עלי מרווה

4 שיני שום

2 לימונים

6 פלפלים אדומים (רצוי גמבה)

2 עגבניות

4 בצלים ירוקים

2 כפות חומץ תפוחים

שמן זית

כורכום

כוס יין לבן יבש

פלפל שחור

כמון

3 כוסות ציר עוף מחצי ק"ג כנפי עוף (להלן הכנת ציר עוף רזה*)

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

2 גזרים

1 קישוא


אופן ההכנה:
עוף בתנור
מניחים בתבנית אפיה את עלי המרווה ועליהם את כרעי העוף משומנים בשמן זית, יוצקים כוס יין לבן יבש על העוף וכוס ציר עוף רזה*. מכניסים למעבד מזון 6 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות, 4 שיני שום קלופים, 2 עגבניות חתוכות ומפעלים את המעבד עד לקבלת מרקם אחיד (אם אין מעבד מזון גדול אפשר לחזור על פעולה זו במעבד מזון קטן מספר פעמים) לאחר שהבלילה מוכנה, יוצקים שליש ממנה על העוף ומוסיפים פלפל שחור וכורכום בהתאם לטעם האישי, רצוי רבע כפית שטוחה מכל אחד, פורסים את הלימונים ומפזרים אותם על גבי העוף. מכסים את התבנית ומכניסים אותה לתנור חם של 180 מעלות, לאחר 45 דקות מסירים את המכסה ומוסיפים 15 דקות של אפיה גלויה. כמות הרוטב בתבנית לאחר גמר האפייה גדולה יחסית ותפקידו לספוח אליו כמה שיותר שומנים. ברוטב זה אפשר להכין פסטה או לבשל בו אורז מלא. (מומלץ לאנשים מבוגרים לא לעשות שימוש ברוטב הזה)


ראשי ארטישוק
יוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.
לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו מחצית בלילת הפלפלים שנותרה, ו-1כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את ראשי הארטישוק, מעט פלפל שחור, ומעט כורכום ומניחים לסיר להתבשל חצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול יוצקים 2 כפות חומץ תפוחים, מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את ראשי הארטישוק.


שעועית ירוקה
יוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.
לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו את בלילת הפלפלים שנותרה, ו-1 כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השעועית הירוקה, מעט פלפל שחור, ומעט כמון ומניחים לסיר להתבשל חצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את השעועית.


*ציר עוף רזה
יום לפני החג. יוצקים לתוך סיר עמוק 5 כוסות מים, ומוסיפים חצי ק"ג כנפי עוף, שורש סלרי חתוך לארבע חלקים, שורש פטרוזיליה חצוי, מספר בצלים ירוקים שלמים וקישוא שלם. מניחים את הסיר על להבה לבישול ארוך באש קטנה למשך שעה וחצי. לאחר מכן מסננים את הנוזלים לסיר אחר. את כל המוצקים אפשר לזרוק כי הערך התזונתי שלהם נמוך. לאחר שהנוזל התקרר, מכניסים את הסיר למקרר עד יום למחרת. למחרת היום מסירים מעל הנוזל את השומן הלבן שהצטבר לגוש עליון וזורקים אותו. כך מקבלים ציר עוף רזה.

בית אבן סדנאות לאורח חיים בריא



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב