שניצל אבוקדו
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

שניצל אבוקדו 

מאת    [ 20/10/2008 ]
מילים במאמר: 318   [ נצפה 4577 פעמים ]

 
 
טיגון
הצרה הגדולה של בשלנים ואוהבי אוכל, היא איך להכניס כמה שפחות שמן למזון. רובנו משתמשים בשמן לטיגון במחבת, כאשר אנו מבצעים מה שנקרא טיגון שטוח, ועיתים רחוקות ואף נדירות משתמשים בטיגון עמוק. על פניו, נראה כי טיגון עמוק פחות בריא בגלל כמות השמן, אך אם משתמשים בשמן עמוק בצורה נכונה, הרי שזו צורת הבישול הבריאה יותר. בטיגון במחבת שטוח עם מעט שמן,המזון נשאר זמן רב יותר במחבת, מה שגורם לספיגה גדולה יותר של שמן אל תוך המזון. בטיגון בשמן עמוק, טמפרטורת השמן האידיאלית היא בין 160-190 מעלות, מה שגורם לאינטראקציה בין המזון הקר יותר לשמן. הבדלי הטמפרטורה גורמים לאידוי של המים הנמצאים במזון, תהליך שגורם ליציאתם בלחץ מהמזון החוצה, ועל ידי כך נמנעת חדירה של שמן אל תוך המזון.בגלל הטמפרטורה הגבוהה של השמן, המזון זקוק לזמן טיגון קצר יותר, מה שגורם לספיגת שמן מועטת יחסית לטיגון שטוח.בטיגון בשמן עמוק מומלץ להשתמש בשמנים בעלי טמפרטורת רתיחה גבוהה כמו שמן בוטנים ושמן קנולה. בטיגון בשמן עמוק,מטגנים כמויות קטנות בכל פעם, על מנת למנוע נפילה פתאומית של טמפרטורת השמן, מה שיגרום למזון להישאר בשמן זמן רב יותרויספוג יותר שמן.אין כאן המלצה להשתמש בטיגון עמוק על בסיס יומי, בכל זאת מדובר במזון שומני. אם בכל זאת מטגנים על בסיס יום יומי, חשוב להחליף את השמן לאחר 3-4 ימים. בדרך כלל שמן שרוף,מקציף בזמן הטיגון.
שניצל אבוקדו:
מצרכים:
2 אבוקדו גדולים ומעט קשים, קלופים וחתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
2 ביצים
פירורי לחם לציפוי שניצל
2 שיני שום קצוצות דק
מיץ מלימון אחד
כ1/4 כוס עלי כוסברה שטופים ויבשים
מעט פלפל שאטה גרוס
מלח ים אטלנטי
הכנה:
מחממים שמן בסיר עמוק עד שהוא מגיע לטמפרטורה הרצויה. אם אין מד חום או מטגנת מקצועית, אפשר לדעת אם חום השמן הוא אידיאלי על ידי הכנסת כף עץ יבשה לשמן. אם ישנן בועות סביב הכף, סימן שהוא מוכן לשימוש. בינתיים טובלים את רצועות האבוקדו בביצה, פירורי לחם ומכניסים לשמן רצועה אחר רצועה. לאחר שהאבוקדו מזהיב, יוצקים את מיץ הלימון ומתבלים לפי הטעם.
בתיאבון.

שמי אייל טקו ואני מטפל ברפואה סינית. סיימתי את לימודי במכללת מדיסין, שם התמחיתי בדיקור, צמחי מרפא סיניים, שיאצו ותזונה. מטפל בקליניקה בתל אביב.
למאמרים ופרטים נוספים ניתן להכנס לבלוג http://eyalt81.wordpress.com
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב