דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סלט מאש ובצל 

מאת    [ 29/09/2008 ]

מילים במאמר: 184   [ נצפה 10746 פעמים ]

סלט מאש ובצל

מצרכים ל-2 אנשים
2 כוסות מאש מבושל
1 בצל בינוני
1/2 כפית סומאק
1/4 כפית מלח ים
חצי לימון טרי
1 כף שמן זית

אופן ההכנה
- אם אין לכם מאש מוכן, אפשר לבשל אותו ולהכין את שאר הסלט בינתיים (הוראות הכנה בהמשך).
- לקצוץ את הבצל דק.
- לשים בקערה ולהוסיף את הסומאק והמלח.
- לערבב היטב - אפשר לערבב עם האצבעות עד שכל הבצל מכוסה בסומאק.
- לתת לבצל ולסומאק לעמוד כ-20 דקות.
- להוסיף את המאש המוכן, השמן והלימון ולערבב.
- לתת לסלט לעמוד עוד 10 דקות, לטעום ולהשלים את טעמי התיבול במידת הצורך.


בישול מאש (מניב 3 כוסות)
1 כוס מאש (לברור ולשטוף)
2 כוסות מים
הכנה:
לשים את המאש והמים בסיר ולהרתיח. להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה במשך 40 דקות. בדרך כלל בשלב זה המאש יהיה מבושל דיו (כלומר מתחיל להתפורר אך שומר על צורה יציבה) ואז אפשר להשתמש בו בסלטים ובתבשילים. לא מומלץ לאכול מאש לא מבושל, לכן אם הוא עדיין קשה יש להוסיף עוד מים ולהמשיך בבישול. שימו לב שלא מוסיפים מלח לבישול, המלח מונע מקטניות להיפתח ולהתפורר בזמן הבישול.

בתיאבון!


מאת קרני בן-יהודה
עוד מתכונים: דגן בגן - בלוג צמחוני



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב