דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


לעשות גבינות בבית 

מאת    [ 06/08/2008 ]

מילים במאמר: 492   [ נצפה 9203 פעמים ]

אם מישהו חושב שלא ניתן לעשות גבינות בבית או שקשה מדי טעות בידיו.
אנחנו נוכיח לכם שאתם יכולים לעשות מגוון רחב של גבינות לבד בתהליכי ייצור ביתיים פשוטים החל מגבינות רכות ועד גבינות קשות מורכבות וכמובן גבינות עובש.
אנחנו מבטיחים לכם שתהינו כל כך שלא תוכלו להפסיק ליצור גבינות גם בגלל שתקבלו המון מחמאות מהסובבים אתכם וגם בגלל ההנאה והסיפוק שתקבלו מיצירת הגבינה , בקיצור במהרה תתמכרו לזה .

כנראה שהכול התחיל לפני אלפי שנים , עקב טעות מישהו שכח חלב בכלי כלשהו בחוץ בחום והוא החמיץ והפך לגבינה (מזלנו - לכל אוהבי הגבינות ). אנחנו מוצאים סימוכין לתהליך יצירת הגבינות בעיראק , מצריים העתיקה , רומא, ובימינו אנחנו מדברים על ייצור גבינות בעיקר באירופה בגלל הכמויות הגדולות והמגוון הרחב של גבינות .
הגבינות שונות בטעמן ממדינה למדינה בגלל ההבדלים בסוג החלב (מזון הפרות והצאן שונה , האקלים , גורמים סביבתיים) . לכל גבינה נהוג לתת את שם המחוז בה יוצרה .
השוני בטעם נוצר בגלל שתהליך ייצור הגבינה שונה ממחלבה למחלבה . גם עונות השנה משפיעות על טעם ותפוקת החלב ומכאן על טעם הגבינה . בקיץ בימים החמים החיות שותות יותר מים ולכן החלב יהיה יותר דליל ונקבל יותר מי גבינה וזה כמובן ישפיע על טעם הגבינה.
בחורף נקבל חלב עם אחוזי שומן יותר גבוהים,גבן יותר חזק וגבינה עשירה יותר.


פסטור החלב משפיע על טעם הגבינה . ישנן מדינות שלא חלה בהם חובה לפסטר את החלב וכמובן
שטעם הגבינה יהיה שונה . לא כדאי לקחת סיכון ולא לפסטר את החלב !!!! אל תשכחו שהרבה מחלות (כמו קדחת קיו ) מועברות דרך החלב מהבקר, הצאן לאדם . פסטור של 72 - 73 מעלות
וקירור מהיר מספיק בהחלט .
בתהליך ייצור הגבינות חשוב מאוד להקפיד על סינון החלב וניקיון משטחי העבודה והכלים . כלי שבא במגע עם החלב, תשטפו אותו. זה גם יקל על העבודה שלכם כי הגבן נדבק מאוד חזק לכלים ובפעם הבאה שתעשו גבינה היא עלולה להידבק בזיהום .
צבע הגבינות תלוי בסוג החלב , כמות השומן , זמן ההבחלה של הגבינה - ככל שמשאירים את הגבינה יותר זמן צבעה הופך לכהה יותר וכמובן שטעמה משתבח .
אם רוצים ניתן להוסיף כמה טיפות ענתו - צבע מאכל טבעי. צריך להקפיד ולערבב טוב בחלב.

תהליך עשיית גבינות אפשר לתאר כתהליך הוצאת מי הגבינה , לקטוז ומינרלים מהחלב .

החומרים הבסיסיים לעשיית גבינה הם:
- חלב (כמובן) - אין כמו טעמו של חלב מהרפת , תפסטרו ותטעמו " טעם גן עדן" .
תעשו ניסוי תנסו לעשות גבינה לבנה עם חלב משקיות ותנסו עם חלב מהרפת .
החלב עשיר בויטמינים (A , B ) , חלבונים , סידן ומינרלים.
- אנזימים - חיידקים - הם אלו שנותנים את הטעם לגבינה ועוזרים לתהליך ההגבנה . יש גבינות שמוחמצות באמצעות חיידקים מזופיליים ויש גבינות שמוחמצות באמצעות חיידקים טרמופיליים . ישנם חיידקים שבמהלך התסיסה מייצרים גז ( דו תחמוצת הפחמן) הוא הגורם להיווצרות החורים .
- אנזים - רנט - אנזים רינין - עוזר לקרישת החלב . בימי קדם השתמשו בקיבות עגלים ניקו , המליחו ותלו ליבוש . כל פעם שעשו גבינה הורידו חתיכה פוררו אותה והשתמשו בה . ברומא העתיקה התחילו להשתמש בצמחים להקרשת החלב .
- מלח - נותן טעם לגבינה , היות ואנחנו לא משתמשים בחומרים משמרים בגבינה הוא יהיה
החומר המשמר שלנו .

בסיום הקורס תוכלו לרכוש אצלנו את כל החומרים והכלים הדרושים לעשיית גבינות .
קורס גבינות



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב