האם באמת צריך קורס ברמנים בשביל להיות ברמן טוב ?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

האם באמת צריך קורס ברמנים בשביל להיות ברמן טוב ? 

מאת    [ 27/05/2008 ]
מילים במאמר: 372   [ נצפה 5919 פעמים ]

 
 
הרבה צעירים בגילאי 18-24 בעיקר אחרי הצבא, שואלים את עצמם האם כדאי לעשות קורס ברמנים או לא? העבודה מעניינית, הכסף טוב ( או ככה לפחות מבטיחים בפרסומות) וחיי הלילה קוסמים לכולם.

אך מה בעצם כוללת עבודת הברמן והאם קורס ברמנים באמת יכול להכשיר בן אדם להיות ברמן טוב.

על מנת להיות ברמן טוב ניתן לחלק את התכונות הנדרשות לשלושה חלקים עיקריים המסודרים לפי החשיבות.

החלק הראשון הוא הידע התיאורטי.

בכדי שברמן יתחיל לעבוד הוא חייב להכיר מספר מינימאלי של קוקטיילים (עדיף כמה שיותר), להבין ולהבדיל בין סוגי האלכוהול, להתמצא במשקאות על מנת להמליץ ללקוחות ולדעת מה למזוג. דוגמאות קלאסית לידע נדרש: הבנה ביינות, בירות, סוגי הוויסקי הקיימים ועוד. את הידע הזה ניתן ללמוד גם בקורס ברמנים, וגם ע"י למידה עצמית דרך ספרים או אתרים רלוונטיים באינטרנט.

לגבי הקוקטיילים, למרות מה שבתי הספר לברמנים ינסו לטעון, חשוב להבין שאין דרך אחת נכונה להכין קוקטיילים. הרבה פעמים נראה שכל מקום יכין בצורה שונה את אותם הקוקטיילים, לכן הרבה יותר חשוב להבין באלכוהול עצמו מלשנן המון מתכונים.

החלק השני והיותר חשוב היא העבודה בבר עצמו.

שום תעודה ושום קורס ברמנים לא יחליף ניסיון על הבר. ברמן טוב חייב לדעת לחתוך לימונים, לנקות מאפרות, להחליף חביות בירה, לעשות פתיחת משמרת , סגירת משמרת, לעבוד במהירות וכל זאת תוך הקפדה על הסדר והניקיון. את זה ניתן ללמוד רק בעבודה בשטח. לכן, ברוב המקרים ברמנים עם ניסיון רב יתקבלו לעבודה גם בלי תעודה.

החלק השלישי והכי חושב הוא השירות.

לפני הכול, ברמן הוא איש שרות. מנהלי מקום מצפים מברמנים להיות אדיבים, מקצועיים, למכור כמה שיותר אלכוהול ותמיד להישאר עם חיוך, שזאת כבר תכונה שבאים איתה מהבית ולא מהקורס ברמנים. לכן, הרבה פעמים מנהלי ברים יעדיפו ברמן שהוא אדיב, נראה טוב, יודע למכור אך חסר ידע תיאורטי של עולם האלכוהול ולהכשיר אותו במקום מאשר ברמן עם תעודה של קורס ברמנים.

אז לסיכום האם צריך קורס ברמנים , או לא?

הדעות בעניין חלוקות, יש הרבה מאוד ברמנים בלי תעודה שלמדו את הרוב תוך כדי עבודה, אך מצד שני להיות ברמן בלי להבין מה ההבדל בין וויסקי אירי לוויסקי אמריקאי זה קצת מביך.

אז ההחלטה היא אינדיבידואלית, רק חשוב לזכור, תעודה אולי תפתח לכם יותר דלתות ותגרום לכם להתקבל למקומות עבודה (גם בלי ניסיון) אבל ברמן שהוא לא עובד טוב לא יישאר ברמן לאורך זמן, גם אם יש לו תעודת "ברמן מצטיין".
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב