דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך להתנהל לאחר השתלת שיניים? 

מאת    [ 04/01/2023 ]

מילים במאמר: 362   [ נצפה 801 פעמים ]

תופעות לוואי וסיבוכים

לרוב אחרי השתלת שיניים ישנן תופעות לוואי. התופעות הללו יכולות לבוא לידי ביטוי בצורה של דימום, תחושת כאב, קושי לסגור ולפתוח את הפה ובהופעת שטפי דם תת-עוריים. כמו כן, סביר להניח שתיווצר גם נפיחות שתלך ותתחזק עד שתגיע לשיאה יומיים-שלושה לאחר הפרוצדורה, אך לאחר מכן תפחת עם חלוף הזמן. על מנת להתמודד עם תופעת הלוואי של הכאבים הנלווים לתקופה שלאחר ההשתלה יש לקחת את משככי הכאבים שקיבלתם על פי ההוראות של רופא השיניים.

חשוב לדעת כי לפעמים לאחר ההשתלה עלולים להופיע סיבוכים שדורשים לחזור אל מרפאת השיניים בהקדם האפשרי. אחד מהם הוא התפתחות של זיהום. הסימפטומים המאפיינים זיהום כוללים תחושת חום מקומית, עליית חום כללית, הפרשת מוגלה מאזור הניתוח ו/או נפיחות וכאבים שאינם חולפים שבוע לאחר הניתוח.

סיבוך אפשרי נוסף הוא הפרעה תחושתית באזור השפתיים והסנטר. במקרה ותחושת ההרדמה המקומית אינה חולפת מספר שעות לאחר תום הניתוח או אם בהמשך תקופת ההחלמה מופיעה תחושה של הרדמה באזור השפתיים או הסנטר (במקרה של השתלה בלסת התחתונה), יש לחזור באופן מיידי אל הרופא המטפל להסתכלות.

המלצות נוספות לשבועיים הראשונים

ישנן מספר המלצות נוספות שרצוי לקחת אל תשומת ליבכם כדי לייעל את תהליך ההחלמה אחרי השתלת שיניים בשבועיים הראשונים שלאחר הטיפול.

ההמלצה הראשונה, שמיועדת בעיקר למטופלים ספורטיביים ולעובדי כפיים שנושאים משאות כבדים, היא להימנע לחלוטין מפעילות גופנית. המלצה זו נובעת מהעובדה כי פעילות גופנית מובילה לעלייה בדופק ובלחץ הדם, מה שעלול להגביר את תופעות הנפיחות ואף לפעמים לגרום לדימום מיותר. ההימנעות מפעילות גופנית תלויה במורכבות הניתוח ולכן מומלץ להתייעץ עם הרופא בנושא. בכל אופן, לאחר שבועיים אפשר לשוב באופן הדרגתי לפעילות גופנית.

המלצה נוספת היא להימנע לגמרי מעישון סיגריות ומשתיית משקאות שמכילים אלכוהול, זאת מאחר ושני ההרגלים הללו מעכבים באופן משמעותי את תהליך ההחלמה. ניתן לחזור לצרוך אותם לאחר שבועיים.

ולסיום, אל תשכחו להגיע לביקורת אצל רופא השיניים פעם בחצי שנה לצורך מעקב אחרי השתלים. במסגרת הביקורת הרופא יבדוק את תקינות השתלים, את בריאות הרקמות הסמוכות אליהם והאם קיימות בעיות אחרות באזור הפה בהן יש לטפל. ביקורות אלה חשובות מאחר והתפתחות של מחלת חניכיים ברקמה שמסביב לשתל עלולה בסופו של דבר להביא לנפילתו בדיוק כמו במקרה של מחלת חניכיים סביב שיניים טבעיות. כמו כן, חשוב גם להגיע לביקור אצל שיננית בין פעמיים לארבע בשנה להסרת אבנית ופלאק על פי צורך.


 

על שתלים, שתולות והשתלות 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב