למה לבחור כלי בישול מנירוסטה?
המון אנשים שואלים אותנו מדוע להם לקנות כלי בישול מנירוסטה שלאחר מכן יהיה קשה לנקותם ושהתמודדות עם טיגון ביצה
תצריך עבודת נקיון רבה ובזבוז זמן מיותר. כלי נירוסטה הם כלים שעשויים ללא שום ציפוי,כאשר קיימות מספר דרגות איכות
של נקיון הנירוסטה כאשר הדרגה ביותר היא נירוסטה 18/10 המווה 18% כרום ו-10% ניקל.
במקום שנמליץ לכם ישר על מותגים(אלא אם כן מדובר על מותג מוכר וידוע באיכותו),נספק לכם כאן מידע בסיסי שתוכלו להיעזר
בו על מנת לבצע בחירה מושכלת בעת רכישת כלי המטבח שלכם במידה ואתם רוצים לבחור כלי בישול העשויים נירוסטה.
סירים ומחבתות מנירוסטה הם בדרך כלל במחיר סביר ויש להם מספר יתרונות:
עמידות-כלי בישול העשויים נירוסטה לא מתקלפים,כלומר סירי נירוסטה וגם מחבתות נירוסטה עמידים בשימוש בכלי מתכת ואין
שום חשש לשטוף אותם עם צמר פלדה
אורך חיים-בדרך כלל סירי נירוסטה עמידים לאורך שנים,ייתכן וגם לכם הציעו ההורים או הסבתא את כלי הבישול שלהם-סביר להניח
שמדובר בכלי בישול מנירוסטה.
נקיים מחומרים כימיים-כלי נירוסטה איכותיים לא מכילים עופרת ולא קדמיום ושאר כימיקלים שעשויים להיפלט כתוצאה משימוש בחום גבוה.
יחד עם זאת לסירי נירוסטה לוקח מעט יותר זמן להתחמם בהנחה שמדובר בסירי נירוסטה בעלתי תחתית 3 שכבות המורכבים משכבת נירוסטה
עליונה,שכבת אלומיניום פנימית ושכבת נירוסטה חיצונית תחתונה.
איך זה להחזיק סיר נירוסטה?
פלדת אל חלד לא מוליכה חום כמו שצריך לכן בסירי נירוסטה איכותיים יש שכבה פנימית של אלומיניום היוצרת פיזור חום אחיד ואופטימלי
בכל תחתית הסיר ומשפרת את מהירות התחממות הסיר.בעת רכישת סיר נירוסטה קנו סיר שהוא 3 שכבות ולא פחות מכך,אל תתפתו
לרכוש סירי נירוסטה זולים שעולים 30 או 40 ש"ח,חפשו איכות טובה במחיר סביר שתחזיק למשך שנים ותחזיר את ההשקעה.
רוב מותגי כלי הבישול האיכותיים מייצרים סירים בעלי 3 שכבות ומציינים זאת במפורשות בעלון ההדרכה או על אריזת הקרטון.
כמו כל מחבת או סיר מנירוסטה שיש לו אורך חיים משלו בהתאם לאיכות ברגע שנחשפים כבר לאלומיניום שבתחתית זה הזמן להחליף
את הסיר.
אז ממה נירוסטה עשויה?
הנירוסטה שמיוצרת עבור כלי בישול היא נירוסטה סגסוגת מתכית המובססת על ברזל והחייבת להכיל לפחות 11% כרום ועוד שבע
מתכות נוספות-ללא קדמיום ואלומיניום.כרוO מספק עמידות גבוהה בפני חלודה ויש לו מאפייני ליטוש גבוהים.
האם יש אחריות כלשהי על כלי נירוסטה?
יצרני כלי בישול איכותיים מציעים אחריות לשנים רבות וחלקן גם לכל החיים.
אז אילו כלי בישול מנירוסטה הם הטובים ביותר בשבילי?
יש להבחין בחלק התחתון של סיר הנירוסטה ולבדוק את החריטה שמציינת שאכן מדובר בכלי נירוסטה העמיד בפני חלודה וקורוזיה.
רוב הסירים האיכותייים מיוצרים מנירוסטה 18/10 ויש כאלו שהם מנירוסטה 18/8.
על מת לשמור לאורך זמן על חיי סירי הנירוסטה,לאחר הבישול יש להעביר את המזון לכלי אחר על מנת שלא יהיה קשה להפריד
את האוכל מהסיר וכך יהיה קל לנקותו.אל תשאירו סיר על הגז ללא מים או שמן.
שמחי ובניו כלי בית חנות לכלי בית ומטבח,נוסדה ב-1979,כתובת: רח' נחלת בנימין 94 ת"א יפו טלפון/פקס: 03-6839338 אתר: WWW.SIMHIM.COM