מה מבשלים לנכד טבעוני?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מה מבשלים לנכד טבעוני? 

מאת    [ 10/05/2016 ]
מילים במאמר: 488   [ נצפה 1529 פעמים ]

 
 

מה מבשלים לנכד טבעוני?

 

אם גם לכם יש בן משפחה טבעוני אדוק ואתם מתלבטים מה עוד ניתן לבשל עבורו, הנה עוד מקבץ מתכונים . חלקם אימצתי, חלקם המצאתי.

מנה ראשונה: סלט לבבות דקל.

המצרכים:6 לבבות דקל חתוכים לקוביות,  4 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות,  4  מלפפונים טריים חתוכים לקוביות, שמיר קצוץ דק, מלח, פלפל, מיץ לימון, שמן זית.

מערבבים, מתקנים תיבול ואוכלים בתאבון. הלחם לבחירתכם.

 

מרק ירקות בכל מיני צבעים.

המצרכים: בצל גדול קצוץ, 4 גזרים קלופים ומגורדים, 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, 250 גרם אפונה קפואה, 150 גרם פסטה רחבה, מלח, פלפל, מעט שמן זית.

מחממים את  שמן  הזית ומזהיבים את הבצל הקצוץ. כשמזהיב, מוסיפים את הגזר עד שגם הוא מזהיב. מוסיפים ליטר וחצי של מים, את תפוחי האדמה ומרתיחים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט. מוסיפים את האפונה, הפסטה, מלח, פלפל וממשיכים לבשל עד שכל הירקות רכים.

יוצא מרק בצבעי כתום-צהוב-ירוק-לבן ובטעם נהדר. הצורה צבעונית והתוכן טבעוני אסלי.

 

מנה עיקרית: פסטה ברוטב בטטה.

החומרים לרוטב: בצל גדול קצוץ, 6-7 שיני שום קצוצות, 3-4 בטטות קלופות ופרוסות, מלח, פלפל,  שמן זית, קרם קוקוס.

מבשלים את פרוסות הבטטה עד שמתרככות. מחממים את שמן הזית, מזהיבים את הבצל הקצוץ ואת שיני השום . כשהבטטות רכות , מסננים, מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים ומכניסים לבלנדר עם מלח, פלפל וקרם קוקוס.

מבשלים את הפסטה במי מלח ומגישים עם רוטב הבטטה.

 

מנה נוספת: גזר עם זיתים.

החומרים: חצי קילוגרם גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות, 5-6 שיני שום, בצל גדול קלוף וקצוץ, 6-7 זיתים מגולענים, שמן זית.

מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל והשום. לאחר שיזהיבו, מוסיפים את פרוסות הגזר, מעט מים ומבשלים בסיר המכוסה על אש קטנה עד שהגזר רך. אז מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד 2-3 דקות.

 

 למתכונים נוספים, גלשו ל: 

 http://www.saba-sabta.co.il/tahbiv/matconim

סלט תפוחי עץ וגזר.

החומרים: 3 תפוחי עץ אלכסנדר, 5 גזרים, חופן אגוזי מלך קצוצים, מעט מלח, מיץ מחצי לימון, מיץ מחצי תפוז, מעט מלח, שמן קנולה.

מקלפים ומגרדים גס את הגזרים ואת תפוחי העץ,  מערבבים מיץ לימון, מיץ תפוזים, מלח ושמן ומוזגים על תערובת הגזר ותפוח העץ. מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים גס (ואלה הגסויות היחידות במנה הזאת).

 

עוגה חגיגית וטעימה מאד גם לזוללי בשר. זמן ההכנה : 10 דקות. זמן האכילה: דקה!

החומרים:

חבילת ביסקוויטים פתי בר, קופסת ליפתן אפרסקים גדולה, 150 -200 גרם קליפות הדרים מסוכרות, 150 גרם אגוזי מלך, שמנת מתוקה צמחית, כפית סוכר, סוכר וניל אחד.

ההכנה:

בתבנית מרובעת : טובלים את הביסקוויטים בסירופ של ליפתן האפרסקים ומסדרים אותם צמודים זה לזה על תחתית התבנית. מעליהם מניחים את פרוסות האפרסקים. ביניהם מניחים קליפות הדרים ואגוזים קצוצים.

שוב שכבה של ביסקוויטים טבולים בסירופ, מעליהם פרוסות האפרסקים. ביניהם קליפות הדרים ואגוזים קצוצים.

שכבה אחרונה של ביסקוויטים טבולים בסירופ ומעליה את השמנת הצמחית , הנצחית המתוקה, אותה הקצפנו עם כפית סוכר וסוכר וניל. מעדן!!!

קורה שורץ www.saba-sabta.co.il

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב