דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מיתוסים מזיקים בנושא שחזור מידע ושחזור קבצים שנמחקו מדיסק קשיח 

מאת    [ 08/07/2015 ]

מילים במאמר: 834   [ נצפה 2615 פעמים ]

לכל מצב של אובדן מידע וקבצים רגישים מתלווה תחושה עזה של פאניקה - העולם הדיגיטלי מתעד את עבודתנו, חיינו האישיים וקשרינו החברתיים.

התחושות הללו מובילות פעמים רבות לחיפוש פתרונות אינסטנט מהירים ושגויים -  ברשת החברתית, פורומים, השכן ממול שאחיינו "מבין במחשבים", ושלל מומחים מטעם עצמם. הבעיה היא שרבים מהפתרונות האלה, שחלקם חוטאים למילה 'פתרונות' ונמצאים על גבול טקס 'ריקוד הגשם', עלולים לא רק שלא לפתור את הבעיה אלא להחמיר אותה ולגרום לנזק חמור שרק יסבך עוד יותר את השחזור המקצועי אליו תפנו בסופו של דבר. בעיה נוספת היא שהם מופצים באופן ויראלי. אולי כי במקרה הם התגלו באופן נדיר כיעילים עבור משתמש ספציפי וכך נולד המיתוס הויראלי חסר התועלת. ברוב המקרים המיתוס הויראלי יסכל את ההזדמנות של מעבדת שחזור מקצועית לשחזר את המידע בזמן ובעלות סבירים.

במאמר הבא נבחן כמה מהמיתוסים האלה, ונפריד בין פעולה שיכולה להיות מועילה והגיונית, למיתוס ויראלי אשר רק מחמיר את הבעיה:

 

1. "התיקון הכללי"

יש חברות וטכנאי מחשב שמפרסמים את עצמם כמי שעוסקים בתיקון דיסק קשיח.

בפועל הם מחליפים את לוח האם או מפרמטים את הדיסק ואז מצהירים כי הוא "מתוקן".

ישנה תעשיה שלמה של "שיפוץ" ו "מיחזור" מוצרי אלקטרוניקה וכוננים קשיחים. חלקם גם יכולים לעבוד באופן תקין לזמן מה, אך הם למעשה מורכבים מחלקים מיותר מדיסק אחד ? חלקם חדשים וחלקם משומשים לכן הם אינם אמינים כמו הארד דיסק שבוצע בו שחזור מידע מקצועי על ידי מעבדה מנוסה, ובוודאי שלא כמו הארד דיסק חדש.

  

2. "תן לו בראש"

זהו כנראה המיתוס העתיק מכולם. כשההארד דיסק חדל מלתפקד, נוהגים לחבוט בו עם מברג או עצם אחר. זה גורם לכך שראש הכונן הקשיח נופל וגורם לשריטות בדיסק וימנע את שחזור מידע שכה יקר לכם.

באופן זמני בלבד וכשההקשה מתבצעת בעדינות יתרה, שיטה זו יכולה לסייע להצלת ההארד דיסק. טפיחות עדינות כאמור, עשויות להזיז קלות את הראש שנתקע. אם לאחר טפיחה או שתיים (עדינות כאמור!) לא עוזר לא נפתרה הבעיה יש להפסיק מיד. אם בכל זאת הטפיחות עזרו יש לגבות את המידע במהירות האפשרית, סיכוי גבוה שראש של כונן קשיח שנתקע פעם אחת, יחזור להיתקע בעתיד והרי כולנו יודעים שזה תמיד מתרחש בזמן הכי לא נוח - בדיוק כשאתם צריכים לשלוח מייל חשוב, להגיש מסמך או עבודה וכדומה.

 

3. "האמבטיה הנקייה"

פתיחת כונן קשיח דורשת 'חדר נקי' בסטנדרט גבוה שיביא לכך שהרכיבים העדינים והמורכבים שלו ישארו נקיים משרידי אבק ולכלוך כלשהם. יש 'מומחים' שטוענים כי ביכולתם להקים "חדר נקי" בביתם, שימו לב -  בחדר האמבטיה!  הם פותחים את המים החמים, ממלאים את חדר האמבט באדים עד שהאוויר ''נקי לגמרי''. לשיטה זו יכולות להיות לה השלכות על המידע המאוחסן בכונן הקשיח. אבק ולחות הם האויבים המסוכנים ביותר של דיסק קשיח. יש לפתוח כונן קשיח אך ורק בחדר נקי רשמי ומקצועי, אשר קיים במעבדות שחזור מידע בעלות ציוד מורכב ומתקדם, שנועד לטיפול ברכיבי אלקטרוניקה תחת לחץ, טמפרוטורה ולחות מבוקרים. אל תנסו את זה בבית!

 

4. "כונן קשיח עם כנפיים"

יש אנשים שיהיו מוכנים להישבע שהפלת ההארד דיסק משלוחנם אל עבר השטיח תיקן להם את הדיסק התקול.

אכן יתכן שישנם כמה בעלי מזל שהצליחו במקריות לבצע שחזור קבצים. פגיעה פיזית בכונן, במיוחד כזה שאנחנו כבר יודעים שסובל מבעיה היא 'רולטה רוסית'. ניסיון לאבחן באופן חובבני את הבעיה, מסכן לחלוטין ומוריד משמעותית את הסיכוי לשחזר את הכונן.

באם הכונן עצמו לא חשוב לכם, מכיל חומרים וקבצים שוליים עבורכם, ניסויים מדעיים הם אתגר שתוכלו לקחת על עצמכם, אך דעו כי חלק מהניסויים מסתיימים בטרגדיה.

 

5. "ההחלפה".

החלפת לוח האם באחד מכונן קשיח תקין על-מנת להחיות את הכונן הקשיח התקול. במיתוס זה יש מן ההגיון והפעולה הזו יכולה לתרום להצלת מידע מהכונן הקשיח או המחשב הנייד - אם יש נזק חיצוני בלבד. אז שווה לנסות, ואם תפעלו בעדינות יש סיכוי שהמידע ינצל. אך אם שיטה זו כשלה - פנו אך ורק למעבדת שחזור מקצועית.

 

6. "מכת קור".

במיתוס זה יש מידה של היגיון, אך תוצאותיו יכולות להיות הרסניות. מדובר כנראה בניסוי שהצליח מידי פעם, אך נסיוננו מעיד כי מדובר בעיקר ב"אלת המזל". הכוונה היא שמישהו הבין שהראש של הכונן הקשיח הפסיק לעבוד עקב התחממות יתר, והחליט לשים בפריג'דר (מקפיא) למספר דקות הארד דיסק תקול. למרות שישנם מקרים שבהם הכונן התעורר לחיים, שיטה זו אינה מומלצת. זכרו - איננו יודעים אף פעם מה מהותת הנזק, וכמה נסיונות הקפאה כאלה יכולים להפחית כל סיכוי לבצע שחזור כונן קשיח מלא ותקין. ממש מיתוס 'מקפיא דם' (; .

 

לסיכום, שחזור מידע הנמצא על דיסק קשיח בפרט, ושחזור מידע ממכשור אלקטרוני בכלל הוא עסק לאנשי מקצוע - מעבדות שחזור מקצועיות, המחזיקות בציוד השחזור המתקדם ביותר לטיפול במידע שבאמת חשוב לכם. מעבדת שחזור מקצועית בתחום מחזיקה גם בידע הנדרש, גם בניסיון עשיר וגם בציוד הנדרש.

מומלץ לשמור מרחק מטכנאים ומומחים מטעם עצמם, שאין להם את הידע והציוד הנדרש, שרוצים 'להתגלח על גבכם' ויכולים לסכל כליל את הסיכויים לביצוע שחזור מידע מדיסק קשיח.

במקרים בהם אתם לא בטוחים מהי מהות הבעיה או מנסים לפתור אותה בעצמכם, חפשו מעבדה מקצועית ואמינה.

מומחי קאברד - המומחים בשחזור מידע מעבדת שחזור מידע | שחזור קבצים | שחזור דיסק קשיח | שחזור תמונות | שחזור אנשי קשר




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב