ביקורת יין: עמק האלה 2010
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

ביקורת יין: עמק האלה 2010 

מאת    [ 18/12/2013 ]
מילים במאמר: 692   [ נצפה 2623 פעמים ]

 
 

יקב עמק האלה: השקת בציר 2010

ייננית: לין גולד.

 

לין גולד קיבלה לידייה את יקב עמק האלה בשנת 2011 הירושה של דורון רב הון היינן הראשון של היקב היו אין ספור חביות יין שלין הייתה צריכה להחליט מי לבלנדים ומי לזניים, מי ליינות הקלים של היקב ומי ליינות הכבדים והמשובחים. מטלה לא פשוטה.

שנת 2010 הייתה שנה קצת קיצונית בעשיית היין בארץ. מזג האוויר היה עם מיעוט משקעים וטמפרטורות גבוהות מאוד בזמנים קריטיים.

שנת 2010 התחלקה לשניים ביינות שהגיעו לשוק. כאלה שהיו משובחים ולכאלה שהיו בלתי שתיים. מהסיבה שייננים שלא היו עם אצבע על הדופק ולא ישנו בכרמים על מנת לחוש את התפתחות הענב קיבלו ריבות. מי שהשכיל ובצר מוקדם ולא פחד קיבל יופי של יינות.

 

היין הראשון שנמזג היה קברנה סובניון 2010: תוספת של 10% מרלו ו 5% סירה.צבע אדום בוהק עם שוליים בוהקים, ריחות טובים של פרי צעיר עם אלכוהול מינורי. בפה יש פרי טוב, בשל ועוצמתי עם מתיקות נעימה ומתמשכת. סיומת קצרה אבל משובחת מעלה מעט טעמי אניס שמעלים חיוך. יופי של יין 118 ש"ח

 

רשמי טעימה של עוד קברנה סובניון מאותה שנת בציר ומאזורים אחרים לשם ההשוואה:

 

קברנה 2010 יקב אדיר:

צבע היין נוטה לסגול עמוק עם שוליים כהים מאוד,היין שופע ריחות תבלינים ירוקים ופלפל, מעט ציפורן בקצוות. בפה מורגש טעם מעושן קקאו ואספרסו .האלכוהול מעט תוקפני שכן מתמזג טוב עם המתיקות של הפרי והמאסיביות של היין. המתיקות מאוד לעיסה, אפטר טייסט ארוך. יין עוצמתי משובח. 110 ש"ח

 

 

 

קברנה 2010 יקב צרעה:

גם כאן צבע היין סגול כהה עם המון ריחות של פרי אדום בשל ומעט ציפורן. העפיצות בקברנה של צרעה מאוד מסיבי ונותן בפה הרגשה של יין לעיס, עוצמות הפרי הבשל משתלוות טוב עם מסת העפיצות והיין מאוד מאוזן בשל כך. אפטר טייסט מאוד ארוך ומאוד חמאתי.

110 ש"ח

 

 

קברנה 2010 יקב מרגלית:תוספת של 7% מרלו.

צבע אדום חזק עם שוליים חומים כתומים ( מאוד מוזר לשנת בציר כל כך מוקדמת ) באף האלכוהול מעט תוקפני , ריחות טאפנד זיתים ובקצוות מורגש ברט. לעומת האף התוקפני הפה יותר קליל, הפרי מאוזן. האפטר טייסט מריר בעיקר עםתחושות של גרדת תפוז ואשכולית בוסרית מה שגורם למעט צריבה בגרון.

189 ש"ח

 

פלטר, סדרת T-Selection, קברנה סוביניון 2010.

היין הפתיע אותי ברכותו, באף יש ריחות טובים של פרי עוצמתי אבל בפה היין סגור עדיין. בעיקר וניל שמגיע מהחבית ומעט אספרסו. האפטר טייסט מאוד מינרלי וחד. יין שלדעתי עדיין לא בשל וצריך עוד זמן כדי להוכיח את עצמו. שווה לחכות בסבלנות. 135 ש"ח

 

היין השני שהושק: 3235 :

בלנד של קברנה סובניון, מרלו, פטיט ורדו ופטיט סירה:

צבע אדום ארגמני בוהק. כבר בלגימה הראשונה  מהכוס מתפרצים ריחות וטעמים של פרי מוצק עם המון אופי אדמתי בשרני. אי אפשר שלא לחשוב ישר על ברט.

 

 

  הברט הוא סוג של שמר המצוי בענבים  הגורם לטעמים וריחות שנויים במחלוקת – כשמדובר בכמויות קטנות ביין, יש שיטענו כי הוא תורם ליין בכך שהוא מוסיף לו מורכבות בדמות ריחות וטעמים אדמתיים ובשרניים אולם יש הטוענים כי  מי שמעדיף את הריחות והטעמים הפירותיים ביין, מוטב היה ליין להיות בלי ברט בכלל. בתחרויות יין יש לא פעם ויכוחים בין השופטים לגבי יינות עם ברט, אם הם פסולים לשתייה, או אולי הם מורכבים וייחודיים.אי אפשר לטעות   כאשר הברט מצוי ביין בכמויות גדולות, ריחות של בית המרקחת יתקפו לנו  את האף ובפה נקבל טעמים מאוד קרים ומתכתיים עד שלא נרצה לבלוע את הנוזל שיש לנו בפה.

 

בבלנד של עמק האלה הברט שנמצא ביין הוא מינורי ודווקא כן מעניק ליין חספוס מסוים ומעניק לנו הטועמים לחשוב ולנסות לחפש דברים נוספים מעבר לבלנדים האופיניים המוכרים. תוספת המרלו הייתה מינורית והעניקה יופי של רכות ליין. ציפיתי לצבע יותר עז בגלל תוספת הפטיט סירה וגם לקצת יותר חומציות .

ריחות העשבי תיבול והפלפל שחור האופיניים לפטיט סירה לא הורגשו בבלנד הזה.

לגבי תוספת הפטיט ורדו שהייתה אמורה להעניק לממסך צבע סגול כהה וטעם ארומתי לצערי גם כן לא הושפעו מהתוספת הזו.

דווקא שתי התוספות של הענבים הללו נטעמו לי צעירים  לשנת 2010.

 

לסיכום: הבלנד הוא יין נעים לשתייה.

210 ש"ח

שף אלון גונן  קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia  כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו  ובאתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב