דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יקב נעמן : בציר 2011 ביקורת יין 

מאת    [ 28/09/2013 ]

מילים במאמר: 454   [ נצפה 3504 פעמים ]

יקב נעמן: השקת יינות  2011

היקב: הוקם על ידי רמי ובטינה נעמן , אשר עברו מרמת השרון לרמות נפתלי שבגליל העליון בשנת 2001. רמי נעמן, במאי ותסריטאי קולנוע ומנהל היי-טק, למד ייננות ביקב שורק והוכשר כ- CELLAR MASTER במכללת תל-חי. נעמן שתל הרכב של זני בורדו (קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו ופטיט וורדו). כיינן, משתדל נעמן להפיק ולהדגיש את הטעמים האופייניים לטרואר של רמות נפתלי.

שנת בציר 2011:

החורף בשנה זו הגיע מאוחר יחסית, חודשי מרץ עד יוני היו קרים יחסית לממוצע, חודש אוגוסט גם התאפיין בטמפרטורה קרה מה שגרם לענבים להבשיל לאט ולא באופן שלם. מבחינת הגפן הייתה זו שנה קשה בהתמודדות במחלות כגון הקימחון והפטרת. וכורמים שטיפלו בזמן הצליחו להתמודד עם התופעה שפגעה בענבים.

רמת החומציות בענב היו טובים וצבע הענבים היה מרשים כמו גם הריחות כל זה בגלל ההבשלה הארוכה שהייתה בשנה זו. רמת האלכוהול הייתה נמוכה בשנה זו מה שאיפשר לסוכר ( המדומה ) להיות בפרונט.

יינות נעמן 2011: ביקורת יין.

פטיט ורדו 2011:

צבע ארגמן עמוק, ריחות של סיגליות והמון פטל שחור עם מעט בשר מעושן בקצוות, בפה חמיצות טובה של דובדבן צעיר עם פרי שיושב טוב בפה ולא ממאן לעזוב, עפיצות טובה וגוף חסון, היין מעניק תחושה נינוחה וזה אחד היינות הטובים של היקב. שאפו.

מחיר 130 ש"ח 110 ש"ח עד 15.10.13 600 ש"ח לשישיה

 

מלך ארגמן: King Crimson 2011

על שם להקת רוק שהוקמה על ידי הגיטריסט רוברט פריפ והמתופף מייקל ג'יילז בשנת 1968 שהיו ידועים באילתורים שלהם על הבמה.

מחיר: 110 ש"ח 90 ש"ח עד 15.10.13 520 ש"ח לשישיה

לשניה כבר חשבתי שנעמן בצר ענבי ארגמן דבר שעורר בי חיוך אולם בפה התגלה היין שאכן בוקבק. היין מורכב מבלנד של קברנה סובניון ומרלו.

יין בעל צבע אדו כהה, ריחות טובי וניקיים. מאוזן מאוד, חמאתי. יין בשרני עם עוצמות פרי משובות. יופי של יין.

מחיר 110   ש"ח    90 ש"ח  עד 15.10.13   520 ש"ח לשישיה

 

קברנה פרנק 2011:

יין רענן מאוד, עם המון ירוק בפה, בפה היין רך מאוד עם טעמים טובים של תות צעיר, סיגליות והאספרגוס בועט באפטרטייסט. מעט קוקוס וציפורן בארומות משלימות חווית טעמים נפלאה של קברנה פרנק איכותי.

130 ש"ח 110 ש"ח עד 15.10.13 600 ש"ח לשישיה

 

מרלו 2011:

מרלו צפוני מאופיין בריחות וטעמי הדובדבן הבשל, מעט פירות יער .

גוף חסון, חומציות טובה ומרירות מענינת באפטר טייסט. יין נעים לשתייה. 100 ש"ח

 

לסיכום: יקב נעמן נותן כבוד לטרואר האזורחי, יינות טובים לשתייה עם פוטנציאל התיישנות טוב. חומרי הגלם מעולים ויינן שיודע לכבד אותם ולא להתערב יותר מידי בעשייה. יופי של בציר.

ביקב אפשר למצוא גם יינות מתיישנים מעולים וכמובן את הפורט שיחמם לכם את החורף.

 

 

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב