מאז שאני זוכר את עצמי, סבתא שלי ואמא שלי היו מבלות במטבח ומכינות אינספור מאכלים מגוונים וטעימים. כל פעם מחדש, הן לא מפסיקות להפתיע אותי עם עוד מאפה מרענן, שרק מחכה שיוכלו אותו, או עם שיטת תיבול מיוחדת שגילו דרך האינטרנט או הטלוויזיה. אך, מסיבה נסתרת מהעין, האחיות שלי, כמו רוב בני דורי, לא אוהבות ואף מפחדות מהמטבח. יש לי הרבה תאוריות מה יכל לגרום להן להרגשה הזו. אך בפוסט הזה, בחרתי להתמקד בדרכים שיאפשרו לכם לשנות את הגישה ואף להתחיל לאהוב את התחום הקולינרי.
אך לפני שניגש לתרופות, כדאי ואף חובה להבין מה הן היתרונות והתועלות מתחביב הבישול. ראשית, הדרך הקלה והבטוחה ביותר לליבו של כל אדם (ולא רק של גברים) סלולה דרך הבטן שלו. אולי גברים יתחברו יותר למאכלים בשריים ונשים למאכלים מתוקים, אך לכל אחד יש מספר מנות שיעלו לו את מצב הרוח ויגרמו להעריץ ולאהוב את מי שהכין לו אותן. סיבה נוספת היא בריאותית. כלומר, רק כך תוכלו להפחית באופן משמעותי את כמות הג'אנק פוד שאתם צורכים ולהתחיל לתת לגוף שלכם אוכל בריא, מזין וללא כמויות היסטריות של חומרים משמרים. לבסוף, זה הולך לחסוך לכם לא מעט כסף. אני מתכוון שמשפחות אשר אוכלות רק בבית מבזבזות קרוב ל-50% פחות כסף על תזונה, לעומת משפחות אשר בוחרות לאכול רק בחוץ.
אחרי שהבנו למה חשוב להתגבר על הפחד מסירים ומחבתות, אפרט בקצרה על מספר צעדים שעליכם לעשות על מנת להשיג את המטרה. בתור התחלה, כנסו לחנות בישול בסביבת ביתכם ותרכשו כלי בישול או הגשה שהכי מוצא חן בעיינכם. לאחר מכן, תתקשרו לאדם קרוב וספרו לו על כך שאתם הולכים ללמוד לבשל. מעבר לכך, חשוב שתבטיחו לו ארוחה בעתיד הקרוב וציינו מועד ספציפי. על ידי שתי הפעולות הנ"ל, אתם מתחייבים בפני עצמכם להתחיל את התהליך. כלומר, כך יצרתם שתי סיבות טובות לא לוותר על רעיון הבישול.
כל אחד יתחיל את הדרך בשיטה ובקצב שלו. ממליץ לא לחשוש להתייעץ ולהיעזר בחובבי מטבח אחרים. זו יכולה להיות אמא שלכם, חברה טובה, שכנה או כל אדם אחר שתרגישו בנוח איתו. אם אין לכם מישהו כזה, תמיד תוכלו לפנות לאיש מקצוע. בתי ספר לבישול מציעים לימוד בשיטת סדנת בישול חד פעמית או כקורס בישול מובנה. תזכרו שיש אינספור מתכונים שניתן למצוא בספרי הבישול או באתרי האינטרנט השונים. מה שחשוב, זה להבין את הבסיס ואת העקרונות לעבודה נכונה עם חומרי גלם וכלי בישול שונים.
מבטיח שבפעמים הראשונות, חלק מהנות יצאו שרופות, חסרות טעם או חצי מוכנות. אך אל תפחדו מטעויות! כמו שאומרים - מי שלא עושה, לא טועה. כל עוד אתם שומרים על כללי בטיחות בסיסיים ולא שורפים את הבית או חלק מגופכם, אתם בדרך הנכונה. רוצה לומר, שבישול מצריך ניסיון ומיונות כמו רכיבה על אופניים או לימוד שפה חדשה. עם קצת סבלנות והתמדה, מהר מאוד תלמדו להכין אוכל מדהים שיכניס לכם ולביתכם המון אור ושמחה.
יואב ליסו, כותב תוכן בתחום זוגיות, בריאות ופנאי ומנהל תוכן באתר http://www.bishulon.co.il/