תהליך הכנת גבינות בבית
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

תהליך הכנת גבינות בבית 

מאת    [ 30/06/2013 ]
מילים במאמר: 493   [ נצפה 2194 פעמים ]

 
 


רקע


תהליך הכנת גבינות בבית הוא אחד התהליכים העתיקים בתחום הקולינרי. ממצאים ארכיאולוגיים חשפו כפר עתיק מצפון לקריית גת בו תושבי הכפר עסקו בהכנת גבינות עוד לפני  כ- 6000 שנים.
ממצאים נוספים המעידים על הכנת גבינות בבית נמצאו בכתבי הומרוס, בתנ"ך ובקברים מצריים משנת 2300 לפני הספירה.


כיצד הכל התחיל?


בעיית החום באזורינו היתה מכשול רציני להתפתחות ענף הגבינות. את מרבית הגבינות נאלצו לגלגל במלח או לשמור במי מלח כדי להאריך את אורך החיים של הגבינות. הבעיה היתה  שטעמן היה מלוח ומריר. מסיבות אלו, הכנת הגבינות בבית התפתחה במהירות רבה באירופה שבה האקלים הקר ושפע המים היו גורם שהשפיע על כמות החלב והקל על תהליך שימור הגבינות. עקב כך, באירופה התחום של הכנת גבינות התפתח יותר מאשר במזרח התיכון.
בימי הביניים הנזירים הכניסו חידוש בתהליך הכנת הגבינות - הם התחילו לחמם את הגבן. המנזרים הקרים שימשו כמקום נהדר לשימור הגבינות השונות. באותה תקופה, במשקים הקטנים כל אחד החזיק מספר פרות או עזים בחצר הבית והחלב שנאגר שימש את עקרות הבית להכנת גבינות בביתן. הכנת גבינות באופן זה היתה דרך נפלאה לשמר את עודפי החלב לימים בהם יש חוסר במזון (כמו החורפים הקרים). מסורת זו נשמרה שנים רבות אך עם חלוף השנים, בחלק מהמחלבות הוכנסו שינויים רבים עקב התפתחות הטכנולוגיה. למרות זאת, עדיין ניתן למצוא באירופה משקים קטנים אשר מאוד משתדלים לקיים את התהליך המסורתי של הכנת גבינות בבית .
לסוג החלב ואיכותו ישנה השפעה רבה על טעמן ומרקמן של הגבינות. בתהליך הכנת גבינות חשוב לפסטר את החלב ולאחר מכן להוסיף חיידקים ואת האנזים. האנזים יגרום לחלב להתגבש לגבן - מסה מוצקה. ניתן להכין סוגים רבים של גבינות על ידי שינוי המחמצת שאנו מוסיפים לחלב, על ידי השינוי בטמפרטורה ושינוי זמן החימום במהלך הכנת הגבינות. גורם נוסף אשר משפיע על תהליך הכנת גבינות הוא החיתוך.


שלבים חשובים בהכנת גבינות:


1. בשלב הראשון מפסטרים ומקררים את החלב.
2. הוספת מחמצת. - המחמצת ביחד עם הלקטוז מתחילה תהליך תסיסה אשר ישפיע על טעם ומרקם הגבינה.
3. הגבנה - ע"י הוספת אנזים אנחנו מגיעים למסה מגובשת.
4. חיתוך הגבן - עוזר להוצאת מי הגבינה.
5. המלחה - גבינות אנחנו ממליחים לשיפור הטעם ושימור הגבינות לאורך זמן.
6.  הכנסה לתבניות - מכניסים את הגבן לתוך תבנית. לכל סוג של גבינה יש את התבניות המתאימות לה.
7. הבשלה - הגבינות נשמרות בלחות וטמפרטורה מסוימים כדי שהגבינות יוכלו לפתח את הטעם המיוחד והמרקם של אותה גבינה שאנחנו רוצים לקבל. ישנן גבינות שבתהליך הבשלה זה הן מפתחות עובשים שונים כמו גבינת רוקפור, גבינות קממבר לסוגיהן וגבינת לימבורגר.
8. טיפול בגבינות בזמן ההבשלה - בתהליך הבשלת הגבינות בבית הגבינות צריכות לקבל טיפול דקדקני. כיום במחלבות הגדולות ידע זה הינו מבוקש מאוד. ישנם מפעלים שונים שמציעים למחלבות תמורת תשלום לאחסן את הגבינות בחדרי ההבחלה שלהם. חדרים אלו הינם מתקדמים מאוד והפיקוח עליהם מתבצע בדקדקנות על ידי בעלי מקצוע.


לסיכום, חשוב לדעת ולהקפיד לטפל בצורה נכונה בחלב ובגבינות כדי לקבל תוצאות טובות ולא לפגוע בבריאותינו. עם הידע הנכון ניתן להכין בבית מגוון מאוד גדול של גבינות משובחות!

אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים הכנת גבינות מכל הסוגים בקורסים אשר מותאמים לכל הרמות. לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 054-7522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת: com.גבינות-מהלב.www

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב