סלט עדשים שחורות עם גבינה ודברים טובים
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

סלט עדשים שחורות עם גבינה ודברים טובים 

מאת    [ 08/05/2013 ]
מילים במאמר: 197   [ נצפה 4071 פעמים ]

 
 

העדשים השחורות הם אחד מהמרכיבים הטעימים והמזינים אצלי במטבח.

הן תמיד פריכות וטעימות, ולעולם לא מרגישות כמו "יותר מדי קטניות".

המתכון הבא - משלב את העדשים השחורות עם גבינה ושאר ירקות, ומביא לתוצאה מוצלחת ומרעננת במיוחד.

מתאים לארוחה של 4-6 אנשים.

חומרים לסלט:


    • 800 גרם עדשים שחורות
    • 400 גרם גבינה בולגרית מגורדת
    • 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
    • 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
    • מיכל יוגורט עשיר (20 מ"ל)
    • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
    • 1 צרור נענע קצוץ דק
    • 1 ראש חסה עדינה (חסה משי) מפורקת לעלים
    • חבילה קטנה של עלי בייבי

 

חומרים לרוטב:


    •  3 כפות שמן זית כתית משובח
    • מיץ מלימון אחד
    • 1 כפית כמון
    • קורט מלח
    • קורט פלפל

אופן הכנה:


    • משרים את העדשים במשך כשעה במים קרים.
    • מסננים את העדשים ומכניסים לסיר מלא מים
    • מרתיחים ומבשלים 10-15 דקות עד לריכוך העדשים
    • בקערה מניחים את עלי החסה, עלי הבייבי ועגבניות השרי החתוכות לחצאים
    • בקערה נוספת מערבבים עדשים, גבינה בולגרית, פטרוזיליה, נענע ובצל סגול
    • את קערת העדשים - מתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל וכמון ומערבבים
    • משלבים בין הקערות ומניחים את תערובת העדשים המתובלת מעל קערת העלים והעגבניות
    • מגישים עם קערת יוגורט עשיר ליד

בתיאבון!

נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב