ארטישוק ממולא ופשטידת ברוקלי וכרובית
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

ארטישוק ממולא ופשטידת ברוקלי וכרובית 

מאת    [ 02/03/2013 ]
מילים במאמר: 387   [ נצפה 5431 פעמים ]

 
 

ארטישוק ממולא { חלבי {

החומרים הדרושים:

חבילת ארטישוק אפשר קפואים

פטרוזיליה

פרורי לחם

גבינה בולגרית או פטה לפי טעמכם

שמן זית, מלח, פלפל

שום כתוש ולימון

 

אופן ההכנה:

להרתיח מים לשים בסיר להניח את הארטישוקים בתוך הסיר עם המים החמים לבשל כרבע שעה לא יותר מידי כדי שלא התרככו וישברו לאחר מכן להוציא אותם אחד אחד בעדינות ולהניח על המגש את הארטישוקים הפוכים כדי שהתיבשו בינתים להכין את המלית:

לקצוץ קצוץ קצוץ את הפטרוזיליה לשים בכערה להוסיף את פירורי הלחם הגבינה הבולגרית או הפטה [אפשר לגוון גם וגם] שמן זית מלח פלפל שום כתוש ולימון לערבב טוב לקחת ארטישוק אחד מהמילוי ליצור כמו כדור למלות את בור הארטישוק להניח בתבנית פירקס או חד פעמית כך לעשות עם כל שהר הארטישוקים לפזר למעלה פיצרלה או גבינת עמק מגורדת ולהכניס לתנור שחומם מראש כעשרים דקות עד חצי שעה ולהגיש חם



 


 פשטידת ברוקולי וכרובית

המצרכים:
ברוקולי עדיפות לטרי
ראש כרובית
3 בצלים
מלח פלפל
לרוטב:
5 עד 6 ביצים
1 שמנת רגילה
גבינת פטה מפוררת
אפשר גם שמנת לבישול

 

אופן ההכנה:

חותכים את הברוקולי לפרחים לא גדולים ולא קטנים מידי עושים אותו דבר עם הכרובית שמים בתוך סיר עם מים חמים מבשלים מעט מאוד [כדי שלא יתרככו יותר מידי] ומסננים ומניחים בצד בינתיים קולפים את שופכים בצורה אחידה על הברוקולי והכרובית ואופים בתנור שחומם מראש הבצל שוטפים וחותכים לפרוסות דקות שמים מחבט רחבה על הגז מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה מאוד מוסיפים את הברוקולי והכרובית מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים 2 או 3 הקפצות בלבד ומרפדים בתבנית אפייה, וכעט מכינים את הרוטב שוברים את הביצים לתוך כערה מערבבים עם מזלג מוסיפים שמנת מתוקה ושוב מערבבים עם רוצים אז מוסיפים גם שמנת לבישול אבל אז צריך להוסיף עוד ביצה כדי שיהיה מה שיחזיק את התבשיל מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת מערבבים קלות שופכים בצורה אחידה על הברוקולי והכרובית ואופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שעה או עד שרואים שהפשטידה מוכנה ולא נוזלית

מה שיחזיק את התבשיל מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת מערבבים קלות שופכים בצורה אחידה על הברוקולי והכרובית ואופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שעה או עד שרואים שהפשטידה מוכנה ולא נוזלית

הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה . המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה http://www.doondosh.net>

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב