טועמים זהב
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

טועמים זהב 

מאת    [ 21/12/2012 ]
מילים במאמר: 793   [ נצפה 1794 פעמים ]

 
 

טועמים זהב

 

עודכן בתאריך: 16.12.2012

 

 

בהתאם למיטב המסורת, יום שישי שבוע לאחר אירוע הסיום של תחרות טרהוינו, הוא יום טעימות היינות המצטיינים בתחרות, בבית איש הענבים ביפו. כך היה גם השנה.

 

"זהב השוטים" הוא כינויו של המינרל סולפיד הברזל, אשר נקרא "פיריט", וזכה לכינוי זה בשל צבעו. הפיריט היה מוכר לרומאים הקדמונים, ושימש אתגר למחפשי זהב מזה דורות, אולם עתה הוא מסייע לחוקרים לגלות תרכובות דומות המציעות אפשרויות חדשות, זולות ומבטיחות לייצור אנרגיה סולארית.

 

ניסינו לבחון האם בין מקבלי המדליות בתחרות, אשר העבירו את יינותיהם לטעימה באיש הענבים, יש יינות הראויים ל"זהב שותים" – המדליות בהן זכו:

 

יקב הסמטה - היינן ברי בן עזרא

ברי הוא איש היי-טק, במקור מדרום אפריקה, שנולד לתוך תרבות של יין ואוכל טוב מהבית.

ביום הולדת ה- 40 שלו, שלחה אותו ענת אשתו לקורס יין אצל ניר שחם ביקב שורק. ברי, שנתפס לנושא, המשיך ללמוד והחל לייצר יין במחסן קטן אך מצויד ומקורר היטב בחצר הבית ברמת השרון, בסמוך לצריף העץ הקסום בו רוקחת ענת רעייתו את הליקרים ואת הריבות שלה.

 

בלנד קברנה, מרלו, מורבדר 2010

הפעם מאוד קל לי לכתוב את הביקורת. זה מה שכתבתי לפני חצי שנה על יקב הסמטה ועל היין הנ"ל: יין בעל ריחות טובים של פרי. בטעימה הפה מתמלא בטעמי פירות צעירים ומוצקים. היין מאוד רך ומאוד מהנה לשתייה. עפיצות טובה מאפשרת למתיקות להישאר עוד ועוד. אפטר טייסט חמאתי מאוד. זה היין שהכי ריגש אותי בטעימה. שאפו יקירי, שאפו.

 

 

יקב לגזיאל – הייננים משה ויריב לגזיאל

יקב בוטיק משפחתי המייצר כ-3000 בקבוקים בשנה. היקב הוקם בשנת 2005 על ידי אב המשפחה משה ובנו יריב, אשר אחראים בפועל על הטיפול בכרמים ועל עשיית היין .

תחילה נקרא היקב "יקב בר", על שם בנו של יריב. עם התרחבות העסק החליטו האב ובנו לשנות את שם היקב לשם משפחתם, ומכאן השם יקב לגזיאל.

 

קברנה סוביניון 2009

צבע היין אדום יפה עם שוליים בוהקים. ריח היין לא מזכיר נוכחות של פרי, ויש הרגשה של חוסר ניקיון בארומות.

בפה היין עוצמתי מאוד, בעיקר אלכוהולי, והמרירות מורגשת באופן מיידי ולא מרפה מהפה. אפטר טייסט ריבתי מאוד ( ל השולחן היו פתוחים שלושה בקבוקים, ושלושתם היו אותו דבר).

 

 

יקב ארגוב – היינן אמיר ארגוב

היקב ממוקם במושב אביאל, בעמק אלונה הנמצא בשיפולים הדרומיים של הרי מנשה, שזכה לכינוי פרובנס הישראלי.

היקב ממוקם במרתף שנחפר במיוחד מתחת לבית המשפחה במושב. אמיר ארגוב היינן ובעל היקב, הוא כורם המגדל בעצמו את הענבים שמהם מופק היין - דור שלישי למשפחה חקלאית.

 

בלנד סגול 2008: קברנה, מרלו, פטי ורדו

פה המרירות ביין מרשימה ומעניקה ייחודיות מאוד מעניינת. ריחות דובדבנים טריים מעט חמצמצים.

בפה יש עושר טעמים שמשלב עשבי תיבול טובים עם קצוות של חווה. יין טוב.

 

 

יקב קטרון - יינן מאיר ביטון

שיראז 2009

צבע היין יפה - אכן שיראזי. מעבר לזה, היין מאוד מאכזב. ריחות לא ברורים ומלווים בעובש לא נעים, שיכול היה להיות נעים אם האלכוהול לא היה משתלט.

טעם מריר ופרי מעט מעופש. חבל.

 

יקב שניר – היינן דני שטיין

היינן דני שטיין מפיק ביקב מאז שנת 2002 יינות אדומים מסוג קברנה סוביניון ומרלו, וכן יינות בלנד, מענבים משובחים הנקטפים בקטיף ידני בכרם מושב שעל בגובה 840 מטר.

 

נמרוד מרלו 2007

צבע יפה ומרשים, ריחות טובים ונקיים. בפה היין נקי, בעל טעמים מתקתקים של פרי בשל. היין סמיך ומאוד מהנה. עפיצות טובה. הבעיה היחידה היא השתלטות 15% האלכוהול על האפטר טייסט, וחבל. בציר מאוחר שקצת התפקשש כנראה.

 

 

יקב הרי ירושלים – ייננים יוחאי נוי ויעקב גולדברג

בגוש עציון, דרומית לירושלים, שוכן יקב בוטיק זה, השומר על מסורות ייצור יין ותיקות יחד עם שימוש בטכנולוגיות חדשות: קבלת הענבים במיכלי התסיסה על ידי גרביטציה דרך גג היקב, ויישון היין בחביות עץ. היקב הוקם ב-2007 ע"י יוחאי נוי ויעקב גולדברג, ומייצר כ- 4000 בקבוקים בשנה.

 

שלם 2009

קברנה סוביניון (דומיננטי) ומרלו. צבע היין אדום, ואחרי שטעמתי אותו, קצת חבל שליין אין צבע יותר כהה ועמוק.

טעמים טובים של קברנה מאוד עשבוני עם אקליפטוס רענן, המון שוקולד ופרי יער בשל. אפטר טייסט משובח.

 

 

יקב סגל מבית ברקן – יינן אבי פלדשטיין

סגל ללא סינון 2008

את הביקורת כתבתי לפני כחצי שנה בהשקה: סגל ללא סינון 2008 הוא יין טוב ומהנה, אבל הוא אחר. הוא רך, עדין, מתחנף, מתאים לכל חך. אלכוהול מינורי, העץ כמעט ולא מורגש, הפרי עגול, האפטר טייסט מושלם, והיין אפילו מוכן לשתייה.

אני עדיין עומד מאחורי הביקורת לאחר חצי שנה: היין ללא עומק, מתחיל ומסתיים. אמתין עוד שנה, אולי הוא ישתפר.

 

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב