יינות לראש השנה2012: ה-א'-ב' של אלון גונן
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

יינות לראש השנה2012: ה-א'-ב' של אלון גונן 

מאת    [ 01/10/2012 ]
מילים במאמר: 1025   [ נצפה 1522 פעמים ]

 
 

יינות לראש השנה: ה-א'-ב' של אלון גונן  

מאת שף אלון גונן

 

עודכן בתאריך: 24.8.2012

 

 

עונת הבציר בעיצומה, ו- 2012 מצטיירת לה כשנה שהולכת להפתיע אותנו. במקביל, ראש השנה מתדפק על הדלת ואיתו שפע של יינות חדשים שיצאו למדפים בשבועות האחרונים.

המאמץ של היקבים לא מסתפק רק במבצעים טובים לקראת ראש השנה. המאמץ התחיל לפני שנה-שנתיים, כאשר הייננים הבינו כי עליהם לייצריין שונה ומרגש, וכמובן טוב לציבור חובבי היין הישראלי. העקשנות שלנו משתלמת, והדרישות שלנו ליינות טובים במחירים הוגנים מתחילה לקרום עור וגידים. כל מה שנותר זה לאתר את היינות שאנו אוהבים, וליהנות מיין טוב ואוכל משובח.

עד ראש השנה נטעם עוד מגוון יינות, ולנוחותכם ארגנו אותם על פי שמות היקבים בסדר ה-א'-ב'. שתייה מהנה ושנה טובה.

 

 

יקב ארזה כריזמה שיראז 2011

שילוב של שני זנים: האחד אוסטרלי – שיראז, והשני הסירה הצרפתי. סוג של גילוי עריות לערבב בין הזנים האלה, אבל יצא משהו נחמד ומהנה עם 13.6% אלכוהול שפויים, צבע ארגמני בוהק, המון ריחות של פרי אדום שחור, בעיקר הגודגדן השחור, קרמל בקצוות ואספרסו באפטר טייסט. גוף חסון עם המון טעמים וטאנינים בפה.

היין צריך כמה דקות בכוס או דיקנטר כדי להנות ממנו.

במחיר של 40 ש"ח לבקבוק, היין מפתיע.

 

 

יקב ויתקין ריזלינג 2011

הדבר הראשון שמורגש בריזלינג של ויתקין, זו החמיצות המדהימה עם הארומה האופיינית לזן, וזאת בגלל דבר מאוד פשוט, שאחוזי האלכוהול הם בסך הכל 11.5%.

אולי זה בגלל מנות הקור שקיבלו הענבים, אולי זה בגלל טיפול יסודי בעלה שכיסה את הפרי, ואולי יש יינן מוכשר בויתקין, שטעם כמה יינות ריזלינג גרמניים או אוסטריים משובחים. צבע צלול עם ריח הדרים בוסרי מעט, אפרסק לבן ומעט דונג לעיס, כשאת הכל עוטפת מינרליות משובחת שמאזנת את כל הטעמים.

ריזלינג משובח שימשיך להשתבח בשנים הבאות.

הריזלינג הישראלי הטוב ביותר שיש כרגע על המדפים. 85 ש"ח.

 

 

יקב ויתקין קברנה פרנק 2009

צבע היין שחור בוהק אטום. בכוס יש התפרצות ריחות אגרסיבית של פרי אדום בשל עם נענע קצוצה.

בלגימה שלפני הערבול, היין עצור מאוד עם טעמים מאוד מרוכזים של פרי אדום מוצק, המון מנטה ועשבי תיבול כתושים (מרווה, כוכב אניס וערק). הפלפל נמצא באפטר טייסט.

ככל שערבלתי את הכוס וטעמתי במהלך שעה, היין לא הפסיק לעבוד ולא הפסיק לבעוט, וכל הזמן סיקרן אותי עוד ועוד בייחודיות שבו.

לשתות עכשיו ולהבין את הפוטנציאל. לשתות במהלך השנים הבאות ולהתענג. 115 ש"ח.

 

 

יקב טפרברג 1870 טרה מלבק 2010

יין מענבי המלבק שטפרברג כל כל אוהבים ויודעים להתעסק איתם. גם השנה קיבלנו יין בעל צבע סגול עמוק וריחות מאוזנים של פטל, שזיף ודומדמניות טריות. 12 חודשי החבית העניקו גוף טוב עם טאנינים מלטפים וקצת טעמי עור בקצוות, שמאוד הפתיעו וריגשו אותי דווקא לקבל אותם מהזן הזה.

13.5% אלכוהול שפויים הופכים את היין לנגיש ומהנה במיוחד.

75 ש"ח מחיר התענוג.

 

 

יקב טפרברג 1870 ויונייה טרה 2011

ענבי הוויונייה המאופינים בארומות של פרי טרופי ומעט תפוז ואשכולית, קיבלו תוספת של ארומת חבית חדשה, והנגיעה הזו העניקה מעט עשבי תיבול וחיזקה את הפרי.

היין ללא תסיסה מלולקטית, מה שגרם לו להיות חד ופריך. בערבול הכוס היין כבד, ומשחרר עקב כך באיטיות מענגת ריחות בשלים שנשארים כל הזמן. 12.5% אלכוהול.

יין מאוד מאוזן מבחינת מתיקות וחמיצות. 55 ש"ח.

 

 

יקב טריו Secret 2010

87% ענבי קברנה סוביניון עם חיזוק של מרלו משובח מהרי יהודה. היין שהה כ- 12 חודשים בחביות עץ אלון שונות, מה שהעניק לו אין ספור אפשרויות לקבלת ארומות וטעמים.

כבר בלגימה הראשונה יש בפה סחרור של ספקטרום טעמים יוצא דופן. מצד אחד פירותיות טובה, ותיכף מגיעה הירקרקות העוקצנית ומלאת החמיצות, שמאזנת טוב את בליעת היין.

עשבי תיבול טריים של מרווה וטימין עם אקליפטוס, שגם כאן מאוד מאוזנים ומאוד מרגשים. אספרסו ומעט וניל באפטר טייסט.

לדעתי היין שוחרר מוקדם מדי, וצפויות לו עוד שנים טובות לפניו, אך זו דרך נפלאה לפתוח איתו את ראש השנה הקרוב, ולבדוק אותו כל שנה ושנה.

יופי של יין. המחיר 110 ש"ח.

 

 

יקב לוריא שרדונה 2011

ענבי השרדונה הסתובבו להם בשיטה קצת ייחודית בחבית עץ אלון גדולה של 1000 ליטר עם מנגנון אוטומטי, מה שהעניק ליין ערבול מתמיד של המשקעים והנוזל. הארומות והטעמים התמזגו להם בצורה מושלמת יחדיו.

פירותיות מענגת עם מרירות של שקד טרי. אפטר טייסט של עשבי תיבול טריים והמון מינרליות קריספית.

יין טוב, אפילו טוב מאוד, שתוכלו למצוא אותו רק במסעדות כמו פלימרקט בשוק הפשפשים ביפו.

 

 

יקב לוריא רוסו 2010

הרוסו הוא בלנד של הזנים האיטלקיים סנג'ובזה ברברה (עם 20% סירה שחיזקה קצת וקברנה סוביניון מינורי).

הענבים גדלים במושב ספסופה שבגליל העליון, והיין מאופיין בזכות הארומות העשירות והחזקות של הענבים הללו. מעבר לחמיצות הטובה, יש ביין שילוב טוב של מתיקות פרי וטעמי חבית, שהעניקה גוף טוב ועוד קצת טעמים עוקצניים ומרירים באפטר טייסט, שעושים טוב בפה.

שימוש בבבלנד הייחודי הזה הוא מעניין, ושמירה על הקו שמאפיינת את רוסו בשנים האחרונות, תהפוך את היין למאוד פופולארי במסעדות. 100 ש"ח.

 

 

 

יקב רמת הגולן ירדן שרדונה 2010

שרדונה קלאסי של רמת הגולן, המאופיין גם בטעמים טרופיים בשילוב של חמיצות נפלאה של לימון ירוק ואשכולית בוסרית,

יין מאוד מאוזן ומאוד מהנה. היין התיישן שבעה חודשים בחביות, ואף עבר בהן את התסיסה. התקבל יין עם גוף טוב וארומות מיוחדות.

יין אלגנטי במחיר מדהים של 66 ש"ח.

 

 

יקב רמת הגולן ירדן סירה 2009

סירה עוצמתי ואלגנטי, בעל אפיון של ריחות וטעמי חווה. פרי שחור בשל עם טעמים קלויים וסלמי יבש.

זה יין שרץ למרחקים ארוכים. לחובבי הסירה התוקפני והשובב, זה הזמן לשתות את 2009, אבל לשלב איתו אוכל כבד או גבינות מאוד בשלות כמנה אחרונה.

למעדיפי הסירה המתיישן והרגוע יותר עם הטעמים האופיניים, רצוי לחכות עם סירה ירדן 2009 כמה שנים.

המחיר 110 ש"ח.

 

 

יקב רמת הגולן ירדן מוסקט 2010

הקינוח האלגנטי והמושלם של רמת הגולן. ענבי המוסקט האלכסנדרוני בתוספת של ברנדי, שהו בחבית עץ אלון ישן ומעניקים ניחוחות ומתיקות מאוזנת של וניל, גרדת תפוז, אננס מעט בשל.

44 ש"ח לבקבוק. Heaven.

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב