דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מבעד לחלון... חלון בלגי, חלון אקווריום, חלון פינתי - באיזה חלון נבחר? 

מאת    [ 20/09/2012 ]

מילים במאמר: 675   [ נצפה 2685 פעמים ]

החלונות מספקים לנו אור, אוויר, וקשר עם החוץ, אך מעבר לצרכים הפונקציונליים האלו, משמעותם לאדריכלות ועיצוב פנים של הבית היא עצומה.  מיקום החלונות, צורתם, גודלם ואופיים יקבעו במידה רבה לא רק צורת השימוש בחדר, אל גם את התחושות שלנו בו

בואו ננסה לראות באיזה אופן זה קורה, ונדבר על כמה "פטנטים" שיעזרו לנו להשתמש בחלונות  כדי להעשיר וליפות את הבית. 


    • כלל שני הכיוונים:
    הכלל החשוב ביותר- חדר עם חלונות לשני כיוונים לעולם יהיה יפה יותר מאשר חדר עם חלון לכיוון אחד. שיפצנו סלון גדול ויפה. הוויטרינה לגינה הייתה קיימת - אבל היא היתה החלון היחיד של הסלון.  לא הייתה תחושה של קשר אמיתי בין הבית לגינה. הוכחה לכך -   דיירי הבית השאירו את התריס סגור רוב הזמן. במסגרת עבודות הבניה והשיפוצים החלטנו לפתוח חלון נוסף, לכיוון נוסף - ופתאום נוצרה תחושה שהגינה והסלון הם יחידה אחת.    

    • חלון אקווריום :
    החלון שיצרנו הוא מיוחד – חלון "אקווריום". זהו חלון בלגי, מפרופיל ברזל, הבולט החוצה ממישור הקיר, ומאפשר ע"י כך גם מבטים הצידה ולמעלה , לצמרות העצים ולשמים. החוץ והפנים, הגינה והבית, מתערבבים זה בזה. רווח נוסף -  אדן החלון הרחב  גורם  לחדר להראות גדול ומרווח יותר, ומאפשר להניח עליו חפצי נוי. 

    • הגדרת פינות:
    בבתים מודרניים, מקובל ליצור חלל גדול, בו נמצאים המטבח, פינת האוכל ולפעמים גם הסלון, ללא מחיצות ביניהם.  כך נוצרת תחושה של מרחב גדול ומרווח.   הבעיה – פעמים רבות נוצר חלל גדול מדי, שחלקיו השונים אינם מוגדרים היטב. תכנון  נכון של החלונות יכול לעזור לנו: בעזרת החלונות, באפשרותנו להדגיש פינות בתוך החלל הזה, ולתת לכל פינה את האופי המיוחד לה , גם ללא קירות או מחיצות.  
    לא מזמן בצענו עבודות אדריכלות ועיצוב פנים בבית באווירה כפרית,  ובו מטבח גדול עם שולחן אוכל, המשמש את בני המשפחה.  כדי להגדיר ולהדגיש את  פינת האוכל, ולהבדיל בינה ובין אזור הכניסה והמטבח, יצרנו בה במהלך עבודות הבניה והשיפוצים שני חלונות גדולים, הנפתחים לחצר הבית.   בחרנו - שוב - בחלון בלגי . אני אוהבת אותם!

    • חלון אחד:
    גם חלון אחד ויחיד יכול לתת לפינה את האופי המיוחד לה. הרעיון : ליצור קשר בין החלון לפינה! במיקום, בצורה, בווילונות. כאן אנו רואים פינת ישיבה,  הבנויה כולה מסביב לחלון לא גדול, אך משמעותי.  וילון רומאי מבד טבעי, הנפתח כלפי מעלה, נותר סגור גם במשך היום, מסנן אותו והופך אותו לרך ונעים.      

    • לא יותר מדי!
    כולנו רוצים הרבה אור ואוויר, ונוטים לפזר בבית חלונות  רבים. לעיתים קרובות – רבים מדי. מי לא עמד בפני הבעיה הידועה, שמרוב חלונות לא נשארו קירות בבית? לא נשאר מקום לתמונות, לארונות,  לספריה? לכן, אנא היזהרו. כאן בדיוק בא קו התפר בין אדריכלות ועיצוב פנים! הרבה חלונות, אבל לא בהגזמה.  הם חשובים, אבל חשובים לא פחות הם הקירות שביניהם.  

  


    • צורה ופרופורציות:
    לא רק מיקום החלון, אלא גם צורתו והפרופורציות שלו, משפיעים על האפקט שהוא יוצר. האפשרויות כאן הן בלתי מוגבלות: חלון יכול להיות גבוה וצר, מרובע, נמוך ורחב, חלון רגיל או חלון אקווריום - כל האפשרויות פתוחות. צורת החלון יכולה להיות הד לחלל, להשלים אותו או ליצור לו ניגוד – הכל בהתאם לרצוננו.   

    • גם כאן – נישות:
    כדי לתת לחלון את הכבוד הראוי לו,  ולהדגיש את יופיו וחשיבותו, אפשר להקיף אותו בנישות. כך אנו מקבלים כבונוס גם מקום נוסף לאיחסון ולתצוגה, ובמקרים מסוימים גם הצללה נוספת של החדר.    

 


    • לא ליד כיריים!
    חשוב לזכור: לא למקם חלון ליד כיריים של גז, מכיוון שהרוח מהחלון מכבה את הלהבה! כאן, בדירה הישנה ששפצנו, לא הייתה לנו ברירה אלא לעשות זאת. לכן תכננו את החלון כך, שחלקו התחתון קבוע, ורק חלקו העליון נפתח. כך נפתרת בעיית הרוח, ונוצרת תמונה נעימה ועליזה של אור  וירק מאחורי הכיריים. הצבעוניות העזה של המטבח, של אריחי הקיר ושל החלון עצמו  מוסיפה לאווירה.     

    • תחושה של חלון, בלי חלון?
    ולסיום – פטנט  חשוב. כשאין אפשרות לחלון אמיתי, אפשר לפעמים לרמות קצת. בעזרת יצירת נישות בעומק הקיר ובעזרת תאורה מתאימה, אפשר ליצור תחושה של חלון!  

   

אם אתם מעוניינים לראות תמונות של הדוגמאות שהזכרתי, אתם מוזמנים להציץ.

 

  


 אורלי ערן - אדריכלות ועיצוב פנים:


בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים בתל אביב. אנו עוסקים בתכנון ופיקוח על כל עבודות הבניה והשיפוצים, בתחומי האדריכלת ועיצוב הפנים , וגם קצת בתכנון גינות. יש לנו המון ניסיון, וגם המון התלהבות והאהבה לעבודה. 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב