דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוגת תפוח בדבש דיאטטית 

מאת    [ 13/09/2012 ]

מילים במאמר: 382   [ נצפה 8611 פעמים ]

הדבש הוא לא רק מאכל מתוק ואופייני לראש השנה אלא שימש לאורך שנים רבות גם כתרופה. בקרב עמים שונים מסביב לגלובוס השתמשו בו כמרפא לתחלואים שונים. כנראה שריכוז הפרוקטוז (סוג של סוכר) הגבוה שבו בשילוב עם ויטמינים ומינרלים שהוא מכיל הופכים אותו לכזה. הוא שימש לאורך השנים לשיפור הגלדת פצעים ודלקות (בחבישה), לטיפול בשיעול ומחלות דרכי הנשימה, למחלות גניקולוגיות, כמרגיע וכו'. מבחינת התכולה הוא מכיל בעיקר פחמימות שהן ברובן, כאמור, פרוקטוז. הפרוקטוז הוא הסוכר המצוי בפירות ונספג לאט יותר לדם בהשוואה לסוכר לבן. כמו כן הדבש מתוק פי שלוש מסוכר ולכן ניתן להשתמש בו בכמות קטנה מזו בה נשתמש בסוכר. גם לפי הרפואה הסינית עדיף השימוש בו מכיוון שהוא גורם פחות ליצירת ליחה בהשוואה לסוכר הלבן, אם כי גם בו לא כדאי להגזים. בכל מקרה אסור לשכוח כי למי שמוגבל בסוכר, הדין לגבי דבש - זהה.  בנוסף לפרוקטוז הדבש עשיר בויטמינים ומינרלים ופלבונואידים. קיימים סוגים שונים של דבש .הצבע והטעם מושפעים מהצמחים מהם ליקטו הדבורים את הצוף.

הכנסנו את התפוח והדבש לתוך עוגה אחת. טעים, בריא ולמרבה הפלא - גם לא משמין. הגרסה הזאת לעוגת דבש היא קלילה ואוורירית..מתאימה לחגי תשרי ולכל שאר השנה.

כאשר אופים עם דבש יש להנמיך מעט את טמפרטורת האפיה כדי למנוע השחמת יתר. כמו כן יש חשיבות לתוספת הסודה לשתיה.

עוגה בתבנית קוטר 26 .20 מנות 145 קלוריות למנה

חומרים

6 ביצים

3/4 כוס דבש

6 כפות שמן

350 גר' קמח תופח

חצי כפית אבקת סודה לשתיה.

4 כפות סוכר חום

50 גר' אגוזים

2 תפוחי עץ ירוקים

1/2 כפית קינמון

קורט ציפורן טחון (למי שאוהב את הטעם המיוחד)

אופן ההכנה

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מקציפים את החלבונים ולאחר שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר. מערבבים בקערית נפרדת את החלמונים, השמן והדבש עד שנוצרת תערובת חלקה.  את האגוזים מערבבים עם כף מהקמח. מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את הקמח ושוב מערבבים בתנועות קיפול עד שנוצר תערובת אחידה אבל בחישת יתר פוגמת. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מוסיפים את קוביות התפוחים ואת האגוזים ומערבבים קלות. מעבירים את העיסה לתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים בחום בינוני (170 מעלות) כ - 45 - 50 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ בה יוצא נקי. אפשר לשמור יום אחד מחוץ למקרר בקופסא סגורה ועוד 3  - 4- ימים בקירור.

ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc.  ומטפלת בתזונה סינית, צמחי מרפא ו מסטר NLP להרזיה ולאורח חיים בריא מפתחת שיטת התזונה המעצימה ובה מתאימה לכל מטופל חליפה תזונתית אישית שעושה פלאים
קביעת תורים - 057-08411218
http://www.liora-houbara.co.il
ערכת הרזיה מהפכנית - לרזות באמת
לכל הפרטים ומתנת התנסות -
http://tinyurl.com/liorahoubara-info-lirzotbeemet
מוזמנים להכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולקבל מתנה שכולה תזונה מעצימה http://www.facebook.com/liora.houbar.diet




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב