דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


קורס ברמנים ? עולם היין 

מאת    [ 21/01/2008 ]

מילים במאמר: 355   [ נצפה 3745 פעמים ]

יין...מקצוע היינן, יצרן היין, הוא מקצוע בפני עצמו, הנלמד בארצות מסוימות אפילו באוניברסיטה. ההיסטוריה של היין היא עתיקה מאד, בת אלפי שנים. יש הסכמה על כך שייצור היין התחיל באזור צפון בבל או ארמניה. נמצאו לכך עדויות בנות 8,000-10,000 שנה. נמצא אזכורים של יין והשפעתו על בני האדם בסיפורי התנ"ך, וגתות עתיקות לדריכת ענבים בחפירות ארכיאולוגיות שגילן אלפי שנים. ייצור היין בתחילה היה פשוט: סחיטת ענבים ע"י דריכה עליהם בגת- לכן נקראה פעולה זאת דריכת ענבים- התססת המיץ וזריקת המשקעים. 

כל שלב משלבי הייצור משפיע על איכות היין: החל מגידול הענבים, הסוג המסוים לכל יין, בתנאים מסוימים (סוג אדמה מיוחד לכל זן, תנאי אקלים אופטימאליים), השקיה נכונה ובזמן, זמן הבציר הנכון, אשר קובע את רמת המתיקות והחומציות של הענב, דרך הבציר הנכונה אשר לא תפגע בעינב ולא תגרום לתסיסה מוקדמת של המיץ, דרך סחיטתם, סוג העץ ממנו עשויות החביות בהן מאוכסן מיץ הענבים המשפיע רבות על טעם היין, זמן האכסון בחביות ותנאי האכסון (טמפרטורה, לחות). 

בעבר היה ייצור היין עניין משפחתי: מגדלי הענבים היו גם בעלי היקבים.הם שמרו מכל משמר סודות משפחתיים אשר התייחסו בעיקר לבחירת זן הענבים לכל סוג של יין, לקביעת זמן הבציר האופטימאלי כדי להגיע לאיזון בין מתיקות לחמיצות הענב ולכמות וזמן ההשקיה.  

היום ישנה חלוקה ברורה בין מגדלי הענבים אשר גם בוצרים אותם לבין היקבים יצרני היין. התחום הפך לתורה מלומדה. היקב מחליט על זן הגפנים שיינטעו ועל רמת המתיקות והחומציות אשר נחוצה לו. רמות אלה נמדדות על ידי מכשירים. החקלאי הוא המחליט על צורת הטיפול וההשקיה של הגפנים. הבציר יכול להתבצע בשתי דרכים: בציר ידני בעזרת מזמרות, ובציר מכני- על ידי מכונה המנענעת את הגפנים וגורמת לנפילת הענבים אל מיכל האיסוף. כל דרך ויתרונותיה וחסרונותיה, וכל יקב מחליט על צורת הבציר הנוחה לו. 

מה צריך הברמן לדעת על היין? כמה שיותר...שתיית היין היא תרבות ומסורת אשר התפתחו במשך שנים רבות. הברמן צריך להכיר את סוגי היין (אדום, לבן, מתוק,יבש, חצי יבש וכו'). לאיזו מנה ולאיזה מעמד מתאים כל סוג, באיזה כלי להגיש אותו ובאיזו טמפרטורה. הוא צריך גם להכיר את שמות היינות ולזכור את שנות הבציר הטובות. הוא צריך לדעת באיזה סוג של גביע להגיש כל יין, איך טועמים אותו ואיך מוזגים אותו. את הידע הזה הוא ירכוש בקורס הברמנים ומן הניסיון במשך עבודתו. 

מאמר זה הוגש לכם מטעם חברת מיפרייס השוואת מחירים
בקליק אחד תשלח פנייה בכל תחום לעד חמישה נותני שירות באזור מגורייך ותוכל לקבל 5 הצעות רלוונטיות לבקשתך.
קבל 5 הצעות בקליק
קורסים
קורס ברמנים



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב