דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


התקנת מעלית 

מאת    [ 27/06/2012 ]

מילים במאמר: 422   [ נצפה 2639 פעמים ]

כיום כמעט בכל בניין ניתן למצוא לפחות מעלית אחת. אם אנו מדברים על בניינים ישנים משנות ה70 ומטה,  אז קשה למצוא בניינים אלו עם מעלית. כיום בזכות טכנולוגיה מתקדמת, פרויקטים חשובים (כמו תמ"א 38 שמאפשרים מימון של התקנת מעלית) וכדומה, הרבה יותר קל להתקין מעליות בבניינים ישנים וכן גם חדשים כאחד.

אז אילו יתרונות בכלל קיימים בהתקנת מעלית? ובכן, קודם כל שיפור איכות החיים והנוחות של הדיירים בעליה הן בעליה יום- יומית במעלית במקום המדרגות ואפילו לצורך העלאת הקניות או משאות אחרים במעלית במקום במדרגות, בנוסף, הוספת המעלית תורמת משמעותית לערך הדירות והשבחת הנכס. הרבה יותר קל למכור או להשכיר דירה בבניין שיש בו מעלית. 

התקנת מעלית – מידע נוסף

רבים אינם יודעים זאת אך על מנת להתקין מעלית בבניין ההחלטה בעניין זה צריכה להתקבל על ידי אסיפה כללית של הדיירים ברוב של כשני שליש מהדירות בבניין המשותף ובהתאם לשני תנאים מצטברים שהם: התקנת המעלית לא תגרום בשום צורה לפגיעה מהותית בדירות מסוימות, חזות הבית או ברכוש משותף ואילו התנאי השני הוא שהתקבל היתר בנייה להתקנת המעלית על פי חוק התכנון והבנייה בשנת 1965.

אז מה קורה במידה והתקנת המעלית כן יוצרת פגיעה מהותית? ובכן, במקרה זה הרוב שיידרש אינו יהיה רוב של שני שליש אלא יהיה צורך בהסכמה מלאה של כל בעלי הזכויות בבניין. מעבר לכך, יצר המחוקק מערכת של איזונים וזה לשם הגנה על המיעוט אשר בא לידי ביטוי בכך שאם קיים דייר שמתנגד להתקנתה של המעלית, הוא לא יצטרך לשאת בהוצאות של ההתקנה אך עם זאת, על הדייר המתנגד לשאת בתשלום של האחזקה ושל ההפעלה של המעלית מכיוון שהוא יעשה במעלית זו שימוש.

חשוב לדעת 

תשלום בגין הוצאות מעלית בבית שהינו משותף יכול בקלות להגיע לסכומים של מאות אלפי שקלים. במקרה זה יוטל על אותם הדיירים שהסכימו על התקנת המעלית להיות רשאים להסכים (בינם לבין עצמם) מי יישא בתשלום הוצאות התקנתה של המעלית. ברור כי דייר בקומה רביעית ישלם יותר מהדייר בקומה שניה, במידה ומדובר על בית משותף ויש דייר שמתנגד להתקנה, דייר זה לא יצטרך לשאת בתשלום של הוצאות התקנת המעלית. 

מה קורה במקרה ומדובר על בניין ובו דיירים בקומת קרקע? ובכן, במקרה הנ"ל דיירי קומת הקרקע לא יצטרכו לשאת בתשלום ההוצאות על התקנת המעלית גם אם הם נמנים עם דיירים נוספים אשר מבקשים להתקין מעלית בבניין. יש להבהיר כי התשלום של הוצאות ההחזקה וכן הוצאות ההפעלה נעשות באופן שווה ועל פי חלקו של כל דייר לפי שטח הרצפה של דירתו ביחס לשטח הרצפה של בעלי הדירות שבעליהן נושאים בתשלומים. 

 

חברת סדן מתמחה בנית מעלית ביתית ובהתקנת מעלון ביתי

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב