דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פוקאצ'ה 

מאת    [ 09/05/2012 ]

מילים במאמר: 403   [ נצפה 9035 פעמים ]

אין ריח טוב ומשכר מחירו של מאפה טרי היוצא מהתנור!
המאפה יכול להכיל גבינה, ירקות או בשר הוא תמיד יקדם את פני האורחים שתזמינו לארוחת חג או לשבת בבוקר לכף מענג.
במרכז השולחן נסדר מגש מכובד עם מספר גבינות בוטיק טובות ולצידן מספר סלטים והעיקר – הלחם !
מאפים פריכים עם שמן זית משובך מעל. יש טוב מזה ?
המתכון של הפוקאצ'ה הזו הולך איתי שנים רבות ועבר הרבה מאוד בדיקות ונמצא כמנצח בכל המקרים.
אפשר לבחור ולעשות מבצק זה פיצה אוורירית ואז נצפה אותו ברוטב עגבניות וכל מה שאוהבים, גבינות, זיתים, אנשובי וכו' וכו'.

יש אפשרות ללכת ללמוד איך לעשות זאת ממקצוענים בסדנת אפית לחמים או לבדוק את המתכון הזה ואז להחליט אך מתקדמים.
היום אכין פוקאצ'ה ומעליה אוסיף בצל ורוזמרין או פלפלים שהקפצתי קלות בשמן זית ממש כמו במאפיית לחמים אמיתית.

רצוי מאוד להתפיח את הבצק כ 10 שעות במקרר - יתקבל בצק אוורירי במיוחד לאחר האפייה. 

גם את ההתפחה השניה ניתן להשהות - לאחר יצירת הצורה של הפוקאצ'ה לסדר את התוספת הנבחרת מעל ואז להשהות לעוד כ 4 שעות במקרר.

אם אין לכם זמן והאורחים מגיעים אחר הצהרים אפשר לקצר את העניין ולהתפיח באוויר החדר החמיים.

פוקאצ'ה
מצרכים


    • 1 ק"ג קמח
    • מים 600 גר'
    • שמן זית 3 כפות
    • שמרים יבשים 16 גר'
    • מלח 16 גר'

אופן הכנה
ללוש את כל החומרים- אני ממש ממליצה שאת רוב הלישה כ 8 דקות תעשה במיקסר עם וו לישה ורק לקראת הסוף לעבור ללישה ביד. את השמן ואת המלח נוסיף תמיד בסוף השילה. המלח מקלקל את עבודת השמרים והשומן מקלקל את בניית רשת הגלוטן בבצק.

לגיוון הבצק ניתן להוסיף 150 גר' אגוזים קצוצים ו- 150 גר' אגוזים טחונים.
התפחה ראשונה – 45 דקות.
לשטוח את הבצק על תבנית אפיה ולהתפיח 20-30 דקות.
ליצור שקעים על גבי הבצק בעזרת האצבעות.
למרוח בשמן זית, לפזר עשבי תיבול ומלח גס.
לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ' 200 מעלות צלסיוס במשך כ- 20-30 דקות במרכז התנור.
תוספות מעל – TOPINGS
בצל ושום –
1 בצל, 6 שיני שום פרוס דק, ענף מחטי רוזמרין, 3 כפות שמן זית, 3 כפות מלח גס.
לטגן בצל פרוס ושום פרוס בכף שמן זית, למרוח שארית השמן ולפזר בצל שום ומלח.
שום ושקדים קלויים –
1 כוס שקדים פרוסים, 6 שיני שום מעוכות, 3 כפות שמן זית, מלח גס.
לטגן שום ושקדים בכף שמן זית. למרוח שארית השמן ולפזר שקדים, שום ומלח.
אז מה נותר עכשיו רק להפשיל שרוולים וללוש.

 

איריס לוי - שף פרטי  קולינריה עילית במיטבה אתם חוגגים בקרוב אירוע משמח ?מסיבת יום הולדת , יום נשואים , מסיבת רווקות ? אני כאן בשבילכם ! שפלת יהודה ,האזור הגיאוגרפי בין הרי יהודה התלולים והגבוהים לבין מישור החוף בשילוב עם קורטוב של אהבה למטבח האירופי הינם מקור ההשראה שלי  ועל בסיסם אני יוצרת ארוחות גורמה כפרי ייחודי.        הפירות והירקות הטריים מהשדה , הגבינות המקומיות ויינות הבוטיק  משולבים  באהבות והעדפות שלך באוכל יאוחדו על ידי לארוחת גורמה  שטעמה יישארו לך בזיכרון לזמן ארוך.  אבנה בדיוק בשבילך תפריט מיוחד ממטעמי המטבח הצרפתי , איטלקי או ספרדי .




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב