דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


טיפים לצילום אוכל 

מאת    [ 19/04/2012 ]

מילים במאמר: 413   [ נצפה 2258 פעמים ]

צילום אוכל

צילומי אוכל נמצאים מסביבנו בכל מקום. אריזות מזון ברשתות שיווק, מגזינים ומוספי בישול בעיתון, ספרי בישול ואתרי אינטרנט שונים, פרסומות שונות ועוד.

לכל גורם המשווק מוצרי אוכל, בין אם זה יבואן או יצרן, מסעדה או קטרינג, לכולם יש צורך בצילומי אוכל המתארים את סל המוצרים שלהם ועוזרים בשיווקו, מיתוגו ופרסומו. במוספי אוכל וספרי בישול, לרוב המתכונים יצורף צילום אוכל כדי להראות את התוצאה הרצוייה, ובאתרי אינטרנט של מסעדות ובתי אוכל, יתנופפו בגאווה תמונות של מנות מומלצות מיד השף.

איך מתחילים עם צילומי אוכל?

בכל בית יש לפחות ספר בישול אחד אם לא ערימת ספרים בפינת המטבח. קחו ספר או מגזין אוכל כל שהוא, והתחילו לדפדף. בחנו את התמונות האהובות עליכם ונתחו אותם. נסו לחשוב איך צילמו את התמונה, מאיזה זווית, איזה תאורה הם השתמשו, מה החשיבות של כל הדקורציה מסביב למנה ואיך היא מוסיפה לקומפוזיציה בתמונה. תתנסו כמה שיותר במטבח הביתי, קחו לכם ירק, פרי, כמה עוגיות והתחילו לצלם. התנסו בזוויות שונות ותאורה שונה עד שתגיעו לתוצאה הרצוייה. התאורה הרצוייה והמוצלחת מכולן לצילום אוכל היא תאורת חלון. אור טבעי רך המחמיא לאובייקט ומדגיש את הטקסטורות והתלת מימדיות שלו. אם אין אור טבעי בנמצא, אפשר להשתמש במנורות ביתיות בזוויות שונות עד לתוצאה מחמיאה. אור שמש ישיר יגרום להצללה חזקה ולהשטחת המנה בצורה לא מחמיאה.

כמו שראיתם בספרי הבישול השונים, אין דבר כזה סתם צילום אוכל. כל צילום עובר סטיילינג ומחשבה רבה לפני שהמצלמה מתחילה לעבוד. עיצוב האוכל חשוב באותה רמה כמו צילום האוכל עצמו. לנו זה נראה טבעי שליד הצלחת יש מזלגות ומפית, וברור שתהיה עגבניה ליד השקשוקה, אבל מאחורי התמונה יהיה מעצב מזון ושף שיעבדו בשיתוף פעולה ביחד עם הצלם והלקוח כדי להגיע לתוצאה הכי משביעת רצון לכולם.

טריות המזון בצילום אוכל

את המנה אנחנו נצלם רק לאחר שסיימנו את כל ההתארגנויות וההכנות, הגענו לאור הרצוי לנו, והמצלמה מוכנה לצילום. רק ברגע שהכל מוכן, ניתן אור ירוק למטבח להתחיל לבשל, אך עם מספר הגבלות: ירקות ופירות חתוכים נוטים להשחיר לאחר מספר דקות קצר, עלים ירוקים שונים שומרים במי קרח כדי לשמור על הצבע המבריק ועל הקריספיות שלהם, אוכל מטוגן צריך לקבל צבע זהוב כדי שלא יראה חיוור מדי. את הצילומים נעשה בזריזות כדי לא לאבד את הטריות. נצלם הרבה תמונות, מהרבה זוויות שונות, כדי למצוא את התמונה המושלמת. חשוב לדעת שאוכל אוהב להיות מואר קצת יותר מהרגיל, ולכן בזמן הצילום אפשר לצלם עם פיצוי חשיפה חיובי כדי לתת יותר אור. ובסוף, לאחר שסיימנו לצלם ומיצינו את כל האופציות, נשאר לנו לשבת, לנוח ולבחון לעומק את איכות הדוגמניות. בתיאבון.

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב