חדשים מברבדו: הטוב, הרע, הנערה, הלא נורא והמעולה : שף אלון גונן
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

חדשים מברבדו: הטוב, הרע, הנערה, הלא נורא והמעולה : שף אלון גונן 

מאת    [ 07/04/2012 ]
מילים במאמר: 434   [ נצפה 1510 פעמים ]

 
 

חדשים מברבדו: הטוב, הרע, הנערה, הלא נורא והמעולה 

מאת שף אלון גונן

3.4.2012

 

 

לפני חג הפסח טעמתי יינות חדשים של הייננים- פרופסורים בן עמי ברבדו ועודד שוסיוב מיקב כרמי יוסף ברבדו, אשר הושקו לאחרונה. ואלה מסקנותיי: הטוב (קברנה סוביניון), הרע (מרלו), הנערה (שרדונה), הלא נורא (קופאז'), והמעולה (שיראז).

 

 

ברבדו שרדונה 2011

יין זה טעמתי לראשונה לפני חודשיים בערך, לאחר הביקבוק. עכשיו, לאחר תקופה בשוק, אפשר לחזור אליו שוב:

צבע היין זהוב עדין צלול ובוהק, ריחות טובים של פירות טרופיים עם מעט וניל שהתקבל מהחבית החדשה. עפיצות נעימה אבל לא מספיקה על מנת לאזן את החמיצות שבאה מהאשכולית. עוד קצת זמן בחבית היה מעניק לשרדונה הזה קצת יותר אופי ותעוזה.

בעיניי הוא כנערה לא בשלה עדיין.

המחיר 92 ש"ח

 

 

ברבדו קופאז' 2009

40% ענבי קברנה פרנק, 33% שירז ו- 27% קברנה סוביניון.

12 חודשי חבית. צבע אדום חזק כמעט סגול, ריחות של פרי אדום מעט ריבתי, והמון פלפל ירוק.

בטעימה קשה ליין לשחרר את המתיקות המתבקשת, ולוקח לו זמן להיפתח. כשזה קורה, אזי מציפים טעמי פירות סגולים את הפה, יחד עם קקאו מרוכז ומעט אספרסו. באפטר טייסט עולים תבלינים טריים של טימין, מרווה ורוזמרין. כאן העפיצות קיימת, אולם היא קצרה מדי ונעלמת מהר מאוד בפה.

בהשוואה לקופאז' הקודם, שחשבתי שהוא ראוי להישמר 5 שנים לפחות, את ה- 2009 צריך יהיה לשתות בשנים הקרובות, ולא יותר.

המחיר 150 ש"ח

 

 

ברבדו קברנה סוביניון 2009

90% ענבי קברנה סוביניון ו- 10% ענבי מרלו. 12 חודשים בחביות עץ אלון.

צבע אדום חזק צלול ויפה למראה, ריחות טובים של פירות אדומים בשלים. בקצוות מריחים את הווניל, והפלפל הירוק מאזן אותו נפלא.

בטעימה יש איזון טוב של חמיצות עם מתיקות פרי צעיר, ומדי פעם מתגנב לו טעם ריבתי שמעניק ליין עושר נוסף.

יופי של יין.

המחיר 129 ש"ח

 

 

ברבדו מרלו 2009

100% ענבי מרלו. 12 חודשים בחביות עץ אלון.

צבע היין אדום ארגמן. בערבול, היין כבד ושומני. ריחות של ריבות, מעט עשבי תיבול יבשים, מעט וניל בקצוות, ובהרחה עמוקה יש ניחות עראק ביין.

בטעימה היין ממלא את הפה בפרי בשל מאוד, צימוקים, שזיפים מיובשים, ואפילו דבלים.

היין הוא סוג של קומפוט ריבתי, עם טאנינים מאוד קלים שלא מצליחים לאזן את הריבתיות הקיימת ביין.

זהו יין שהיה לי קשה לשתות ממנו ולסיים את הכוס, מרוב מתיקות וחוסר איזון.

החבית האמריקאית לא מתאימה למרלו הזה, והעניקה וניליות שלא קשורה לכלום.

יין מאכזב מבית ברבדו.

המחיר 129 ש"ח

 

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב