דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הצילו!! בעלי הביא הביתה שוק טלה- מה אני עושה איתו? 

מאת    [ 29/02/2012 ]

מילים במאמר: 508   [ נצפה 4184 פעמים ]

בעלך צד נתח שוק טלה והטיח אותו על השיש במטבח?......הסירי דאגה מליבך: שוק טלה יצריך ממך צלייה קצרה וקלילה.

הנה מדריך  קצר וטיפים  לבישול שוק טלה:

  • שוק טלה ? הירך נחשב לבשר ברך והעסיסי ביותר, וניתן לצלות אותו במחבת, לבשל בסיר, בתנור, או על הגריל.  את נתח שוק הטלה צולים או מבשלים בנתח אחד שלם, ולאחר הבישול, פורסים אותו לנתחי רוסטביף.
  • נתח שוק הטלה בדרך כלל ינחת לך על השיש במטבח עם העצם- ומומלץ מאוד להשאיר את העצם ולא לפרק אותה לפני הבישול: השארת העצם  תורמת לבישול אחיד של הבשר, ובנוסף תקל עלייך כשתפרסי את  הנתח לפרוסות, לאחר הבישול, וכמו כן מראה נתח שוק הטלה עם העצם שלה- יעניק למנה שלך מראה מקצועי ואסטטי.
  • במידה ועלייך לשמור את הבשר במקרר לפני הבישול- הקפידי לשמור אותו ללא ציפוי שקית ניילון, שגורמת לבשר להתקשות. שיטת האחסון במקרר המומלצת היא לצפות את נתח הבשר במגבת מטבח נקייה, ולשים בקערה (ללא מכסה) במקרר. אופן האחסון הזה ימנע התייבשות, אולם עלייך לזכור שנתח טלה מומלץ לבשל כשהוא טרי, ולכן השתדלי לא לאחסנו במקרר יותר מיומיים.
  • אם מפריע לך ריחו הייחודי של בשר הטלה-  ניתן לשפשף את נתח הבשר בחצי לימון טרי, פעולה שמשככת במקצת את הריח האופייני לו.
  • רב חובבי בשר הטלה אינם  נוהגים להשרות את הנתח במרינאדה, אולם אם את חובבת בשר רך המלווה בארומה של עשבי תיבול, תוכלי להשרות את הנתח לכמה שעות לפני הבישול במרינאדה שמורכבת מיין אדום או לבן, עם התבלינים החביבים עלייך.  התבלינים המהווים שידוך טוב לנתח שוק טלה הם: שום טרי, רוזמרין, טימין, ומרווה.

שוק  טלה למתחילים

חומרים:

4 יח' שוק טלה במשקל 400-600 גר'

2 בצלים גדולים חתוכים לחצאי טבעות

מלח ופלפל

קורט קינמון

כף פלפל אנגלי

שמן 

אופן ההכנה:

במחבת עמוקה עם מעט שמן משחימים את השוקיים ומניחים בצד. באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השוקיים מתבלים מכסים במים עד לגובה השוקיים מביאים לרתיחה. מבשלים למשך שלוש שעות יש להקפיד להפוך את השוקיים כל חצי שעה.

מומלץ להגיש שוק טלה עם תוספת פסטה אליו -אוליו

פסטה אלי אוליו : שמן זית ועשבי תיבול

חומרים:

 400 גרם פסטה מחיטה מלאה מסוג פנה

כוס עשבי תיבול קצוצים מהתערובת החביבה עליכם:

יכולה לכלול בזיליקום טרי, פטרוזיליה, בצל ירוק,

אורגנו טרי

חצי סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות

7 שיני שום טרי פרוס לפרוסות

1/2 כוס שמן זית מכבישה קרה

1/4 כפית צ'ילי

מלח/ פלפל שחור גרוס

 פרמז'ן מגורד

אופציונאלי- עגבניות מיובשות

 אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח. כשהמים רותחים- מוסיפים את הפסטה, ומבשלים עד שהיא בדרגת  אל דנטה:  לא רכה מידי, ונדבקת לשיניים.  חשוב לבשל רק עד לרמת אל דנטה, מכיוון שהפסטה ממשיכה להתבשל בהמשך, וכך תימנעו מקבלת פסטה רכה וקמחית.  במחבת שמים חצי משמן הזית, את הצ'ילי ואת פרוסות השום הטריות, ומערבבים עד שהשום זהוב.  מוסיפים את פטריות השמפיניון והעגבניות המיובשות, ומקפיצים במחבת כ3 דקות.   מוסיפים את תערובת עשבי התיבול, ומערבבים היטב כדקה.מוסיפים למחבת את הפסטה מסוננת ממים, ואת יתרת שמן הזית- ומקפיצים ומערבבים כדקה. מפלפלים וממליחים לפי הטעם.

בתיאבון!!

ליאור טוביאנה שף מסעדת הצדף




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב