אם אתם מתכננים אירוע עסקי לא תוכלו להתעלם מהחלק החשוב - האוכל.
אינכם מעוניינים לאכזב את המשתתפים, שמשום מה נוטים לזכור את התפריט המוגש לפרטי פרטים עד לאירוע הבא...
ומלבד זאת, מבט אחד על התקציב לאירוע מראה שהחלק העיקרי בו הוא האוכל.
אז מה עדיף - הגשה לשולחנות? בופה? מזנון בשרי או חלבי? מזון בריא או שמן וטעים יותר? מוס שוקולד או פירות יבשים? יין או טקילה?
ריכזנו עבורכם מספר טיפים שיסייעו לכם לבחור -
ארוחת בוקר או מנות פתיחה בקבלת פנים
--------------------------------------------------------------------------------
אירוע ערב - התכנסות - מקובל להשתמש בישיבה אלטרנטיבית: כסאות נוח,בר, ספות וכדומה. ובאווירה בלתי פורמאלית שכזו כדאי לדאוג למשקאות קלים או חריפים, בהתאם לסגנון האירוע וכיבוד מגוון ועם זאת קל. מקומות לאירועים רבים מגישים כיום מנות קטנות בצלוחיות מעוצבות. המנות זעירות, אולם המגוון אדיר; מאכלים ישראליים, מקסיקניים, מזרחיים, מעושנים, סושי ועוד ועוד.
אירוע בוקר- התכנסות - במקרה זה כדאי לבחור בתפריט קל במיוחד במידה וכמו ברב המקרים האירוע מתחיל בסביבות השעה 09:00 וייתכן שרבים כבר הספיקו לאכול או לשתות עוד לפני, קפה ומאפה הם מספיקים בהחלט.
במקרה ומדובר על שעת התחלה מוקדמת במיוחד, ניתן לבדוק אופציה לארוחת בוקר ישראלית, פשוטה ומשביעה.
ארוחת צהריים / ערב
--------------------------------------------------------------------------------
הגשה או מזנון?
אם רוב המשתתפים מגיעים מרחוק נעדיף את ההגשה, ולו בכדי לחסוך את הזמן של העמידה בתור וזאת למרות שהמגוון והויזואלית של המזנונים הם גדולים יותר.
ניתן לבקש גם "סגנון משולב" כאשר רק המנה העיקרית היא בהגשה לשולחנות.
אם בחרתם בהגשה וידוע לכם כי לחלק מהמשתתפים עלולה להיות בעיה להגיע למזנון, מסיבות אלו ואחרות, בקשו להצמיד מלצר לשולחנות הרלבנטיים.
וכמובן שגם בתחום זה ישנם טרנדים חדשים - ההגשה האמריקאית. המנה מגיעה מוכנה מן המטבח, כאשר כל התוספות כבר בתוכה, כדי למנוע את התופעה של ההגשה המסורתית.
נקודות חשובות למחשבה:
--------------------------------------------------------------------------------
-תמיד דאגו להזמין מספר מנות דלות שומן, כולסטרול או סוכר, לשומרי הדיאטות כמובן.
- אם עד 10% מהמשתתפים חרדים והאחרים מסורתיים או חילוניים, הזמינו אוכל כשר ותדאגו לאוכל גלאט רק עבור האורחים המקפידים. אם רוב האורחים חרדים, כדאי להזמין אוכל גלאט לכל המשתתפים.
- דרך נפלאה לפתוח אירוע עסקי בחורף היא בהגשת מרק חם עם קרוטונים פונץ' חם או ערמונים.
- אם בחרתם לערוך את האירוע בקיץ דאגו שתהיה הרבה שתיה קרה, פירות וגלידות לקינוח, והעיקר אבטיח, חתוך בצורה נוחה לאכילה.
- הגשת סורבה בין המנות בכל עונה תרענן את החיך לקראת המנה הבאה.
- בריאות: כיום נוטים לאוכל בריא יותר ומשמין פחות. אולם לא נגיש לאורחים רק חסה ונבטים, אבל אפשר באמת להעדיף ירקות בחומץ בלסמי ושמן זית, מאודים במקום מטוגנים, דגים ועוף בצורות וטעמים מעניינים, פירות ועוד.
- לקפה ולתה יש מעמד מכובד בכל אירוע. כדאי להשקיע בפינת "קפה" פתוחה כל הערב ובה כמובן קפה ותה מסוגים שונים, סוכר לבן, חום, דבש, תחליפי סוכר למיניהם וכו'.
אינכם מעוניינים לאכזב את המשתתפים, שמשום מה נוטים לזכור את התפריט המוגש לפרטי פרטים עד לאירוע הבא...
ומלבד זאת, מבט אחד על התקציב לאירוע מראה שהחלק העיקרי בו הוא האוכל.
אז מה עדיף - הגשה לשולחנות? בופה? מזנון בשרי או חלבי? מזון בריא או שמן וטעים יותר? מוס שוקולד או פירות יבשים? יין או טקילה?
ריכזנו עבורכם מספר טיפים שיסייעו לכם לבחור -
ארוחת בוקר או מנות פתיחה בקבלת פנים
--------------------------------------------------------------------------------
אירוע ערב - התכנסות - מקובל להשתמש בישיבה אלטרנטיבית: כסאות נוח,בר, ספות וכדומה. ובאווירה בלתי פורמאלית שכזו כדאי לדאוג למשקאות קלים או חריפים, בהתאם לסגנון האירוע וכיבוד מגוון ועם זאת קל. מקומות לאירועים רבים מגישים כיום מנות קטנות בצלוחיות מעוצבות. המנות זעירות, אולם המגוון אדיר; מאכלים ישראליים, מקסיקניים, מזרחיים, מעושנים, סושי ועוד ועוד.
אירוע בוקר- התכנסות - במקרה זה כדאי לבחור בתפריט קל במיוחד במידה וכמו ברב המקרים האירוע מתחיל בסביבות השעה 09:00 וייתכן שרבים כבר הספיקו לאכול או לשתות עוד לפני, קפה ומאפה הם מספיקים בהחלט.
במקרה ומדובר על שעת התחלה מוקדמת במיוחד, ניתן לבדוק אופציה לארוחת בוקר ישראלית, פשוטה ומשביעה.
ארוחת צהריים / ערב
--------------------------------------------------------------------------------
הגשה או מזנון?
אם רוב המשתתפים מגיעים מרחוק נעדיף את ההגשה, ולו בכדי לחסוך את הזמן של העמידה בתור וזאת למרות שהמגוון והויזואלית של המזנונים הם גדולים יותר.
ניתן לבקש גם "סגנון משולב" כאשר רק המנה העיקרית היא בהגשה לשולחנות.
אם בחרתם בהגשה וידוע לכם כי לחלק מהמשתתפים עלולה להיות בעיה להגיע למזנון, מסיבות אלו ואחרות, בקשו להצמיד מלצר לשולחנות הרלבנטיים.
וכמובן שגם בתחום זה ישנם טרנדים חדשים - ההגשה האמריקאית. המנה מגיעה מוכנה מן המטבח, כאשר כל התוספות כבר בתוכה, כדי למנוע את התופעה של ההגשה המסורתית.
נקודות חשובות למחשבה:
--------------------------------------------------------------------------------
-תמיד דאגו להזמין מספר מנות דלות שומן, כולסטרול או סוכר, לשומרי הדיאטות כמובן.
- אם עד 10% מהמשתתפים חרדים והאחרים מסורתיים או חילוניים, הזמינו אוכל כשר ותדאגו לאוכל גלאט רק עבור האורחים המקפידים. אם רוב האורחים חרדים, כדאי להזמין אוכל גלאט לכל המשתתפים.
- דרך נפלאה לפתוח אירוע עסקי בחורף היא בהגשת מרק חם עם קרוטונים פונץ' חם או ערמונים.
- אם בחרתם לערוך את האירוע בקיץ דאגו שתהיה הרבה שתיה קרה, פירות וגלידות לקינוח, והעיקר אבטיח, חתוך בצורה נוחה לאכילה.
- הגשת סורבה בין המנות בכל עונה תרענן את החיך לקראת המנה הבאה.
- בריאות: כיום נוטים לאוכל בריא יותר ומשמין פחות. אולם לא נגיש לאורחים רק חסה ונבטים, אבל אפשר באמת להעדיף ירקות בחומץ בלסמי ושמן זית, מאודים במקום מטוגנים, דגים ועוף בצורות וטעמים מעניינים, פירות ועוד.
- לקפה ולתה יש מעמד מכובד בכל אירוע. כדאי להשקיע בפינת "קפה" פתוחה כל הערב ובה כמובן קפה ותה מסוגים שונים, סוכר לבן, חום, דבש, תחליפי סוכר למיניהם וכו'.