מתכונים ללא גלוטן הם חובה עבור חולי הצליאק וקרובי המשפחה שלהם. היום אפשר למצוא בקלות מתכונים ללא גלוטן, כאשר מדובר על מגוון רחב מאד של מאכלים. אפשר למצוא מתכונים ללא גלוטן למנות ראשונות, עיקריות, מנות בשריות או חלביות, וכמובן גם קינוחים - בקיצור, תפריט של מתכונים ללא גלוטן יכול להיראות כמו תפריט רגיל.
אני, בעצמי, מכין כמעט כל יום מתכונים ללא גלוטן עבור המשפחה שלי, משום ששני ילדי הם חולי צליאק. אין יום שאנחנו מגישים בו את אותה המנה, והפעם אביא לכם מתכון מעולה לפשטידת כרובית טעימה.
החומרים הדרושים
1 בצל
1 כרישה
3 שיני שום כתושות
1/4 ק"ג תפו"א
1 ק"ג של כרובית (יש להפריד לפרחים)
2 כפות שמן זית
1 כוס שמנת מתוקה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
50 גרם חמאה
1/2 כוס של יין לבן (רצוי יבש)
2 כפות עירית קצוצה
מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה
1. הניחו סיר בינוני על האש, ושפכו לתוכו את השמן ומיד לאחר מכן את החמאה.
2. קצצו את החלק הלבן של הכרישה, ולאחר מכן קצצו היטב את הבצל לחתיכות קטנות.
3. את החתיכות הקצוצות של הבצל והכרישה הוסיפו אל תוך הסיר, וערבבו אותם היטב עד שהם יאבדו
את צבעם.
4. בשלב הבא יש להוסיף פנימה את הפטרוזיליה ואחריה את השום ולהמשיך לערבב.
5. הוסיפו פנימה את היין הלבן, ותנו לתערובת להתאדות במשך 2-3 דקות.
6. בשלב הבא הוסיפו את המלח והפלפל לפי ההעדפה האישית, ואז הכניסו פנימה גם את תפוחי
אדמה, לאחר שקילפתם וחתכתם אותם לרצועות.
7. הוסיפו פנימה עוד ליטר וחצי של מים (אפשר להשתמש בבקבוק מים מינרלים לצורך מדידה),
והרתיחו את התערובת עד שאתם רואים שהיא מבעבעת.
8. בשלב זה הוסיפו פנימה את הכרובית והמשיכו להרתיח, במשך 4-5 דקות.
9. לאחר מכן הנמיכו את האש והמשיכו לערבב עד שאתם חשים שתפוחי האדמה כבר רכים לחלוטין.
10. כעת סגרו את הלהבה, קצצו את הכל היטב, והחזירו חזרה אל הסיר.
11. הוסיפו פנימה את השמנת, ואם יש צורך הוסיפו עוד מלח ופלפל, ואז גם יש להוסיף את העירית.
בתאבון!!
משה אלון