דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


קייטרינג מוצלח - טיפים 

מאת    [ 18/11/2007 ]

מילים במאמר: 714   [ נצפה 3196 פעמים ]

קייטרינג והפקת אירועים כללים לאירוע קייטרינג מוצלח במאמר זה אני משתף אתכם בכמה מרזי המקצוע, ומעניק לכם את רשימת הכללים האולטימטיבית לאירוע קייטרינג מוצלח. אני לא יותר חכם, אני פשוט יותר מנוסה. ראשית - תכנון מקדים של האירוע - השלב התיאורטי. שלב זה הוא בעצם חלק מהותי בנוסחה להצלחה. בשלב זה נעלה את השאלות הנוגעות ב: מי ומה, כמה, היכן, מתי , ואיך - וגם נענה עליהן. נענה עליהן- זה כולל את הלקוח / בעל השמחה, ובעל הקייטרינג. במפגש ראשוני זה, על בעל הקייטרינג להיות קשוב, רגיש לצרכים השונים של הלקוח, ולא להתייצב כמבין דבר, היודע בדיוק מה תהיינה הבחירות הכי נכונות עבור הלקוח, וזאת משתי סיבות: האחת, כי אין מובן מאליו, והאירוע צריך להיות תפור למידותיהם של הלקוח ואורחיו, והשנייה, כי קצת צניעות עוד לא הזיקה לאיש. נתחיל ב- מי ומה : נברר מה הסיבה למסיבה .האם מדובר באירוע יח"צני, אירוע חברה, אירוע משפחתי , חתונה , ברית מילה , בר מצווה . האם האורחים הם עובדי חברה, בני משפחה וחברים, בני הישוב. תשובה לשאלה זו ממקדת אותנו בטווחי הגיל, שכן יש להתייחס אחרת לאירוע עם ילדים, ואחרת לאירוע עם מבוגרים בלבד. גם אם מדובר במגזר הבוגרים, יש לברר את כמות הצעירים והמבוגרים, שכן יש הבדלי תפיסה בין אלו לאלו בהרבה פרמטרים. למשל, קשיש בן 80 רואה אחרת , את הגשת המתאבנים המעוצבים ומוקפדים בתחילת האירוע , מעלם חן בשנות ה- 20 לחייו. במאמר זה לא נשפוט מי צודק. גם זה עניין של טעם. כמו כן, על בעל חברת הקייטרינג לברר האם הקהל ירצה להתמקד במאכלי עמים ועדות . לצורך ההדגמה בלבד, באירוע משפחתי בו הקהל רובו ממוצא פרסי, יגיב החיך בסימפטיה רבה למאכלי העדה המוכרים ויתלהב פחות ממאכלים לא מוכרים, למרות ששילוב הוא רעיון לא רע. השורות הנ"ל חפות מכל גזענות, שכן אפשר בקלות להחליף את המוצא להונגרי, פולני, תימני וכו'... וזה יעבוד אותו דבר . קיבוץ גלויות בא לידי ביטוי בקייטרינג... שאלת ה- כמה: כמות מוערכת של המשתתפים באירוע מאפשרת לחברת הקייטרינג לקבל אמת מידה על גודל והיקף. בשלב הבא נתון זה יתורגם לכמות ציוד, מזון, כלים ועוד. שאלת ה- היכן - לאחר שבררנו את כמות האורחים, נברר היכן מעוניין המארגן לקיים את האירוע. אירוע יכול להתקיים בחצר בית, על שפת הים, באוהל במדבר, במערה, בחורש, בגלריה, באולם כל מקום ראוי. באחריות חברת הקייטרינג לוודא שהמרחב מאפשר להכיל את כל האורחים בנוחות. נוחות זה אומר, מבחינת מקום לאדם, וגם מבחינת מיזוג ואוורור במקומות הסגורים. לחסרי ניסיון קשה לפעמים לאמוד זאת, ולכן בעל הקייטרינג צריך לברר את מירב הפרטים על המיקום ואף לצאת לשטח. כדאי להמליץ ללקוח לציין בהזמנות הערות מיוחדות כמו: נא להגיע בנעליים נוחות ולא בנעלי עקב. שאלת ה- מתי ,חשובה ומשמעותית מאוד. מתי זה אומר גם באיזו עונה בשנה וגם באיזו שעה משעות היממה . באירוע קיץ בגינה, בצהרי היום, יש לחשוב על אמצעי קירור אלטרנטיביים כמו, מיזוג נייד או מאווררים. אירוע חורף במקום פתוח יכול להיות אתגר מסוכן מדי. באירוע צהריים באמצע השבוע צריך לקחת בחשבון שרוב האנשים מגיעים מהעבודה . שאלה לא פחות חשובה היא- איך מגיעים - האם כולם יחד או טיפין טיפין - מידע זה חשוב מאד לחברת הקייטרינג לצורך התארגנות. סיום שלב ראשון- בחירת הקונספט בהתאם לנתונים ולתקציב : עכשיו , כשיש בידינו את כל מרכיבי האירוע הבסיסיים, נתלבט יחד עם הלקוח על הקונספט . אירוע קליל , מזנון, הגשה, ארוחה על האש, ארוחת ניגובים . אירוע באווירה כפרית, או מעונבת, יקבע לנו את התפריט, הציוד הנלווה , המפות, אביזרי העיצוב, הנרות, הפרחים. באירוע צהריים בו מרבית האנשים מגיעים מהעבודה, יש לקחת בחשבון קבלת פנים מושקעת . הם בונים על זה . בכל הקשור בעיצוב אווירה, ארגון ישיבה , ציוד ואביזרי עיצוב, השמים הם הגבול. הרצון לרגש, לעשות אירוע אחק וקייטרינג בלתי נשכח, לספק חוויה שכולם ידברו עליה, כל אלו הולידו את מקצוע מעצבי האירועים . שלב שני- ביצוע מקצועי . אם שמתם לב , לא דיברנו עד לרגע זה על הדבר האמיתי . על פרטי תפריט הקייטרינג. כי בשלב התיאוריה יש לפרוס את כל הנתונים על השולחן , ורק אחר-כך לפרוס את פרוסות הרוסטביף. אין לקצר תהליכים. אחרי שהוחלט על הקונספט ודובר על כל פרט, גדול כקטן, יש להשאיר את העבודה בידי מקצוענים בלבד. תאורה נכונה, כסאות מסודרים, שולחנות ערוכים, זרי פרחים, אווירה רומנטית עם נרות ובדים רכים, כל אלו צריכים להיעשות בידי מומחים. כמו כן: האוכל. תמרים קייטרינג לאירועים נמצא בשטח כבר .... שנים. האנשים שלנו , השף , הטבחים והעובדים, מנוסים בכל סגנונות האירוח. אותנו כבר אי אפשר להפתיע , אבל יחד , אתם ואנחנו , נוכל להפתיע את האורחים שלכם באירוע הבא . אתם מוזמנים לנסות אותנו . לפרטים נוספים בקרו באתר שלנו הוגש באהבה - ראובן גד תמרים קייטרינג לאירועים

ראובן גד
בעל חברת קייטרינג תמרים. עוסק באהבה רבה באוכל ואנשים.
בשבילי קייטרינג זה לא עוד עבודה אלא "שליחות".
היכולת להעניק אוכל טוב, חוויות,עונג ושמחה אמיתית נותנים לי הרבה כח להמשיך הלאה.
בקרו באתר קייטרינג תמרים והתרשמו מתפריטי קייטרינג חלבי או בשרי



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב