דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


לימודי פוטושופ למתחילים 

מאת    [ 25/10/2011 ]

מילים במאמר: 392   [ נצפה 2263 פעמים ]

בעידן שהכל מתנהל במחשב האישי, לגמרה לא מוזר שהטכנולוגיה לא פסחה על עולם הצילום. עיבוד הקובץ הדיגיטאלי, להלן "התמונה", הוא חלק בלתי נפרד מתהליך קבלת התמונה.

אותה טכנולוגיה דיגיטאלית חסכה מאיתנו הצלמים, כסף רב בפיתוח הסרטים והדפסת כל תמונה שברוב המקרים נתננו אישור להדפיס יחד עם פיתוח התשליל, וכמובן זמן המתנה לקבלת המעטפה, לא מבוטל. אבל עדיין, איכות התמונה הדיגיטאלית ביחס לאיכויות השקופיות או ההדפסה מנגטיב, מוטלת בספק.

נכון, ראינו כבר מספר רב של תמונות, ואחרי שהתרגלנו לקובץ הדיגיטאלי קשה מאוד לחזור לעידן האנלוגי. אבל חשוב לא לשכוח שבכמעט 100% מהתמונות שמגיעות אלינו לצפייה עברו תהליך כלשהו בתוכנה כגון פוטושופ או דומות.

הדעה הרווחת שאין תמונה שיוצאת מהמצלמה מכנה להצגה, היא די נכונה. עדיין, במצלמות הרבות שמציפות את השוק, התוכנות הפנימיות הן די בסיסיות ומבוססות על ממוצע של מרכיבי תאורה בערכים כלליים בלבד, דבר שבסופו של דבר מביא את התמונה, אבל עם כל מני אי-דיוקים כתוצאה של אותן מגבלות שהממוצע מסוגל לתת.

על כן, הצלם נאלץ לעבד את התמונה בכדי להגיע לתוצאה ראויה, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בצילום לצורך עבודה מקצועית או תמונה לתערוכה.

בזמן התקופה האנלוגית, כאשר שלחנו את התמונה לפיתוח או להדפסה, הדפס או מי שעשה עבורינו את התמונה, היה משחק עם הכלים שברשותו כגון חומרים כימיקליים, זמני חשיפה בהדפסה, הסתרות והוספות, הכל בכדי לשפר את התוצאה הכללית, או להוסיף כל מני אפקטים לטובת התאורה. אז אם בזמן הזה התהליך היה מקובל, מדוע שלא ננצל זאת עכשיו?.

בשוק, תוכנות רבות לעיבוד קבצים דיגיטאליים (כמו פוטושופ למשל). אותן תוכנות מאפשרות לא רק לתקן פגמים כגון כתמים או לכלוכים, אלא גם לשנות צבעים שבמעמד הצילום היו שונים מהאלה שהתקבלו במצלמה. כאן, המקום לומר שהצלם ורק הוא יכול לקבוע את רמת המשחק שלו עם התוכנה ואת זה לומדים באחד השיעורים של קורס צילום למתחילים.

הרבה פעמים אנו מוציאים תמונות בגלריות ברשת או תמונות מודפסות, שנראות לא מציאותיות, או נראות כציור ולא כצילומים. אם כך הצלם מבין את היצירה שלו, אז ככה זה מוצג. יש לזכור שבמאמר על קומפוזיציה, דובר על זה רבות. הצלם הוא זה שקובע את אופן ההצגה של היצירה.

כטיפ חשוב, ניתן לומר שלגיטימי ורצוי לעבוד ולשחק עם התוכנה לעיבוד קבצים. אבל רצוי מאוד שהתמונה הגולמית תיוולד נכון על חיישן המצלמה, ולהשאיר את העבודה עם התוכנה למשחק או להסרת פגמים. הרי, אנחנו "רק" צלמים, לא כן?

טל גולדפרב, מנהל חברת URL בניית אתרים באינטרנט, המתמחה בהקמת אתרי אינטרנט, קידום אתרים בגוגל ומיתוג עסקים ברשת האינטרנט. צוות URL הינו צוות מיומן ומקצועי ומאחוריו ניסיון עתיר בבנייה וקידום עסקים באינטרנט.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב