דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


שידוכי גבינה ויין 

מאת    [ 11/10/2005 ]

מילים במאמר: 525   [ נצפה 5731 פעמים ]

עולם הגבינות מורכב מאין כמותו, אפילו יותר מעולם היין. גבינה יכולה להיות חריפה או עדינה, שמנה או כחושה, חומצית או מלוחה, קשה או רכה, עשויה מחלב בקר, עזים, כבשים או באפאלו. איך לומדים לשדך מגוון כל כך גדול של טעמים ומרקמים למבחר האינסופי של יינות אדומים ולבנים, יבשים ומתוקים? זה לא עניין פשוט, אבל כמה כללי זהב יכולים לעזור לנו להימנע מטעויות גסות:

1. יינות אדומים לא הולכים עם גבינות רכות ושמנות, עם גבינות מלוחות מאוד או עם גבינות ריחניות מאוד.
2. בניגוד לדעה הרווחת, דווקא היינות הלבנים - יבשים ומתוקים - משתדכים ביתר קלות לרוב הגבינות.
3. חשוב שתהיה התאמה בין חומציות היין וחומציות הגבינה.
4. היין צריך לספק ניגוד מחמיא למליחות של הגבינה.

המלצות שידוך למשפחות הגבינה העיקריות

גבינות קשות
גבינה קשה שאינה בשלה וריחנית במיוחד תשתלב יפה ביין אדום בעל גוף מלא. גבינה בשלה ועזת טעם זקוקה ליין אדום בוגר יותר (וטאני פחות), שירכך את טעמה.

גבינות רכות
גבינה בעלת מרקם שמנתי תהפוך את רוב היינות האדומים למימיים. הימנעו מלהגיש גבינות כאלה בטעימות יין. הן לא יחמיאו לו.
גבינת ברי או קממבר מפוסטרת אפשר לנסות לחבר לשרדונה לא מיושן. אבל אם הגבינות אינן מפוסטרות (ולכן טעמיהן "קיצוניים" יותר), זה לא יעבוד. נסו לחבר אותן ליינות מתוקים יותר, כמו ריזלינג, וגם ליינות מחוזקים כמו פורט או מדירה.
גבינות עדינות, כמו מוצרלה או חלומי, יסתדרו יפה עם יין לבן לא מיושן, עדין ונייטרלי יחסית.
לגבינות "חמוצות" יותר, כמו פטה היוונית, נחוצים יינות עם חומציות מודגשת, כמו ריזלינג יבש או סוביניון בלאן.

גבינות "כחולות"
שני השידוכים הקלאסיים והיעילים ביותר לגבינות הללו מבוססים על יינות מתוקים: רוקפור עם סוטרן וגבינת סטילטון עם יין פורט. המליחות והמתיקות משלימים זו את זו ומקפיצים את טעמם של היין ושל הגבינה גם יחד. אבל שימו לב: יש גבינות כחולות, כמו דניש בלו או גורגונזולה בשלה מאוד, שטעמן כה חזק ודומיננטי עד שאין שום יין, אפילו מתוק, שיחזיק מעמד לצדן.

גבינות עזים
משפחת גבינות רחבה ומרתקת, המתאפיינת בטעם ובריח מיוחדים במינם. רוב הגבינות הישראליות המשובחות עשויות מחלב עזים. השידוך הקלאסי לגבינות עזים צעירות הוא סוביניון בלאן החומצי והרענן. לגבינת עזים בוגרת יותר מתאים יין אדום בוגר ובעל עמוד שדרה. אדום צעיר וטאני יתנגש בטעמן העז והמיוחד של גבינות עזים.

ועוד כמה עצות:
1. כשאתם מארגנים טעימת יין, חישבו היטב על בחירת הגבינות והיו מודעים לאפשרות שגבינות מסוימות יכשילו את היינות. אם אינכם מרגישים בטוחים בבחירתכם, היצמדו לגבינות קשות, בעלות אפיוני טעם מאופקים יחסית. גבינות כאלה, גם אם לא ייצרו שידוכים מסעירים, לפחות לא יזיקו ליין.
2. כשאתם פותחים בקבוק יין משובח ששמרתם להזדמנות מיוחדת, הגישו לצדו גבינות בעלות טעם מעודן ונייטרלי, שלא יגנבו לו את ההצגה.
3. בחירת יין לארוחה שבה מוגשות גם גבינות מספקת אפשרויות משחק מעניינות. אם, כמנהג הצרפתים, אתם מגישים את הגבינות בין המנה העיקרית לקינוח, אפשר להמשיך עם היין האדום שליווה את המנה העיקרית, אך רק בתנאי שהמגש יתבסס על גבינות קשות ובשלות. אם, לעומת זאת, אתם נוהגים כמו הבריטים, ומגישים את הגבינה לאחר הקינוח, אפשר להגיש לצדן את היין המתוק שליווה את הקינוחים, ולהתרכז בגבינות הכחולות.
4. הפעילו את עקרון האזוריות בהתאמת גבינות ויין. ברוב המקרים זה עובד מבחינת שילוב הטעמים וגם מוסיף נופך תרבותי ואווירה: גוורצטרמינר האלזאסי עם גבינת מינסטר מאותו אזור, גבינות עזים מהלואר עם יינות סנסר, וכמובן יינות ישראליים עם גבינות ישראליות.

חברת "על השולחן מרכז גסטרונומי" היא בית תוכן מוביל בארץ בתחום אוכל, יין ומסעדנות. תחומי הפעילות העיקריים של החברה הם הוצאה לאור של ספרים ומגזינים, ניהול תוכן אינטנרטי, עריכת קמפיינים ומחקרים בתחום הגסטרונומיה והמסעדנות וקיום אירועים גסטרונומיים. הכתבה מתוך אתר על השולחן -
באתר מאגר מתכונים, כתבות, פורומים פעילים וחנות.

http://www.hashulchan.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב