דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מוצרי חלב האם זה באמת טוב לנו ? 

מאת    [ 19/07/2011 ]

מילים במאמר: 736   [ נצפה 2872 פעמים ]

הסברה הרווחת כיום הינה שחלב הוא מזון טוב מאחר שמכיל כמות לא מבוטלת של סידן וחלבון. כבר מגיל צעיר מעודדים אותנו לאכול מוצרי חלב בגלל תכולת הסידן הרבה, המחזקת את העצמות, ומעבירים לנו את המסר שחלב הוא מקור מצוין  לסידן - אם לא היחיד. לפי הנטורופתיה והרפואה הסינית זהו  למעשה מיתוס,
המושרש היטב בתודעתנו על ידי יצרני החלב ומשווקיו באמצעות פרסומות באמצעי התקשורת, מבצעים ברשתות השיווק וכד'. את המיתוס הזה ניתן ורצוי להפריך מסיבות רבות:

לחלב ערכים גבוהים של סידן וחלבון. ילדים בשלבי גדילה זקוקים לסידן (מקור לבניית עצם), לחלבון (אבני בניין של שרירים, מערכת הורמונלית, מערכת חיסון ועוד) ולמזון עשיר ביסודות אילו.
אולם, נטורופתים רבים סבורים כי מזון עתיר חלבון ונתרן יגרום להפרשה של סידן בשתן. כלומר, איזון המינרלים מופר בעת אכילת מזון עשיר בחלבון, בעיקר בחלבון מן החי, מה שמוביל למעשה לכך שהגוף יאבד יותר סידן. בנוסף, במזונות אלה ריכוז גבוה של זרחן,  מה שיגרום לירידה בספיגת הסידן.

ישנם מזונות רבים מן הצומח כגון טחינה משומשום מלא מונבט (1150 מ"ג סידן), ברוקולי(75 מ"ג סידן), שקדים(254מ"ג סידן), סלרי(240 מ"ג סידן), כרוב(225 מ"ג סידן), טופו(205 מ"ג סידן סידן), חומוס( 103 מ"ג סידן), שומר(120 מ"ג סידן), חסה( 82 מ"ג סידן) ושיבולת שועל( 52 מ"ג סידן) אשר עשירים בסידן (ב100 ג"ר מזון)  ולעומת  זאת אינם מכילים כמות של חלבון זרחן ונתרן ולכן ספיגת הסידן טובה יותר בגוף. לעומת זאת כן קיימים בירקות כגון ברוקולי ותרד חומצה פיטית ואוקסלית שמעכבות מעט את ספיגת הסידן אך ניתן לבטל פעילות חומצות אילו ע"י בישול הירק.

בהיבט סיני מסורתי, חלב ומוצריו הינם בעלי איכות קרה ולכן לא יטיבו עם ילדים הסובלים מעודף ליחה, נזלת והצטננויות רבות, אלרגיות ובעיות בדרכי הנשימה, בעיות עור (אטופיק דרמטיטיס) דלקות במערכת העיכול, מיגרנות, דלקות פרקים, מערכת חיסון ירודה,  מצבי קור בגוף ונטיה להשמנה.

 

להלן מחקרים המראים שמוצרי חלב אינם מועילים לבריאותנו אלא ההפך, יכולים לפגוע במערכות הגוף השונות:

·         מחקרים רבים תומכים בכך שחלב, לא רק שאינו מסייע לעצם, אלא להפך, מקושר לעליה בשברים בעצמות. לדוגמא, מחקר שנערך בהווארד בשנת 1976 ועקב אחרי יותר מ-75,000 אחיות במשך 12 שנים, לא הראה שום שינוי בסכנת שברים בעצמות אצל אחיות שניזונו ממוצרי חלב. להפך, עליה באכילת מוצרי חלב המכילים סידן קושרה לעליה בשברים בעצמות. מחקרים נוספים לא הראו שסידן ממוצרי חלב אכן מגן על העצמות.

·         עדויות ומאמרים נוספים ("מחקר סין" - ספר משנת 2006)המציג מחקרים רבים בנושא מקשרים את חלבון החלב להשמנה, סוכרת, מחלות לב ואפילו סרטן.

·         הקשר בין חלב לבין הפרשת הורמון האינסולין, המקושר לסוכרת ולהשמנה: מדענים גילו כי מוצרי החלב מגבירים את הפרשת האינסולין, מסיבה לא ידועה. אינסולין הוא הורמון בונה רקמות, שנועד להחדיר חומרים מזינים לתוך התאים- כגון גלוקוז, חומצות שומניות וחומצות אמיניות, שהן אבני הבניין של רקמות חדשות. החלב מכיל שילוב ייחודי של חומצות אמיניות, אשר גורמות יחדיו להפרשת יתר של אינסולין. לפיכך החלב, כמו גם ממתקים ומוצרי מאפה, יוצר מצב שנקרא היפראינסולינמיה - עודף אינסולין בדם, שהוא אחד מגורמי הסיכון לסוכרת והשמנת יתר.

·         במדינות המזרח הרחוק, לדוגמא יפן הדרומית, תוחלת החיים ארוכה יותר משאר העולם ושיעורי מחלות לב, אוסטאופרוזיס (הדלדלות העצם) מהנמוכים בעולם,  הסידן והחלבון הנצרך ממזונות מהחי וממוצרי חלב מהווים 2 אחוז מהדיאטה בהשווה למשל לארה"ב הצורכת 23 אחוז מסך התזונה ותוחלת החיים ושיעורי האוסטאופרוזיס הם פי 2 מביפן. גם בסין (באיזורים כפריים) שיעורי האוסטאופרוזיס נמוכים בהשוואה לארה"ב, בארה"ב צורכים 50 אחוז יותר חלבון בהשוואה לסין כשבסין רוב המזון הוא מהצומח (רק 10% מהתזונה בסין הוא מחלבון מן החי) ובארה"ב המזון הנצרך הוא בעיקר מזון מן החי (כ- 70% חלבון מהחי), מוצרי חלב כמעט ואינם קיימים בתזונתם של תושבי הכפר.  באוכלוסיות אילו צריכה נמוכה של חלבון מן החי ופעילות פיזית גבוהה תורמת להגנה על העצם מפני שברים.("מחקר סין" - ספר משנת 2006)

.

 נתאלי הלר גמפל
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית קלאסית ונטורופתית N.D

 
 

נתאלי הלר גמפל מטפלת ברפואה סינית עתיקה ונטורופתיה


N.D   http://gampel.co.il נסיון טיפולי של עשר שנים, הטיפול שלי משלב  באופן יחודי את הרפואה הסינית והנטורופתיה. ע"י אבחון מעמיק בכלים שונים אשר רכשתי אני בוחרת בטיפול הנכון למטופל על מנת לטפל בבעיה מהשורש. בהרבה מצבים אשלב בטיפול את התזונה והצמחים יחד עם הדיקור והטווינה על מנת ליצור שינוי מעמיק בכל הרמות, הן ברמה הפזיולוגית והאנרגטית וכך ליצור ריפוי ואיזון אופטימלי בין הגוף והנפש.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב