דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


חדרי שינה - פרק ג' 

מאת    [ 13/07/2011 ]

מילים במאמר: 728   [ נצפה 2983 פעמים ]

 

ריהוט  חדרי שינה

 

בחדרי שינה ישנם שני  רהיטים בולטים בגלל גודלם, המיטה ובמידה ויש הארון, לכן כל תכנון חדר שינה מתחיל מהעמדה הכי נכונה לשני אלו בחדר.

 המיטה:  ישנן הרבה גישות איך הכי טוב להעמיד אותה, יש מי שאומר שכדי מצפון (ראש מיטה) לדרום בגלל השדה המגנטי של כדור הארץ, יש מי שאומר שחשוב לראות את דלת הכניסה כדי שלהיות בתחושת שליטה וקשר עם שאר הבית, יש מי שאומר  שלא רצוי להעמיד את ראש המיטה על קיר חיצוני ובעיקר  לא מתחת לחלון  ועוד... אני מכבדת את כול הגישות אבל חושבת שבחשבון סופי כול אדם/זוג צריך לראות איך הוא מרגיש הכי נוח ונעים בחדר ולפי זה למקם את המיטה.  אחרי מיקום המיטה, כדי למצוא מקום לארון.

הארון יבוא לצד המיטה או מולה. אם הארון מול המיטה, כדי להקטין את תחושת המסה הגדולה שמול המיטה אפשר לבנות חלק מהארון עם מדפים פתוחים לספרים וכד.... אפשר להשתמש בחומרים בעלי מרקמים עשירים או/ו צבעוניות מועדפת, בכל מקרה לא כדי להשאיר את תחושת מסת הארון בגוש אחד גדול. תמיד לחשוב: שאני מתעוררת מה אני רוצה/לא רוצה לראות מול העיניים.

אחרי שמיקמנו את המיטה והארון, אצל רוב האנשים הסתיים ריהוט החדר, כי שידות הלילה יבואו משני צידי המיטה ואם יש טלוויזיה היא תהיה מול המיטה ובזה נגמר הריהוט.

הייתי רוצה להציע אפשרות נוספת  שנחשפתי אליה בחו"ל להוסיף לחדר שינה ספה דו מושבית או לפחות כורסא. אני יודעת, החדרים קטנים......... אבל , בהנחה שמדובר בחדר של זוג, במקום זה קיימת האינטימיות שביניהם.  הרבה פעמים מגיעים למיטה וישנם דברים לא פתורים , ישנן מריבות וכד.... המצב הזה שאפשר לדבר באינטימיות רק בתוך המיטה , הוא מאד מגביל , שנמצאים בעימות הרבה יותר נכון לעמוד/לשבת זה מול זה ולא זה לצד זה, כדי למצות את העימות יש ליצור מצב פיסי, (ישיבה מול) שתאפשר את זה, ולא להיות מוכרחים להתעמת בתוך המיטה שבה גם אוהבים....

 מפני שבחדר ישנה רק מיטה שאפשר לשבת עליה , נוצר לא פעם מתח שמקורו לא ברור. כול העניין הוא בקרבה כפויה ברגע לא מתאים.

 הספה/כורסא מאפשרת התרחקות ברגע הנחוץ לצורך התקרבות מאוחר יותר.

 בנוסף, אם ממקמים נכון את הכורסא, אחד רוצה לישון והשני לקרוא, אפשר שמי שקורא ישב על הכורסא אם אור רק על אזור הקריאה, בלי להפריע לשני. במקרה כזה, גם מוסיקה באוזניות לא תפריע לבן/בת הזוג

 

כיוון שמדובר בחדר אינטימי, חדר שחשוב לזוגיות יותר מכול חדר אחר בבית, יפה אם נשים לב גם לפרטים, ולגימורים של הרצוף, ריהוט, וילונות......

שנפקח את העיניים בבוקר , שנראה משהו שאנחנו אוהבים, שנעים לנו, וש  ע ש ו י   ט ו ב !!!,

 לא פריטים שמעוררים בנו התנגדות, כי אינם לטעמנו, או כי הם עשויים באיכות נמוכה, דווקא בחדר בו אנו עוצמים/פותחים את עינינו כדי שהכול יהיה עשוי באיכות גבוהה, ויהיה לנו כיף להביט בהם ולהשתמש בהם, ולכן, כדי לשים לב לפרטים. 

תאורה:

 כשמקבלים חדר שינה טיפוסי מקבלן, יש בו מנורה באמצע החדר ואפשרות לחיבור מנורות משני צידי המיטה או מעליה, מנורות קריאה.

אם חושבים על זה, בדרך כלל אמצע החדר הוא מקום שבו הרגליים של הישנים נמצאות, ולכן אין כל כך משמעות לתאורה דווקא שם , אלא אם כן רוצים לתת אפשרות למאוורר תיקרה.

 איזו תאורה מתאימה לחדר שינה? השאלה היא איזו אווירה רוצים לקבל.

 זהו חדר שאינו זקוק לתאורה חזקה וישירה אלא דווקא לתאורת רקע , לכן נעים מאד ליצור תאורה מסביב לחדר. מומלץ שהתאורה תהיה בכמה קווי הדלקה כדי שנוכל להדליק גם חלקים חלקים לפי הצורך. רצוי מאד גם שהתאורה תהיה עם עמעמים (דימרים) כדי ליצור כמויות שונות של אור ולכן אפשרות לאווירה משתנה. ישנם אזורים שמומלץ לתת להם מיקוד של אור כמו מנורות הקריאה, או אזור ארון הבגדים וכן כל פריט שאנו רוצים להדגיש מכול סיבה שהיא.

WWW.MSPACE.CO.IL

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב