המבוא השלם לפרטיות בפייסבוק - חלק שני
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

המבוא השלם לפרטיות בפייסבוק - חלק שני 

מאת    [ 06/07/2011 ]
מילים במאמר: 514   [ נצפה 1598 פעמים ]

 
 

מאת: פול לאודינסקי, ראש המרכז לניתוח תוכנות מזיקות בחברת ESET.

בחלק הראשון של המדריך למדנו איך לערוך את הגדרות הפרטיות ואיך אפשר למנוע מאנשים מסוימים גישה לנתונים שאנחנו מעלים לרשת החברתית. אבל מה קורה למשל אם חבר מתייג אתכם בתמונה שלא הייתם רוצים שהבוס (למשל) יראה? האם ניתן לערוך את הגדרות האבטחה גם במקרה הזה? מסתבר שכן. (למדריך עם צילומי מסך לחצו כאן)

 

בעמוד ה Customize Settings ישנו חלק המוקדש ל Things Others Share (דברים שאחרים משתפים), השורה הראשונה מתייחסת לתמונות וסרטונים שבהם תוייגתם. מול השורה ישנו כפתור Edit Settings ולחיצה עליו תפתח לכם את החלון המוכר של פייסבוק השואל אתכם למי אתם מרשים לראות את התמונות או הסרטונים שבהם אתם מתויגים. (כולם, חברים של חברים, חברים בלבד או מותאם אישית) אם תבחרו באופציה של מותאם אישית יפתח לכם חלון השואל למי אתם מרשים לראות את התמונה או לחילופין ממי יש למנוע את החשיפה לתמונה.

 

אם אתם מעוניינים לסיר את התיוג לחלוטין, האופציה הזו גם קיימת - היישר מתחת לתמונה שבה אתם מתוייגים.

 

השורה הבאה לאחר מכן מתייחסת לתגובות של אחרים על פוסטים או תמונות שלכם. וגם שם ניתן לבחור למי ניתנת האפשרות להגיב על הדברים שלכם וזה נעשה באותו האופן.

 

האופציה הבאה ברשימה מתייחסת תיוג תמונות שלכם על ידי אחרים. לפייסבוק יש מעין מנגנון לזיהוי פנים וכאשר מישהו מהחברים שלכם מעלה תמונה שלכם הוא מציע את השם שלכם לתיוג. אם אתם לא מעוניינים באופציה הזו ניתן לנטרל אותה על ידי לחיצה על Edit Settings בשורה Suggest photos of me to friends ובחלון שייפתח בחרו באופציית ה Disable ולאחר מכן על Okay.

 

עוד אופציה בעמוד הזה שכדאי לשים אליה לב היא friends can check me in to places. שירות ה Places של פייסבוק למעשה מאפשר לכם לשתף את המיקום שבו אתם נמצאים כדי שתוכלו ליצור קשר עם חברים או אנשים אחרים שנמצאים בקרבת מקום. עד כאן נשמע טוב, אבל מה אם אתם לא רוצים לחשוף את המיקום שלכם? חבר שיתייג אתכם באמצעות שירות ה Places למעשה ישתף את המיקום שלכם בין אם אתם רוצים או לא. החדשות הטובות הן שגם כאן אתם יכולים להחליט אם לאפשר לאחרים לתייג אתכם. זה נעשה כך: בשורה של Friends can check me in to places תלחצו על Edit Settings בחלון שייפתח אתם יכולים לבחור אם לאפשר או לנטרל את האופציה הזו. לסיום הפעולה לחצו על Okay.

 

בחלק הבא נלמד איך נוכל להגן על הפרטיות שלנו בפייסבוק גם שאנחנו משתתפים במשחקים או מורידים אפליקציות.

פול לאודינסקי הוא ראש המרכז לניתוח תוכנות מזיקות בחברת ESET.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב