יש שתי דרכים לאחסן חלב אם: אפשר לאחסן אותו לשימוש באותו יום או ביום למחרת, או לאחסן אותו לשימוש עתידי. אם את שואבת כדי להגיש את החלב לתינוקך בתוך שלושה עד חמישה ימים, תוכלי פשוט לאחסן אותו במקרר. תוכלי לשאוב ישירות אל תוך בקבוק שמותאם למשאבת החלב שלך. בקבוק כזה נמכר כחלק מחלקי חילוף של משאבות חלב אם. אחסני את חלב האם בתוך המקרר, בחלקו הפנימי ולא בדלת - שם עשוי להיות פחות קר - והגישי אותו לתינוקך בתוך שלושה עד חמישה ימים. חלב אם עשוי להיפרד למרכיביו בעת האחסון, ולכן הקפידי לנער אותו כדי לערבב לפני שתאכילי את התינוק. לחלופין שקיות חלב אם שנשאב הן אידיאליות לאחסון חלב אם. הן מתוכננות במיוחד למטרה זו - עם שנתות המראות כמה חלב הוכנס לתוכן, איטום כפול, קפל בתחתית כדי שתוכלי להעמיד אותן במקרר או במקפיא, מקום לרישום תאריך - והן עשויות מפלסטיק שאינו מאפשר לשומן שבחלב להידבק לדפנות.
אפשרות שנייה לאחסון חלב היא הקפאת החלב ששאבת לשימוש עתידי. כשאת מקפיאה חלב, הקפידי להשתמש בעט סימון בלתי מחיק ולרשום את תאריך השאיבה לפני שאת מכניסה את החלב לאחסון בהקפאה. בשקיות להקפאת חלב אם יש מקום במיוחד לזה.
כדי לחמם את החלב שאוחסן, שימי את מיכל החלב בתוך סיר עם מים חמימים, או השתמשי במחמם בקבוקים. בדקי את טמפרטורת החלב על פרק ידך לפני שתאכילי את התינוק - החלב צריך להיות חמים, אבל לא חם. אל תחממי את החלב במיקרוגל, ואל תרתיחי אותו על הכיריים, משום שכך הוא מאבד מחומריו התזונתיים וגם אינו מתחמם באופן אחיד. פירוש הדבר הוא שעלולים להיות בו אזורים חמים מדי שעלולים לגרום לכוויות בפיו של התינוק, גם אם הבקבוק עצמו נראה לך בטמפרטורה המתאימה כשאת בודקת אותו. אחסני את החלב במנות קטנות. אין כאב לב גדול יותר מהשלכת חלב אם! כמו כן, מנות קטנות של חלב מפשירות מהר יותר. לאחר שהוצאת את חלב האם מהמקרר וחיממת אותו, אי אפשר להחזירו שוב לקירור. אם התינוק לא גמר את כל החלב, הקפידי להשליך את השאריות שחוממו. ייתכן שזה נשמע מסובך, אבל מהר מאוד לאחרי שתתחילי להשתמש במשאבת חלב תשלטי בעניין ותגלי שאת מומחית לענייני שאיבה, הקפאה, אחסון ושימוש בחלב יקר הערך למען התינוק שלך!אריאלה דובראוין, המ"ול והמנהלת של אתר "הנקה טובה" - חנות אינטרנת למוצרי הנקה http://www.hanakatova.com