דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


שימוש בעקרונות מתחום הקואצ'ינג כדרך להעצמה משפחתית 

מאת    [ 22/09/2007 ]

מילים במאמר: 440   [ נצפה 2257 פעמים ]

בהתמודדות עם משימת ההורות, מאפשר הקואצ'ינג נקודת מבט חדשה, המבוססת על צמיחה אישית והתפתחות של כל בני המשפחה.

כשאנו חושבים רגע, מה הם הכישורים שהיינו מעוניינים להעניק לילדנו, מה הדבר שחשוב לנו ביותר שיהיה להם, נמצא לרוב, בראש הרשימה "אמונה בעצמם ובטחון עצמי", ואכן אלו מהווים תנאי בסיסי להמשך התפתחות, למידה והצלחה.
בכדי לאפשר לילדנו לפתח בטחון עצמי ואמונה ביכולתם ניתן להשתמש בעקרונות הבאים:

? "במה הילד שלי הכי טוב?" או "השענות על נקודות חוזק" - מצאו את הדבר שבו הילד שלכם "הכי טוב בעולם", הדגישו אותו ואפשרו לו להתפתח בתחום זה. שכחו מעקומת הפעמון המפורסמת, לפיה רוב האוכלוסייה ממוצעת, כל אחד יכול להצטיין במשהו, ולילד שלכם מגיע שתאפשרו לו להצטיין בתחום שלו. עיסוק בנקודות החוזק מאפשר חיזוק דימוי עצמי חיובי, וילד שהדימוי העצמי שלו חיובי, ימצא בעצמו את הכוחות להתמודד בהמשך גם עם תחומים בהם קשה לו יותר.

? "בוא נראה מה למדת מזה?" או "החיים כתהליך של צמיחה" - אפשר לבחון אירועים מנקודת מבט של כשלון או הצלחה ואפשר לראות בכל אירוע עוד שלב בלמידה שלנו את עצמנו ואת החיים. הוציאו את המילה כישלון מהמילון שלכם, בכל אירוע לא נעים, חפשו יחד עם הילד את הלמידה מהעניין, והדגישו שהלמידה הזו מהווה הצלחה גדולה בפני עצמה.

? "במי זה תלוי?" או "פיתוח מוקד שליטה פנימי" - חזקו אצל ילדכם את התחושה שיש לו שליטה על המתרחש בחייו. הקפידו בכל מצב להראות לו את אפשרויות התגובה, ונקטו בגישה לפיה, גם אם לא בחרנו את המצב / האירוע באפשרותנו לבחור את דרך ההתייחסות שלנו אליו. ההבנה שאנו קובעים את תוצאות חיינו, הנה אבן יסוד בדרך להתפתחות אדם אחראי ומצליח.

? "מה בעצם חשוב לי, מה אני רוצה?" או "מיקוד מטרות" - כוונו להפרדת העיקר מהטפל, למציאת הדברים החשובים באמת ולחתירה להשגתם. עזרו לילדכם להבחין מה חשוב לו יותר, כוונו אותו לבחור בין אפשרויות שונות מתוך מודעות לרצונותיו, ואפשרו לו לבנות במשך הזמן את "האבנים הגדולות" של חייו.

? "בוא נבדוק את זה" או "שינוי הנחות יסוד" - זהו יחד עם ילדכם את הנחות היסוד שלו, את האמונות המובילות אותו, ובדקו אותן במבחן המציאות. אם הוא אומר "אף אחד לא ירצה לשחק איתי", שאלו אתם: "איך אפשר לבדוק את זה? איך נדע האם באמת זה כך?" ועודדו אותו לפעול עפ"י התשובה. למדו את ילדכם כי המציאות הנה לעיתים קרובות סובייקטיבית וכי חשוב לבחון ולבדוק את הדברים.

? "להיות הורה מתאמן" או "תנו דוגמא אישית" - ילדים לומדים בעיקר באמצעות חיקוי. הגשימו את המטרות שלכם, היו מודעים לנקודות החוזק שלכם והביאו אותן לידי ביטוי, פעלו בעצמכם עפ"י העקרונות שלמעלה, ושתפו את הילדים בדרך החשיבה והפעולה שלכם. שדרו כי אתם אחראים למתרחש בחייכם, וכי אתם שולטים בתוצאות. קחו אחריות מלאה על החלק שלכם במערכות היחסים במשפחה, אל דאגה - המסר כבר יחלחל הלאה....
עפרה דולינסקי
מאמנת ילדים, בני נוער והורים
ofra176@zahav.net.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב