המדריך המלא לפרטיות בפייסבוק - חלק ראשון
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

המדריך המלא לפרטיות בפייסבוק - חלק ראשון 

מאת    [ 27/06/2011 ]
מילים במאמר: 426   [ נצפה 1461 פעמים ]

 
 
פרטיות - לא מילה גסה לאחר שהתחברתם לחשבון הפייסבוק שלכם מצאו את Account בפינה הימנית העליונה של המסך. לחיצה על Account תפתח כמה אפשרויות והרבעית ביניהן היא Privacy Settings - הגדרות פרטיות. תחת הגדרות הפרטיות נמצאות כל האופציות לשיפור האבטחה והפרטיות במהלך הגלישה בפייסבוק. [ניתן למצוא את המדריך בתוספת צילומי מסך בלינק הבא: http://www.comsecure.co.il/db/pr/Facebook_privacy_part1.pdf] בהגדרות הפרטיות יש מספר אפשרויות מוכנות מראש הניתנות לבחירה מצד שמאל. אלה הן האופציות השכיחות ביותר בפייסבוק (למעט Recommended): 1. כולם (Everyone) 2. חברים של חברים (Friends of Friends) 3. חברים בלבד (Friends Only) 4. מומלץ (Recommended) 5. מותאם אישית (Custom) בעמוד זה, לחיצה על כל אחת מהאופציות תגדיר את ההגדרות הפרטיות בצורה שונה בהתאם לפרמטרים הניתנים מצד ימין. לדוגמא, אם תלחצו על Everyone תוכלו לראות שכל הנקודות בצד ימין עוברות אל מתחת לעמודה של Everyone. אך ניתן גם להגדיר לכל אחד מהפרמטרים הגדרת פרטיות שונה באמצעות ההגדרות המותאמות אישית (Custom). לשם כך לחצו על הלינק "Customize Settings" כדי לערוך את הגדרות הפרטיות. תודה ששיתפת הפרמטר הראשון תחת "Customize Settings" נקרא "Things I Share" ותחתיו נמצאים כל הפרטים האישיים שלכם בתור משתמשי פייסבוק והאפשרות לערוך את הגדרת הפרטיות עבור כל אחת מהאופציות. כמו שראינו קודם לכן, גם כאן יש את האופציות הרגילות של "כולם", "חברים של חברים", "חברים בלבד" ו"מותאם אישית". תחת "Things I Share" שימו לב במיוחד לאופציה הראשונה שנקראת "Posts by me" מכיוון שפייסבוק תתייחס להגדרה של המשתמש באופציה הזו כברירת המחדל להגדרות הפרטיות שלו כל פעם שהוא יפרסם משהו על ה wall שלו או יעדכן סטטוס או תמונה. מי לא הסתכל בפרופיל שלי? כאמור, תחת "Things I Share" נמצאים הפרמטרים של פרופיל הפייסבוק שלכם הכוללים כל דבר שאתם מעלים לפייסבוק וביניהם חברי משפחה, תחומי עניין יום הולדת וכו'. ניתן להגדיר הגדרת הפרטיות שונה לכל אחד מפרמטרים אלה וניתן גם לבצע התאמה אישית של אותם פרמטרים. לדוגמא, אתם רוצים שרק אנשים ספציפיים יוכלו לראות אם אתם נמצאים במערכת יחסים או משנים את הסטטוס שלכם במערכת היחסים או לחילופין אתם רוצים שאדם ספציפי לא יוכל לראות אם שיניתם את הסטטוס של מערכת היחסים שלכם. ניתן להגדיר זאת בקלות כך: מול Relationship בחרו ב Customize. בחלק העליון של החלון שנפתח לכם מופיע "make this visible to" ומתחתיו שורה שבה ניתן לבחור בין האופציות. לחיצה על "Specific People" תפתח לכם שורה נוספת שבה תוכלו לרשום אילו מהחברים שלכם יכולים לראות את הסטטוס. אם אתם רוצים שאדם ספציפי לא יוכל לראות את המידע אתם ניגשים לחלק התחתון יותר של החלון שאומר "Hide this from" ושם אתם יכולים לרשום את שם האדם שאתם לא מעוניינים שיראה את הסטטוס. בחלק הבא נלמד מה אפשר לעשות עם תכנים שאתם מופיעים בהם אבל שהועלו על ידי אחרים
הכותב הוא אמיר כרמי, ראש צוות התמיכה הטכנית בחברת קומסקיור, הנציגה הבלעדית בישראל של חברת ESET, מפתחת האנטי וירוס ESET NOD32 וחבילת האבטחה ESET Smart Security. קומסקיור מפעילה בארץ מוקד תמיכה ופתרונות טכניים בשפה העברית.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב