הבולסת חוקרת: בשר אדום - הידעתם?!
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

הבולסת חוקרת: בשר אדום - הידעתם?! 

מאת    [ 23/06/2011 ]
מילים במאמר: 434   [ נצפה 2084 פעמים ]

 
 

 

כמו כל חוקר מתחיל, התחלתי בויקיפדיה וגלגלתי משם לקריאה חופשית בפורומים שונים ומשונים העוסקים באכילת בשר אדום, ביניהם גם פורומים של אתרים רפואיים. חפרתי וחפרתי ובסוף מצאתי גם קצת זהב. לפניכם כמה עובדות, מרביתן ידועות וחלקן מפתיעות לגמרי, על חשיבות אכילת בשר אדום:

 


    • העובדה הראשונה שלכדה את עיניי מדברת על הקשר שבין מצב רוחנו ואכילת בשר אדום. אני לא רופאה ולא מתיימרת להיות כזאת, אבל מחקרים מראים, לשמחתי הרבה, שישנה סיבה רפואית למצב רוחי הירוד בימים האחרונים (והיא אינה טמונה כולה, כמו שחשבתי, באכילה מופרזת של מרק רגל). מסתבר שיש קשר ישיר בין החלק שלנו במוח, האחראי על שחרור אנדרופינים (אותם ליטל-באסטרדז האמונים על מצב רוחנו, המרומם בשאיפה) ואכילת בשר אדום, ולכן אל תתפלאו אם תמצאו כתבות העוסקות בטיפול בדיכאון וממליצות לציבור המבואסים-מתבאסים (קלות או מג'ורי), להרבות באכילת בשר אדום. "תוספת של ויטמין B12 וחומצה פולית מומלצת לטיפול במצבי דיכאון" כך יאמרו לכם שם, ותאמינו לי, הם צודקים. רק המחשבה על ויטרינת בשר מול העיניים שלי עושה לי טוב על הנשמה. בחיי, אם זה לא מדע אמיתי אני לא יודעת מה כן.
    • במקום אחר קראתי אודות יתרונותיו של הבשר האדום, באייטם שתפקידו המבורך מתמצה בניפוץ המיתוסים השגויים אודות אכילת בשר אדום. "לבשר בקר טרי יתרונות בשומן, בתכולת ויטמין B12 ובתכולת אבץ, אשר גבוהות פי כמה מבשר העוף. משום כך הוא מהווה חלק מתזונה מאוזנת ותורם לבריאות טובה באמצעות אספקת רכיבי תזונה חיוניים בכמויות משמעותיות". אם לא השתכנעתם, אני תמיד יכולה לשלוח אתכם למסעדת אל גאוצ'ו הקרובה למקום מגוריכם, תאכלו שם שבוע, שבועיים ודווחו איך המרגש.
    • באותה כתבה חשובה עסקה הכותבת גם בניפוץ המיתוס הקיים סביב אכילת שומן. התראיינה שם אפילו דיאטנית וכך אמרה:

 

 


    • שומן מהווה מקור אנרגיה נוח ומרוכז ומסייע בספיגת ויטמינים וחומרים חשובים מהמזון.
    • לשומן תפקיד חשוב ביציבות קרומי התאים בגוף, בהעברת אותות בין תאים, בחילוף החומרים ובבקרה על דלקות.
    • שומן הינו רכיב תזונה בעל תפקידים חשובים בגוף, לדוגמה: אספקת אנרגיה והמסת הויטמינים A E, D ו-K, לצורך ספיגתם והעברתם אל הגוף.
    • כמחצית מחומצות השומן בבשר בקר טרי הן חד בלתי רווית (סוג השומן הקיים בשמן זית), להן השפעה חיובית על הפחתת הסיכון למחלות לב.

 

אני דווקא די מחבבת את כל וותרני השומן למיניהם, הגישה שלי לגביהם הייתה דווקא לא לגלות את העובדות המרעישות האלה מתוך גישה אגואיסטית טהורה של "יותר בשבילי". אבל תודו שכל המידע הזה על שומן הוא בבחינת אחלה של יציאה ממחלקת ה"וואלה? פשש לא ידעתי".

קראתי כמובן, גם עמדות מנוגדות, הממליצות לקהלים שונים ומיוחדים להימנע מאכילה מופרזת של בשר אדום, אבל היי, אחרי שקלול אישי, דיאלקטי ומורכב של כל הנתונים, הגעתי בסופו של דבר למסקנה הפרטית שלי, הגורסת שמפגש שבועי במסעדה בשרית משובחת יכול לעשות רק טוב לגוף ולנשמה. 

 

למאמרים נוספים על בשר, בקרו באתר אל גאוצ'ו או בדף הפייסבוק שלנו

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב