דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מחידושי שבוע ביומד ישראל 2011: חברת Bioimage הישראלית תחשוף שיטות הדמיה חדשות להוכחת יעילותן של תרופות 

מאת    [ 23/05/2011 ]

מילים במאמר: 473   [ נצפה 2161 פעמים ]

הדמיית תהודה מגנטית (MRI) היא יותר מאשר הבדיקה המוכרת לכולנו, העוזרת לרופאים לאבחן מחלות שונות. טכנולוגיית ה-MRI היא גם כלי מחקרי בשלבים שונים של הוכחת יעילותן של תרופות. חברת Bioimage, המספקת שירותי מחקר ב-MRI המותאמים לצרכי הלקוח, לחברות תרופות ולחוקרים, תחשוף לראשונה בביומד 2011 שיטות מתקדמות ב-MRI לקבלת מגוון סמנים ביולוגיים לאפיון רקמות, מחלות ולבחון יעילותן של תרופות או טיפולים שונים. להערכת החברה ל-MRI יתרונות רבים במחקר הביו-רפואי – היא מאפשרת הדמית רקמות ברזולוציה גבוהה, באופן לא חודרני, בבעלי חיים ובבני אדם, וכן מאפשרת מעקב אורך אחר השפעה של טיפול. סריקות MRI מתקדמות  מאפשרות קבלת ערכים כמותיים, היכולים לשמש כסמנים ביולוגיים לאפיון רקמות במחלות שונות ולתת מענה מהיר ואמין לבדיקת השפעה של טיפול.

חברת BioImage משתמשת בשיטות מתקדמות ב-MRI כסמנים ביולוגיים במחלות שונות, לדוגמא, באיפיון מחלות ניווניות של המוח, כגון אלצהיימר. אחת השיטות היא שיטת ה-diffusion tensor imaging (DTI). שיטה זו רגישה למבניות הרקמה. ידוע כי במחלת האלצהיימר ישנה ירידה בצפיפות תאי המוח. בסריקות MRI שביצעה ד"ר תמר קציר, מייסדת BioImage בעכברים מהונדסים גנטית כמודל לאלצהיימר, מצאה החוקרת שינוי במדדי ה-DTI המשמשים סמן לירידה בצפיפות התאים במוח. ניתן היה למקד את השינוי לאזור מוחי הידוע כנפגע במחלת האלצהיימר – אזור ההיפוקמפוס, האחראי לתפקודי למידה וזיכרון. באמצעות שיטה זו ניתן לבדוק יעילות של טיפול למחלות מוחיות, וניתן לתרגם את אותן שיטות ופרמטרים מהמחקר הפרה-קליני בבעלי חיים למחקר הקליני בבני אדם.

ד"ר אפרת ששון, שותפתה של ד"ר קציר בחב' BioImage, השוותה בין סריקות MRI  של נבדקים בעלי תפקוד זיכרון תקין לבין נבדקים שחוו ירידה בתפקודי הזיכרון. מדדי ה-DTI היו גבוהים יותר בנבדקים בעלי ירידה בתפקוד הזכרון, באזור ההיפוקמפוס במוח, דבר המעיד על ירידה בצפיפות רקמת המוח באזור זה.

מדדים לא חודרניים לצפיפות רקמה חשובה גם בחקר הסרטן. עליה במדדי DTI מעידה על תמותה של הגידול הסרטני. בחקר הסרטן יש חשיבות למדידת זרימת הדם בגידול, מכיוון שתרופות רבות פועלות להרוס את כלי הדם שמזינים את הגידול ובכך להרוג את תאי הגידול. BioImage משתמשת בשיטות MRI מתקדמות למדידה של זרימת הדם וחדירות כלי הדם ברקמה סרטנית.

בין השירותים שהחברה מספקת:
התאמת פרוטוקולי MRI לפי צרכי הלקוח, ביצוע סריקת MRI במרכזים השונים בארץ, ניתוח תמונות ה-MRI, כולל עיבוד תמונה לקבלת פרמטרים כמותיים, השוואה כמותית סטטיסטית בין קבוצות המחקר השונות, או השוואה בין מדדי MRI לפני ואחרי טיפול או התערבות טיפולית ודו"ח מסכם של תוצאות ה-MRI ומשמעותן.

שבוע "ILSI-ביומד ישראל 2011" יחגוג השנה עשור לקיומו, במהלכו הפך לכנס בינלאומי בו לוקחים חלק מדי שנה השמות הגדולים (והחמים) ביותר בעולם מענפי הביוטכנולוגיה, התרופות והמכשור הרפואי. מארגני האירוע, איגוד מדעי החיים הישראלי - ILSI - וחברת "כנס", מעריכים כי בין אלפי המשתתפים הצפויים - מנכ"לים ובכירי חברות הביו-פארמה והמיכשור הרפואי, מדענים וחוקרים, יזמים, מעצבי דעת קהל בתחום, מנהלי קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים  - יהיו גם למעלה מ-1,000 אורחים מחו"ל.

שבוע "ILSI- ביומד ישראל 2011"  ייערך בין ה-23 ל-25 במאי במלונות הדיוויד אינטרקונטיננטל ודן פנורמה בתל אביב.

אתר האירוע: http://www2.kenes.com/biomed/pages/home.aspx

דוניצה תקשורת שיווקית




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב