דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ייננות מהי 

מאת    [ 08/04/2011 ]

מילים במאמר: 300   [ נצפה 3186 פעמים ]

כמו חקלאות, רפואה או מסחר גם לתעשיית היין יש שם המייחד את תחומה: ייננות. אם אנשי פרסום עוסקים בהעלאת רעיונות, יצירת פרסומות והפצתן, עיקר העיסוק של המתמחים ביין (ביחיד: יינן וברבים: ייננים) מתרכז בייצור והפיכת רכז מיץ ענבים ליין. המסגרות האקדמיות בארץ מאפשרות ללמוד לתואר בייננות ואין צורך (כמו בתחומים נדירים משיקים) לטוס לחו"ל על מנת לקבל תואר נחשב. ההיכרות הבסיסית עם תחום הייננות כוללת את: התססת היין, השפעה על טעמו וריחו, הבציר ואיך לא-הביקבוק. המאמר יפרט מושגים אלה כחלק מתהליך הייננות המקובל.


    • בציר
    היינן, המלווה את התפתחות הגפן, הוא שקובע, בהתייעצות  עם אנשי מקצוע, כמו אגרונומים, מתי לבצור את הענבים, וזאת לאחר  שבדק את תכולת הסוכר בענב, רמת החומציות וגורמים נוספים. גם למזג האוויר  השורר בתקופת הבציר יש משמעות. לזמן העובר בין הבציר לבין ההגעה ליקב –הכי מהר- הכי טוב!
    • תירוש
    הרכז הנוזלי שנוצר מהענבים לאחר שנמעכו 
    • התססת היין
    זהו תהליך שבו הופך הסוכר שבענבים לאלכוהול. הסוכר מתפרק למולקולות של אלכוהול ופחמן דו חמצני.לתהליך זה יש "עוזרים"- השמרים – יצורים חד תאיים שאוהבים מאוד לאכול סוכר. כשיש בסביבה חמצן הם מפרקים את הסוכר למים ודו תחמוצת הפחמן. כשאין להם חמצן (וזה המצב בייצור יין) הם מייצרים בנוסף ל- CO2 גם אלכוהול.
    תסיסת היין מייצרת מינימום תוצרי לוואי לא רצויים ושומרת עד כמה שאפשר על הארומה של הפרי.
    התסיסה מתבצעת בתוך חביות שוודאי לחלקכם יצא לראות פעם או פעמיים וזה נעשה תוך הקפדה על טמפרטורה מסוימת באותו יקב. 
    • ביקבוק
    העברת היין מהחביות אל הבקבוקים, לאחר מכן יש צורך בפיקוק משמעו להצמיד פקק שעם לבקבוק היין. 

היישות האקדמית הבכירה בישראל שמרכזת את עיקר ההכשרה בייננות היא האוניברסיטה העברית, המדור ללימודי חוץ, הפקולטה לחקלאות ברחובות וניתן ללמוד תחום זה כחלק מלימודי התעודה מוצעים באוניברסיטה. מקווה שלמדתם דבר או שניים, אשמח אם תמליצו על המאמר לחבריכם.



רוצים ללמוד עוד על ייננות?


היכנסו לאתר האוניברסיטה העברית שם מופיעים פרטי תכנית הלימודים.






מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב