דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מסעדות גורמה 

מאת    [ 03/04/2011 ]

מילים במאמר: 340   [ נצפה 2288 פעמים ]

מסעדות גורמה, בניגוד למסעדות ה'רגילות' בהן אנו מורגלים, הן מסעדות אשר חומרי הגלם בהם יהיו תמיד הטובים ביותר בשוק. איכות המנה, הטקסטורה שלה, והמראה הסופי והמעוצב שלה, יערבו לעין ולחיך בכל קנה מידה אפשרי, והן קוצרות הצלחה רבה, השמורה בימינו לא רק לאירועים מיוחדים.
מסעדות אלה, שכל כולן אומרות יוקרה וטוב טעם, נולדו בצרפת עוד לפני שנים רבות, ובהמשך התמקמו גם בכל אירופה, בארצות הברית, ובמדינות המערב.  
סגנונן העיצובי של מסעדות אלה, יהיה לרוב מיוחד ובולט לעין, וצורת הישיבה תהיה נוחה ונעימה יותר מאשר במסעדות ה'רגילות'.
בין יתר המנות המיוחדות, ניתן למצוא מגוון רחב של מנות בשריות משובחות, ומנות פתיחה יפהפיות וקטנות, הכוללות פירות ים, פטה כבד אווז, בשרים מגולגלים בבצקים לצד רטבים מעניינים, מדליוני פילה עגל מזוגגים, בסגנונות מיוחדים, ועוד מגוון רחב ומשובח להפליא של מנות גורמה. לסיום יוגשו לאורחים קינוחים טעימים להפליא, ומרהיבים בצורת הגשתם.
ישנם הסבורים כי מסעדות גורמה מגישות מנות מיניאטוריות למדיי, אשר אינן משביעות מספיק. לכן ניתן למצוא בשנים האחרונות גם לא מעט מסעדות גורמה אשר מוכיחות כי ניתן גם אחרת. אותן אלו מגישים מנות גדולות יותר, בנסיון להשוות את ההיצע עם תאבונו המוגבר של הלקוח, ובעיקר הלקוח הישראלי.


ואולם, מבחר גדול של מסעדות גורמה אינן מייחסות חשיבות לטענות בדבר גודל המנות, והן מוסיפות להגיש מנות קטנטנות ויפהפיות, מתוך ידיעה כי ללקוחות האנינים, הדבר כלל לא יפריע. ולהיפך. מסעדות גורמה נוהגות להגיש תפריט הכולל מגוון מכובד מאוד של מנות פתיחה ומנות אחרות, וכך יכולים הסועדים להינות משלל מנות קטנות ולא להסתפק במנה העיקרית בלבד. בדרך זו מנצחת האיכות המעולה, על כל שלבי הארוחה.


מסעדות גורמה מעסיקות במטבחיהן שפים מבוחרים אשר מנהלים את צוות העובדים ואחראים על כל מנה טרם הגשתה אל שולחן הלקוח. כיום ניתן למצוא גם מספר בלתי מבוטל של מסעדות גורמה כשרות, ואף כשרות למהדרין, אשר נותנות את המענה לקהל הדתי הגדול בישראל.
מסעדות גורמה רבות, נוהגות לאחרונה לשלב בנוסף לתפריטים הרגילים והיקרים, גם ארוחות עסקיות בתפריטיהן, וזאת בכדי להגדיל את התפוסה במסעדות גם בשעות הצהריים ובשעות אחרות. בנוסף, תפסו בעת האחרונה גם מסעדות גורמה צמחוניות, נתח מכובד בשוק הקולינארי המשגשג.

מאמר זה נכתב על ידי שני עורכת פורטל ה אוכל




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב