הסודות מאחורי המדפים – חידה, מה נולד בווינה אך נחשב למאכל צרפתי ?
יובל לובנשטיין
המוצר הזה נולד לא לפני הרבה זמן, הוא בקושי בן 90 שנה, אולם הוא נחשב ובצדק לאחד המאפיינים הגדולים של המטבח הצרפתי.
הוא בכלל לא נולד בצרפת ובמקום הולדתו כמעט והוא לא נמצא ובקושי נידרש !
לעומת זאת הוא נמצא בכל מקום, אבל בכל מקום בצרפת ובמיוחד בפריז, בבתי הלחם והמאפה בפרט.
קוראים לו הבאגט, או "המקל הקטן" בצרפתית.
הצרפתים משוגעים עליו, ואומדן צריכתו מגיע לכ- 10 מיליארד ככרות בכל שנה או כמעט 30 מליון יחידות כל יום, דבר האומר שכל צרפתי גדול כקטן אוכל כמחציתו מדי יום ביומו !
הידעתם ?
* הבאגט הומצא בשנת 1920 בווינה, לאחר שחוקק חוק האוסר על האופים
לפתוח את המאפייה לפני 4 בבוקר, דבר שחייב אותם לפתח מוצר אשר יכול
להיות מוכן בפרק זמן קצר יחסית.
* על פי החוק הצרפתי הוא חייב להכיל רק 4 רכיבים בלבד: קמח,שמרים, מלח
ומים. אורכו כ- 70 ס"מ, קוטרו כ- 5 ס"מ ומשקלו כ- 250 גר בממוצע.
* למרות שהוא אחד מהסמלים המובהקים של המטבח הצרפתי, מזהים כל פני
השנים ירידה בצריכה, אשר מגיעה היום לכ- 150 גר ביום.
יתרונו של הבאגט וחסרונו הם שהוא חייב להיאכל שהוא טרי, דבר אשר מחייב את הצרכנים לפקוד כל יום את בית המאפה.
לבאגט מעטה כריספי מוזהב ופנים רך ולא אחיד.
ישנם יצרנים אשר פיתחו תהליכים מיוחדים המכונים "חצי אפייה" המאפשרים לבאגט, אשר מגיע באריזה מיוחדת ואטומה, חיי המדף ארוכים אפילו עד 12 חודשים.
הבאגטים אשר אתם רואים וקונים ברשתות הגדולות, לא מיוצרים במקום, אלא מגיעים לרשתות בדרך כלל שהם "חצי מוכנים", כך שבחנות מה שמתבצע זה רק השלב האחרון של ההתפחה ומנת החום הנדרשת לתהליך.
אחד הפיתוחים המעניינים, אשר קיימים בתחום הבאגטים ורשתות מזון, אלה הן המכונות אשר מייצרות את הבאגטים מול הלקוחות בסופר.
מדובר על מכונה אשר "נכנסת במקום 2 מתקני מידוף" , אשר בלחיצת כפתור הלקוח מזמין את הבאגט הרצוי לו – מקמח רגיל או מלא.
יובל לובנשטיין, משמש כיועץ לחברות בתחום מוצרי הצריכה, ממקימי שופרסל דיל.
יובל לובנשטיין, יועץ בתחום הקמעונאות ומוצרי הצריכה מלווה חברות בתחום בכל הקשור למיזוגים ורכישות. שימש במגוון תפקידי ניהול בכירים ברשתות מובילות בישראל כמו שופרסל והום סנטר