דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הסודות מאחורי המדפים - חידה, מה נולד בווינה, אך נחשב למאכל צרפתי ? 

מאת    [ 29/03/2011 ]

מילים במאמר: 385   [ נצפה 2428 פעמים ]

הסודות מאחורי המדפים – חידה, מה נולד בווינה אך נחשב למאכל צרפתי ?

יובל לובנשטיין

המוצר הזה נולד לא לפני הרבה זמן, הוא בקושי בן 90 שנה, אולם הוא נחשב ובצדק לאחד המאפיינים הגדולים של המטבח הצרפתי.

הוא בכלל לא נולד בצרפת ובמקום הולדתו כמעט והוא לא נמצא ובקושי נידרש !

לעומת זאת הוא נמצא בכל מקום, אבל בכל מקום בצרפת  ובמיוחד בפריז, בבתי הלחם והמאפה בפרט.

קוראים לו הבאגט, או "המקל הקטן" בצרפתית.

הצרפתים משוגעים עליו, ואומדן צריכתו מגיע לכ- 10 מיליארד ככרות בכל שנה או כמעט 30 מליון יחידות כל יום, דבר האומר שכל צרפתי גדול כקטן אוכל כמחציתו מדי יום ביומו !

הידעתם ?

* הבאגט הומצא בשנת 1920 בווינה, לאחר שחוקק חוק האוסר על האופים

   לפתוח את המאפייה לפני 4 בבוקר, דבר שחייב אותם לפתח מוצר אשר יכול

   להיות מוכן בפרק זמן קצר יחסית.

* על פי החוק הצרפתי הוא חייב להכיל רק 4 רכיבים בלבד: קמח,שמרים, מלח

   ומים. אורכו כ- 70 ס"מ, קוטרו כ- 5 ס"מ ומשקלו כ- 250 גר בממוצע.

* למרות שהוא אחד מהסמלים המובהקים של המטבח הצרפתי, מזהים כל פני

   השנים ירידה בצריכה, אשר מגיעה היום לכ- 150 גר ביום.

יתרונו של הבאגט וחסרונו הם שהוא חייב להיאכל שהוא טרי, דבר אשר מחייב את הצרכנים לפקוד כל יום את בית המאפה.

לבאגט מעטה כריספי מוזהב ופנים רך ולא אחיד.

 ישנם יצרנים אשר פיתחו תהליכים מיוחדים המכונים "חצי אפייה" המאפשרים  לבאגט, אשר מגיע באריזה מיוחדת ואטומה,  חיי המדף ארוכים אפילו עד 12 חודשים.

הבאגטים אשר אתם רואים וקונים ברשתות הגדולות, לא מיוצרים במקום, אלא מגיעים לרשתות בדרך כלל שהם "חצי מוכנים", כך שבחנות מה שמתבצע זה רק השלב האחרון של ההתפחה ומנת החום הנדרשת לתהליך.

 

אחד הפיתוחים המעניינים, אשר קיימים בתחום הבאגטים ורשתות מזון, אלה הן המכונות אשר מייצרות את הבאגטים מול הלקוחות בסופר.

מדובר על מכונה אשר "נכנסת במקום 2 מתקני מידוף" , אשר בלחיצת כפתור הלקוח מזמין את הבאגט הרצוי לו – מקמח רגיל או מלא.

 

יובל לובנשטיין, משמש כיועץ לחברות בתחום מוצרי הצריכה, ממקימי שופרסל דיל.

 

יובל לובנשטיין, יועץ בתחום הקמעונאות ומוצרי הצריכה מלווה חברות בתחום בכל הקשור למיזוגים ורכישות. שימש במגוון תפקידי ניהול בכירים ברשתות מובילות בישראל כמו שופרסל והום סנטר




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב