דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


טעימת קפה אספרסו 

מאת    [ 24/03/2011 ]

מילים במאמר: 864   [ נצפה 2876 פעמים ]

למרבה הפלא טועמי קפה מקצועיים טועמים קפה על ידי חליטה במים חמים ולא באספרסו או כל שיטה מתוחכמת אחרת.

על מנת לבצע טעימת קפה כמו מקצוען אמיתי, עלינו לזכור לגלגל את הקפה בכל חלל הפה והלשון על מנת שנוכל לקלוט את כל הטעמים והריחות שמצויים בקפה.

נזכור, כי חוש הריח והטעם שלנו משולבים זה בזה וללא יכולת להריח את הקפה חוש הטעם שלנו יהיה מוגבל מאד.

הלשון מזהה רק 4 תחושות בסיסיות: חמוץ, מלוח, מר ומתוק, לכן כל שפע ''הטעמים'' שאנו מכירים הם למעשה שילוב בין טעם לריח.

 

טעימת קפה מתחילה עוד בשלב הטחינה – לקפה טוב יש ריח נפלא בזמן הטחינה. ריח הקפה בזמן הטחינה נותן לנו רושם ראשוני עליו.

 

לגימה מהקפה תגרה את בלוטות הטעם בזמן המגע של הקפה עם הלשון ותשחרר את הארומה של הקפה בתוך הפה.

 

בזמן הלגימה נסו למזג את תחושת הטעם והריח של הקפה לחוש אחד על ידי "גלגול" הקפה על הלשון ובחלל הפה ותיהנו מהתחושה של הקפה על הלשון.

 

עכשיו החלק הקשה – להגדיר טעמים. מאחר וטעם נתון לפרשנות אישית ולאהבה או שנאה של הטועם לטעם מסוים, הגדירו המומחים מספר מונחים אשר אמורים לעזור ולהגדיר טעמים באופן אובייקטיבי.

 

 מרבית המומחים מתייחסים בטעימת הקפה לשלושה אלמנטים: גוף, חומציות ואיזון.

 

גוף: איכות השמנים שבקפה, המרקם שלהם והאופן אשר הם משפיעים על התחושה המלאה בפה. מעין תחושה של מגע גוף בפה.

 

חמיצות: המידה שבה שילוב של הסוכרים בקפה יחד עם החומציות הטבעית שבו יוצרים תחושת עקצוץ ופיקנטיות מהנה בפה.

 

איזון: הרמוניה של התחושות הנוצרות משילוב כל הטעמים השונים המצויים בסוגים ובזנים השונים של הפולים באופן שאין השתלטות של טעם אחד על האחרים.

 

לאחר הלגימה מהקפה אנו בולעים ומשאירים לשאריות הקפה בפה לשקוע על הלשון והחיך על מנת שנוכל לבחון את הסיומת של הקפה והטעמים העיקריים שנותרים לנו בפה לאחר הבליעה.

 

לגוף יש השפעה גדולה על טעמי הסיומת האלו מאחר והמונח גוף כולל את המרקם, העיקביות, הסמיכות והחלקלקות של הקפה.

 

 

מה הטעם המועדף עליך?

 


טעם ברור, חד, יבש – מאפיין קפה  מקוסטה ריקה, גוואטמאלה וקניה.

 

טעם קרמלי כמו ממתק או סירופ – מאפיין קפה  קולומביה סופרימו.

 

טעם שוקולדי, אפטרטייסט של שוקולד או וניל לא ממותק –  מאפיין קפה מקוסטה ריקה, קולומביה סופרימו,

טעם עדין – טעם נלווה שנוצר על קצה הלשון.

טעם אדמה – מאפיין קפה מסומטרה.

 



ניחוח – מאפיינים ארומטיים בטווח שבין חריף לפרחוני – מאפיין קפה קוסטה ריקה, סומטרה מנדלינג וקניה.

 


פירותי –  מאפיינים ארומטיים שמזכירים אוכמניות ופרי הדר.

טעם רך – טעם עגול, חלק לא חומצי – מאפיין קפה קולומביה, סומטרה מנדלינג וקפה אורגני ממקסיקו.

 

טעם אגוז – אפטרטייסט של אגוזים קלויים – מאפיין קפה מקולומביה וקפה אורגני ממקסיקו.

 

פיקנטי – טעמי תבלינים – מאפיין קפה גוואטאמלה.

 

סירופי – חזק ועשיר – מאפיין קפה סומטרה.

 

מתוק – מאפיין קפה קולומביה.


פראי – טעם לא רגיל – מאפיין קפה סומטרה.

 

ייני – אפטרטייסט של יין מיושן היטב – מאפיין של קפה  קניה וגוואטמלה.


אז עכשיו יש לכם את כל הכלים לטעום ואפילו לקלות את התערובת אשר מכילה את מאפייני הטעמים הכי מתאימים לנו. לרוויה!

 

 

 

ארטקפה. מכונות קפה לעסק ולבית. 03-6560659 יוסי נגר  אזי נגר   לאתר הבית לחץ כאן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב