דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


בחירה בין מכונת קפה מקצועית אוטומטית או קפסולות 

מאת    [ 17/02/2011 ]

מילים במאמר: 766   [ נצפה 2921 פעמים ]

בחירה בין מכונת קפה מקצועית אוטומטית או קפסולות

 

כל אוהב קפה טוב מגיע לרגע ההתלבטות שבו עליו להחליט אם להעדיף איכות מול נוחות ובאיזה מחיר.

כולנו יודעים שאת הקפה הכי טוב נקבל בדרך כלל בבית קפה השכונתי וזה לא בהכרח בגלל שהקפה שם הוא מהמשובחים ביותר אלא בגלל ציוד מקצועי טוב והקפדה על כמה כללים חשובים שבלעדיהם לא נצליח להגיע לתוצאה טובה גם אם נקנה את הקפה המשובח והיקר ביותר.

 

גודל הדוד כפונקציה לבחירת מכונת הקפה.

 

ראשית, עלינו לוודא שמכונת האספרסו שלנו מתאימה לצרכים שלנו וזאת מאחר וכמעט כל המכונות שמוצעות לנו בשוק מסוגלות להפיק אספרסו לא רע בכלל התנאים המתאימים, אבל כאשר אנחנו צריכים להפיק כמויות גדולות של אספרסו, בעיקר במשרד או בעסק, רוב המכונות יהיו איטיות מידי ולא יעמדו בתפוקה. אם ננסה להאיץ בהם ונכין אספרסו לפני שהמכונה הגיעה שוב לטמפרטורת עבודה נקבל קפה דלוח ותפל. מסיבה זו קיימים בשוק מכונות אספרסו שמיועדות לעבודה מאומצת בייחוד בשל נפח הדוד הגדול שמסוגל להכיל כ-5 ליטרים ומעלה (שוב, בהתאם לצורך) ואז אין צורך להמתין לחימום המים בין הכנת קפה אחת לשנייה.

 

זמן ההמתנה בין הכנת האספרסו להפעלת הקיטור, כפונקציה לבחירת מכונת הקפה.

 

אם אנחנו חובבי משקאות קפה בתוספת חלב מוקצף כמו מקיאטו, קפוצ'נו, הפוך וכד', עומדת בפנינו דילמה נוספת, האם לבחור מכונה בעלת מערכת אחת להכנת קפה והקצפת חלב או שתי מערכות.

ההבדל הוא משמעותי ביותר בנוחות ובמהירות הכנת כוס הקפה האהובה עלינו.

מכונות אספרסו בעלות יחידת חימום אחת מיועדות לשימוש ביתי ומועט ומסרבלות את הכנת הקפה בשל הזמן שיש להמתין עד להתחממות לטמפרטורה מתאימה להקצפת חלב ובמידה ואנו רוצים להכין אספרסו לאחר הקצפת החלב עלינו לשחרר את לחץ הקיטור שהצטבר במכונה ונהנים מסאונה קטנה למשך מספר שניות.

מכונות בעלות יחידות חימום נפרדות לקפה וקיטור או מכונות מקצועיות אשר מסוגלות לייצר קיטור ואספרסו יחד יקרות הרבה יותר ומיועדות לאוהבי קפה רציניים שמוכנים לשלם לא מעט כסף עבור התענוג או למשרדים בהם יש צרכני קפה רבים שאינם מאפשרים המתנה ארוכה בין הכנת קפה אחת לשנייה.

 

מכונות אספרסו אוטומטיות ומקצועיות.

מכונות אספרסו אוטומטיות הן מכונות אשר כוללות מטחנת פולי הקפה מובנת ועם כל לחיצה הן מבצעות טחינה וחליטה של כמות קפה מדודה ומפיקות אספרסו ישירות לכוס.

מכונות אלו מפיקות אספרסו טוב אך לא ברמה מקצועית כמו שנקבל בבית קפה ומיועדות בעיקר למשרדים גדולים בהם ישנה דרישה גדולה לקפה ופרק הזמן בין הכנת כוס קפה אחת לשניה קצר ביותר.

ברובן הגדול מכונות קפה אלו מצוידות במערכת נפרדת להקצפת חלב אשר מאפשר במקביל הכנת קפה והקצפת חלב. מכונות אספרסו מקצועיות הן מכונות שדוד המים שלהן גדול מספיק על מנת לספק גם קיטור וגם מים להכנת אספרסו במקביל. הן מסוגלות להפיק כמויות גדולות של קפה ללא הפסקה ולכן משמשות בבתי עסק שמוכרים קפה. ישנם גרסאות קטנות יותר של מכונות מקצועיות שמתאימות לשימוש ביתי ואיכות הכנת הקפה בהן דומה לשל בתי קפה לכל דבר, אולם, הדבר מצריך השקעה כספית של כמה אלפי שקלים והשקעת זמן וטרחה בכל הכנת קפה.  כדי להכין קפה טוב חשוב מאד מאד שהקפה יהיה טחון במידה המתאימה לקפה ולמכונה שברשותכם, לכן קניית קפה טחון מוכן הוא פתרון לא מומלץ כלל בייחוד מאחר ולאחר הפתיחה הקפה מתחמצן ומאבד מטעמו במהירות.

 

אין טעם להשקיע במכונת קפה יקרה אם אתם מתכוונים להשתמש בקפה טחון! חבל על הכסף, הלכלוך והמאמץ. במקרה הטוב תקבלו קפה סביר וגם זה רק בפתיחה הראשונה של הקפה.

קפה טוב נקבל רק אם נשקיע במטחנת קפה ונדאג להכין קפה מיד לאחר הטחינה לא לפני שוידאנו שמידת הטחינה מתאימה לפולי הקפה שקנינו ולמכונה שברשותנו. המבחן לכך הוא מהירות זליגת הקפה מהמכונה לכוס (כ-15 שניות לאספרסו), צבעו (חום אדמדם מפתה) ומרקמו (סמיך כדבש כמעט).

 

אם הקפה נוטה להיות דליל וזולג מהר מידי יש לטחון את הקפה בצורה דקה יותר.

אם הקפה נוטה להישרף ומטפטף באיטיות יש לטחון את הקפה בצורה עבה יותר.

 

קפסולות - הכנת אספרסו טוב היא לא עסק פשוט!

 

פתרון פשוט, נוח ולא מלכלך מצוי בשיטת הקפסולות. בשיטה זו הקפה נאטם מיד לאחר הטחינה בקפסולות אטומות עד לשימוש.

 

מכונות האספרסו שעובדות בשיטה זו מפיקות אספרסו טוב בצורה מהירה ונוחה ומתאימות לשימוש גם בבית וגם במשרד או העסק.

גם בשיטה זו יש להתאים את מכונת האספרסו לכמויות הקפה שאנו צורכים ולצורכי הקצפת החלב שלנו.

  

 

ארטקפה. מכונות קפה לעסק ולבית.
03-6560659
יוסי נגר  אזי נגר 
לאתר הבית לחץ כאן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב