דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


דלעת 

מאת    [ 31/01/2007 ]

מילים במאמר: 396   [ נצפה 7970 פעמים ]

שייכת למשפחת הדלועים (ביחד עם המלפפון, הקישוא, הדלורית, דלעת הספגטי ועוד). נחשבת לירק מתוק ועפ"י הרפואה הסינית עוזרת לעיכול ע"י פעולתה על הטחול והקיבה.
מאחר והיא כתומה היא מכילה הרבה בטא קרוטן (פרו ויטמין A ), שעוזר כנגד תהליכי חימצון. יש בה גם ויטמיני B, C ומינרלים כמו סידן, אשלגן, מגנזיום ומעט ברזל.
הדלעת נשמרת לאורך זמן בגלל קליפתה הקשה, ע"כ ניתן לאכול אותה גם בחודשי החורף.
ישנן דלעות במגוון גדלים וצבעים, הדבר תלוי בזן הדלעת, באדמה בה גודלה, בכמות המים ובמרחב שהיה לה לגדול.
זהו ירק קל מאד לעיכול ובעל ערך קלורי נמוך מאד. מזון טוב לתינוקות, ילדים ומבוגרים.
אפשר לאוכלה מבושלת, מאודה, אפויה, טרייה (מגורדת בסלט, למשל), מעוכה, מוקפצת, כמיץ, בעוגות או מאפים, בריבות וגם את הגרעינים שלה אוכלים (לא קלויים, הם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות וגם באבץ). משתמשים גם בפרחי הדלעת למאכל (ממולאים, מטוגנים ובסלטים).

סלט דלעת הודי:
מבשלים 250 גרם דלעת חתוכה.
בקערה נפרדת מערבבים פלפל ירוק חתוך, ½ כפית חרדל טחון, ½ כפית כמון טחון, ¼ כפית ג'ינג'ר טחון ו- 2/3 כוס יוגורט.
מוסיפים את הדלעת, מערבבים ומגישים.
אפשר לגוון את הסלט ע"י הוספת בננות חתוכות, עגבניה, מלפפון או כרובית מאודה.

דלעת בתנור:
שמים בתבנית אפייה משומנת חתיכות דלעת ודלורית (אפשר עיגולים, קוביות וכו'). מכינים רוטב מ: שמן זית, רוטב סויה, כורכום, חלב קוקוס, שום ומלח עשבים. מערבבים את הירקות עם הרוטב בתבנית ומכניסים לתנור בחום בינוני לכשעה, או עד שהדלעות רכות.
אפשר להוסיף לדלעות תפו"א/ בטטה/ גזר/ בצל/ טופו/ כרובית/ ברוקולי או כל ירק אחר.
קוצצים מעל פטרוזיליה/ רוקט/ בזיליקום/ כוסברה ומגישים.

מרק דלעת מוקרם:
מטגנים בצל/ כרישה בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים שום ודלעת חתוכה (כמויות לפי הצורך), מטגנים קלות לעוד מספר דקות. מוסיפים מים/ מים שנותרו מאידוי/ בישול ירקות ומבשלים עד שהדלעת רכה.
מוסיפים חלב קוקוס/ שמנת סויה/ שמנת רגילה וטוחנים את המרק בבלנדר, או עם ממחה ידני.
מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומוסיפים בזיליקום / פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים (לא חובה), מעט מיץ לימון, ומתבלים במלח עשבים ופלפל לפי הטעם.
אפשר להגיש עם גרעיני דלעת לא קלויים מעל.

רוטב דלעת מהיר:
לערבל בבלנדר: כוס דלעת מגורדת, 1/3 כוס מים (או מים שנותרו מבישול/ אידוי ירקות), ½ חבילת טופו, כפית רוטב סויה, כפית שמן שומשום ומעט ג'ינג'ר טחון.
מערבלים עד שנוצרת תערובת חלקה.
ניתן להגיש מעל אורז, תבשילי דגנים וקטניות, כרוב מאודה, ירקות אפויים/ מאודים/ מבושלים ועוד.

הדלעת היא כייפית וקלה להכנה, נותנת הרבה צבע וערך למזון ובעיקר טעימה.
בתיאבון,
ורד לב- מטפלת בתזונה
6372906-04 / 527755-058


ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב