ציוד למאפיות לעוגיות
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

ציוד למאפיות לעוגיות 

מאת    [ 10/02/2011 ]
מילים במאמר: 520   [ נצפה 2574 פעמים ]

 
 

עוגיות נולדו לראשונה לפני 200 שנה ושוכללו מאז בזכות ציוד למאפיות מודרני. העוגייה היא מאפה קטן שיכול להיות מלוח או מתוק. חומרי הגלם הבסיסיים לעוגיות הינם ביצים, קמח, חמאה, שמן, סוכר ושוקולד. נהוג לערבב במלילה של העוגות גם תבלינים כמו ווניל, פרג או דבש. נהוג להגיש עוגיות ככיבוד קל ולצד משקאות חמים. היום נפוץ למצוא עוגיות מתוקות בקונדיטורית ועוגיות מלוחות במאפיות.

סוגי עוגיות שונים

העוגיות האפויות מבוססות על בצק פריך. רובן של העוגיות שבמאפיות נשמר ללא צורך בקירור, אך לאלו שמייצרת הקונדיטוריה ומכילות שוקולד – צריך לקרר. הבצק הקשה מוכן תוך שימוש בכלי חיתוך או מכונות חיתוך מיוחדים אותן ניתן לרכוש באתרי ציוד למאפיות. עוגיות השוקולד צ'יפס הינן הנמכרות ביותר בארה"ב. ישנן עוגיות נוספות הנמכרות מאוד גם בישראל וכוללות תוספות כמו פירות יבשים, דגנים ופרג. 'אוזני המן' הן דוגמה לעוגיות שנמכרות אך ורק בארץ. עד לפני המהפכה החשמלית היה קשה ליצור עוגיות מסוגים שונים עקב צורך במכשור קירור, חיתוך וציפוי של המוצרים.

סוגי עוגיות נפוצים:

·         עוגיות מרוקאיות – לרוב מדובר בעוגיות חמאה עם סוכר. עוגיות נוספות מורכבות מדבש, שקדים ואגוזים. לרוב משלבים אותם עם תה עם צמח השיבא המסורתי.

·         פלורנטין – עוגיות קשות ודקות העשויות שברים של מקשה אחת שטוחה. שוקולד שהתמצק על פצפוצי שקדים ואגוזים. עוגייה מתוקה מאוד שכיום קל להכינה באמצעות ציוד למאפיות.

·         מלוחות – לרוב מלוות בשומשום. הבצק מלוח והמרקם של העוגייה קשה אך פריך. העוגייה משביעה יחסית ומוגשת לצד כוס תה.

·         אלפחורס- הן עוגיות סנדויץ' הכוללות קוקוס וקרם. שילוב של ממרח תמרים או שוקולד.

·         אגוזי לוט – כשמן כן הן. רסיסי אגוזים שחוברו יחדיו באמצעות עיסת בצק סמיך. מתאימות להגשה לצד שוקו .

·         תפוח עץ – כל עוגייה מכילה קרם של תפוח עץ בעל פירות אמתיים. המרקם הבצקי של העוגייה זהה לזה של השוקולד צ'יפס הנמכר אך הטעם שונה לחלוטין. את המלילה ניתן להכין בסיוע ציוד למאפיות.

·         מקרון – היא עוגייה צרפתית שקשה להכין באמצעות מכשירים של ציוד למאפיות. השיטה היא עדינה ודורשת עבודת יד. נעשה שימוש בשקדים טחונים דק ובקיפול נכון של החלבונים המוקצפים. האפייה צריכה להיות מדויקת ביותר.

הצעה להגשה

מאפים כמו עוגיות בדרך כלל מגישים בשעת התה, לצד משקה חם. רבים אוכלים עוגיות דווקא בשעת לילה מאוחרת על מנת לסייע לשינה נעימה. השילוב של חלב חם, שוקו מתוק, קפה חזק או תה עם נענע, ביחד עם צלוחית של סוגי עוגיות שונים. ישנם מאפים מסוג זה המכילים פרי או קרם ולכן מתאימים להגשה גם עם קוביות שוקולד. רשתות המזון, המאפיות והקונדיטוריות זיהו את החיבה הרבה של האנשים למאכל זה ורשתות כמו 'מקס ברנר' מציעות עוגיות מיוחדות שנמכרות בכול הסניפים, בדוכני החברה, ובחנויות הפרחים. את הפיתוח של המאפים החדשים יש להודות לציוד מאפיות משוכלל. 

נכתב על ידי דני גלעד מעצב אתרי אינטרנט

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב