הקשר בין צריכת דגים למחלות לב
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

הקשר בין צריכת דגים למחלות לב 

מאת    [ 16/07/2010 ]
מילים במאמר: 1058   [ נצפה 2760 פעמים ]

 
 

לפני כ-25 שנה נצפתה לראשונה תמותה נמוכה ממחלות לב בקרב אסקימואים בגרינלנד, אשר יוחסה לצריכה גבוהה של מאכלי ים. חמש שנים לאחר מכן הראה מחקר פרוספקטיבי שצריכת 1-2 מנות דגים בשבוע קשורה עם ירידה של 50% בסיכון לתמותה ממחלת לב כלילית. מאז, מרבית המחקרים שפורסמו מצביעים על כך שצריכת דגים לאורך זמן קשורה עם הפחתת הסיכון בגורמי הסיכון הכי נפוצים למחלות לב.

מנתונים שאספה מחלקת המחקר של חברת טונה סטארקיסט עולה כי הקשר בין צריכת דגים למחלות לב וכלי דם ממשיך להיחקר. הנה מס' מחקרים בנושא שפורסמו במהלך שנת 2007:

· במאי 2007 התפרסמו במגזין: American Journal of Clinical Nutrition תוצאות מחקר שנערך ביון, בו השתתפו 1514 גברים בגילאי 18-87 ו-1528 נשים בגילאי 18-89. מהמחקר עולה שלמשתתפים שצרכו מעל 300 גר' דגים בשבוע, היו פחות הפרעות בקצב הלב, בהשוואה לאלו שלא צרכו דגים. מסקנת החוקרים הייתה שצריכה ארוכת טווח של דגים קשורה להגנה בפני הפרעות בקצב הלב באנשים בריאים.

· ביולי 2007 התפרסמו במגזין: medical science monitor תוצאות מחקר שנערך בקפריסין, בו השתתפו 542 נחקרים בגילאי 10-65. מתוצאות המחקר עולה שירידה בצריכה של 100 גר' דגים בשבוע הובילה לעליה בסיכוי של כמעט 20% לקיום גורם סיכון אחד נוסף למחלות לב. מתוצאות המחקר עולה שצריכת דגים לאורך זמן קשורה עם הפחתת הסיכון בגורמי הסיכון הנפוצים ביותר למחלות לב.

· באוגוסט 2007 התפרסמו במגזין: Metabolism תוצאות מחקר שנערך ביפן, בו השתתפו 250 גברים יפנים בגילאי 40-49, ללא היסטוריה של מחלות לב. במחקר נבדק הקשר בין צריכת דגים לבין טרשת עורקים מוקדמת. מהמחקר עולה שצריכת דגים יכולה להגן בפני טרשת עורקים מוקדמת בקרב גברים בגיל העמידה.

גם משלושת המחקרים הללו עולה כי על מנת ליהנות מהשפעתם המיטיבה של הדגים על הקטנת הסיכון למחלות לב בצורה משמעותית, מספיק לאכול דגים יחסית מעט דגים. ההמלצות התזונתיות הן לאכול דגים פעמיים בשבוע . לאוכלוסיות מיוחדות כגון ילדים ונשים בהריון מומלצים דגים בעלי תכולת כספית מזערית.

טונה סטארקיסט ידועה בניקיונה ממזהמים ולכן היא מומלצת לאכילה, לפי המלצות ה- FDA.

הוספתי כמה מתכוני טונה טעימים במיוחד המתאימים גם לאירוח.

סמבוסק טונה

חומרים: (25-30 יח')

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

1 כוס שמן

2 כפות מחוקות שמרים יבשים (6 גרם)

½ כף מלח

2 כוסות מים פושרים

 

למלית:

4 קופסאות  טונה סטארקיסט בשמן (160 גר כל אחת)
½ כפית פלפל שחור

½ כפית כמון

1 כפית שטוחה מלח

4 בצלים קלופים וקצוצים דק

 

לטיגון:

שמן לטיגון עמוק (כ-10 ס"מ גובה)

 

אופן ההכנה:

1)       לבצק : מערבבים בקערה את כל החומרים לבצק ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ-0.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ומניחים על משטח עבודה מקומח.

2)       למלית : מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסננים את הטונה מהשמן ומפוררים בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן ומתבלים בפלפל שחור, בכמון ובמלח ומערבבים היטב.

3)       להרכבת הסמבוסק : שמים כפית מהמלית על כל עיגול בצק וסוגרים את הדופן לקבלת חצי עיגול. מהדקים היטב את קצוות הבצק. מחממים במחבת את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסק משני הצדדים כ-5 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג לספיגת השמן.

 

להגשה: מגישים חם עם רוטב לבחירתכם או עם סלט עלים ירוקים

 

באתר של  מתכוני טונה של סטארקיסט תוכלו למצוא מיני מאפים , מנות חמות, כריכים, מתכוני אירוח ואפילו מתכונים אקזוטיים הוספתי עוד מתכון שאהבתי במיוחד.

פלפלונים אדומים ממולאים בטונה ועגבניות חריפות

המתכון באדיבות ביה"ס הגבוה לקולינאריה "בישולים"
החומרים:

צנצנת פלפלים אדומים ננסיים קלופים – 250 גר' משומרים בשמן זית

2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם  לימון ופלפל

2 בצלצלי שאלוט

4 שיני שום קלופות וכתושות

קופסת עגבניות קלופות (תוצרת איטליה). 400 גרם כולל נוזלים, 240 גרם נטו.

2 כפות שמן זית

2 יח' צ'ילי אדום טרי

עלים משלושה גבעולי טימין

קורט מלח

קורט פלפל

קורט סוכר (2 גר')

חבילת עלי רוקט

20 גרם שבבי פרמזן

1.      הכינו את רוטב העגבניות: קוצצים את בצלצלי השאלוט, בסיר קטן מניחים כף משמן הזית מאריזת הפלפלים ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים, מוסיפים את שיני השום כתושות ומוסיפים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין, המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים.

2.      בקערה מערבבים את הטונה עם 4 כפות מרוטב העגבניות וכף שמן מקופסת הפלפלים, מתקנים תיבול.

3.      מעבירים את סלט הטונה לשק זילוף ומזלפים לפלפלים. שומרים בקירור עד ההגשה.

4.      מסדרים את הפלפלים בצלחות הגשה ומפזרים מעט עלי רוקט ופרמזן. מגישים מיד

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב