דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


טארט פקאן וקרם שקדים 

מאת    [ 07/02/2010 ]

מילים במאמר: 311   [ נצפה 3380 פעמים ]

קינוח עשיר בטעם, קרנצ'י ומרשים למראה.  בקיץ אפשר להגיש בלווי גלידת וניל או ריבת חלב לצדו.

תבנית טארט בקוטר 24-26 ס"מ

קערת זכוכית

בצק פריך:
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
גרידת קליפה מחצי לימון
400 גרם קמח

מילוי הטארט:
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
200 גרם אבקת שקדים
3 ביצים מס' 1
25 גרם קמח 

200 גרם אגוזי פקאן

אבקת סוכר

הכנת הבצק:
מערבבים במיקסר / במעבד מזון במהירות איטית-בינונית את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד.  מוסיפים את הביצים בהדרגה.
מוסיפים את תמצית הוניל, הקמח וגרידת הלימון ומעבדים עד שהתערובת מתאחדת לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה אחת לפחות. 

הכנת המילוי:
מערבבים במיקסר במהירות בינונית את החמאה והסוכר למשך כ- 10 דקות.
מוסיפים את הביצים בהדרגה ולאט, תוך כדי עירבוב.
מוסיפים את אבקת השקדים והקמח וממשיכים לערבב עוד 1/2 דקה עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
מכניסים את התערובת לקערה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר. 

הרכבת הטארט:
ממיסים כף חמאה במחבת/סיר קטן. מברישים  את תחתית תבנית הטארט בחמאה המומסת.
מרדדים הבצק הפריך לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים התבנית.
מוציאים את קרם השקדים מהמקרר וממלאים עד גובה התבנית.
מפזרים את אגוזי הפקאן על כל שטח הפנים של הטארט.
אופים בטמפרטורה של 170 מעלות במשך 25 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את הטארט לעוד מספר דקות בפנים ואח"כ מוציאים, מניחים על משטח עץ ומכסים במגבת נקיה עד שהטארט יתקרר. מקשטים.

קישוט:
אופציה 1 - לבזוק מעט אבקת סוכר.
אופציה 2 - להרתיח 1/3 כוס אבקת סוכר מהולה במעט מים עד לקבלת סירופ. לצנן, להבריש קלות את הטארט.

במידה ורוצים להגיש מיד לאחר הארוחה - אפשר לחמם מעט התנור לפני תום הארוחה, להכניס את הטארט ולהוציא להגשה. במקרה זה, במידה ורוצים להשתמש באבקת הסוכר- לא להוסיף אותה. לחכות עד לרגע ההגשה ואז לפזר אותה סביב הטארט על צלחת ההגשה ולא עליו, כדי שלא יימס.

 


המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ ? פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב