ארוחת שבועות בשעה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

ארוחת שבועות בשעה 

מאת    [ 03/06/2008 ]
מילים במאמר: 648   [ נצפה 14850 פעמים ]

 
 
נמאס לכן לבלות את כל היום במטבח ובא לכן להכין ארוחה מהירה מצד אחד אשר תפתיע את האורחים בטעמה מצד שני? אז הנה לפניכם הצעה לארוחת חג מהירה אשר לא תיקח מכם יותר משעה.

נתחיל עם המאכלים אשר לוקחים יותר זמן ונתחיל בהכנת 2 מאפים מבצק עלים:

מאפה עגבניות, מוצרלה וזיתים שחורים
400 גר' בצק עלים
1 ביצה
4 כפות ממרח זיתים או ממרח פסטו
4 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות
300 גר' מוצרלה חתוכה גס
שמן זית
עלי תימין
חופן זיתים שחורים
 הכנה:
1. לחמם תנור ל - 220 מעלות. לרדד את הבצק ולצור ממנו עיגולים בגודל הרצוי.
2. לשים את תחתיות המאפה על התבנית, לחורר מעט בעזרת מזלג (על מנת שהבצק לא יתנפח יותר מדי ויתבשל היטב) ולהבריש בביצה. למרוח כל עיגול בממרח זיתים או פסטו, לשים מעל פרוסת עגבנייה ולפזר מוצרלה. להוסיף כמה טיפות שמן זית ולתבל.
3. לאפות כ-15-20 דק' עד שהבצק מזהיב.
להוציא מהתנור, לפזר מעל מעט זיתים שחורים ולהגיש בליווי סלט ירוק.


מאפה בצל, עשבי תיבול ופטה
25 גר' חמאה
1/2 קילו בצק עלים
1 כף שמן זית
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1 כף עלי תימין
1/2 קג' בצק עלים
100 גר' גבינת פטה

הכנה:
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
2.  במחבת להמיס את החמאה, להוסיף שמן זית ובצל ולתגן במשך כ-10-15 דק' עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. להוסיף תימין ולתבל במלח ופלפל.
3. לשטח את בצק העלים בתבנית ולפזר מעל את הבצל. יש להשאיר כסמ' אחד בקצוות.
4. לפזר מעל הבצל את גבינת הפטה החתוכה לקוביות.
5. לאפות כ-20 דק' עד שהבצק מזהיב.
 
גם את המאפה הזה ניתן להכין כמנות אישיות מרובעות או עגולות ובכך לצמצם את זמן האפיה - התשמשו המגש אפיה גדול ופשוט הכינו חצי מגש מכל מאפה.

בזמן שהמאפה שלכם בתנור תעברו להכנת המרק לשולחן החג. הכנת המרק תיקח בדיוק 5 דקות.

מרק מלפפונים ויוגורט
1 מלפפון גדול קלוף
300 מ"ל יוגורט
300 מ"ל חלב
1 כף חומץ בלסמי או חומץ יין לבן איכותי
1/2 שן שום כתוש
עשבי טיבול לקישוט (נענע או שמיר)

הכנה:
 1. גרדו את המלפפון בפומפייה או השתמשו במעבד מזון.
2. הוסיפו יוגורט וחלב
3. הוסיפו חומץ ושום על פי טעמכם האישי
4. קררו היטב במקרר והגישו בקישוט עשבי טיבול.
טיפ: את המרק יש להגיש קר מאוד, ניתן להוסיף למרק כמה קוביות קרח על מנת לזרז את הקירור.

אם סיימתם עם הכנת המרק והמאפים עדיין לא מוכנים, עברו להכנת הסלטים - לפניכם מתכונים ל-2 סלטים מהירים ושונים זה מזה אשר יהוו תוספת מעולה לארוחתכם.

סלט שעועית וגבינת צידר
קופסת שימורי שעועית לבנה או אדומה
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
1/2 כוס גבינת צידר מגורדת
פטרוזיליה קצוצה
חומץ בלסמי, מלח לפי הטעם
הכנה:
1. סננו את השעועית, הוסיפו בצל קצוץ, שמן, חומץ בלסמי ומלח וערבבו היטב.
2. לפני ההגשה הוסיפו גבינת צידר וקשטו בפטרוזיליה קצוצה. 

סלט ירוק עם גבינת עזים ברגע

175 גר' תערובת עלי בייבי לסלט
חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה
1 כף אגוזי לוז קלויים קצוצים
100 גרם גבינת עזים רכה חתוכה לקוביות
לרוטב:
2 כפות שמן זית או שמן חמניות
1-2 כפיות חומץ יין איכותי או חומץ בלסמי
מלח, פלפל

הכנה: לערבב את כל חומרי הסלט ורגע לפני ההגשה לתבל ברוטב.

בדקו את המאפים שלכם - הגיע הזמן להוציא אותם מהתנור!

וכמו שאתם רואים לא נשאר הרבה זמן לקינוח, אז הנה לכם משהו פשוט ומהיר, שללא ספק לא ישאיר את האורחים שלכם אדישים:

פירות יער בליווי סירופ שוקולד לבן

500 גר' פירות יער קפואים
לרוטב:
140 מ"ל שמנת מתוקה
140 גר' שוקולד לבן
1 כף רום או וויסקי

הכנת הרוטב:
הכניסו לסיר שמנת מתוקה ושוקולד, חממו על אש קטנה וערבוב מתמיד עד להמסת השוקולד. היזהרו לא לחמם את השוקולד יותר מדי כדי שלא יהפוך לגוש. הורידו מהאש והוסיפו את הרום או הוויסקי. 
הגשה:
העבירו את פירות היער הקפואים לצלחות הגשה אישיות ומזגו מעל את הרוטב. הגישו כל עוד הפירות קפואים.

בתאבון!!!
פוליסמן אולגה
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב